Laptop se pali bez prikaza na ekranu

poruka: 5
|
čitano: 1.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam laptop HPG62-a50sm vec cca 4 godine. Nakon 1 godine mu je otisla maticna al je bio pod (produzenom) garancijom pa su mi to popravili oni. Radio je odtad skroz uredu do pred jedno 10ak dana.

Imao sam dual boot (Win8.1 i Mint15) i najprije mi se na Mintu znao skroz zamrznut ekran kada bih gledao video (zvuk bi isao dalje). Nakon par dana se poceo i na Windowsima blesirat isto kad bih gledao video uglavnom (u smislu da se zamrzne, ekran zacrni, oporavi i dodje dolje poruka da su se driveri graficke kartice oporavili). Tada sam posumnjao da je problem do dual boota no i nakon micanja Minta problem je ostao isti. Stavio sam i najnovije drivere graficke kartice (ATI Radeon Mobility 5000 Series), no ni to nije pomoglo. Planirao sam reinstalirat Windowse no nisam bas imao vremena zbog obaveza na faksu i potrebe za laptopom. Problem je ostao i dalje, zamrzne se laptop, ja ga pogasim-upalim, i dalje radim.

No pred 2,3 dana se isto tako dogodilo osim sto ga nisam mogao vise upalit :) Tj. upalio bih ga pa bi ekran se upalio (no bez prikaza icega, ili sa onim kvadraticima ko kad rikne graficka), ali nakon par neuspjesnih bootanja, sada se samo upali (cujem ventilatore) ali ekran ostane potpuno crn.

Planiram ga dati na servis makar da mi ustanove problem, no htio sam prije cuti Vasa misljenja ako ima netko slicnih iskustava ili opcenito savjeta.

Hvala puno.

0 0 hvala 0
15 godina

Sumnjam na grafu što znači da ti treba reparatura ili druga matična. Probaj spojit na valjski monitor pa vidi jel daje sliku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Imao sam jedan sličan slučaj prije par mjeseci. Uspio sam ga uspješno riješiti tako da sam izvadio bateriju i ostavio laptop bez napajanja cca 1/2 sata. Potom sam uključio samo eksterno napajanje, uključio laptop i ekran je proradio. Odmah sam reinstalirao windowse, vratio bateriju i evo do sada sve radi kako treba. {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Laptop je stalno u struju ustekan, bateriju koristim svako mjesec dana da ostane u kakvojtakvoj funkicji.

Probao sam HDMI kabelom na TV al nista. Probat cu na faksu na monitor.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ic ce na servis. Jos me samo zanima koji bi mi preporucili? Kada je trebalo promijenit maticnu dao sam ga u MR Servis.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice