Laptop se ne zeli puniti nakon incidenta

poruka: 22
|
čitano: 11.947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.Trebao bi mi netko elektronicki potkovan da mmi zna reci sto se dogodilo.

U laptop je prikljucen adapter univerzalni ali ne na voltazu od 19v vec 12 v. Tada se laptop ugasio.Nije se naravno htio puniti.Iskljucen je adapter , a laptop se mogao upaliti jer je jos imao nekoliko posto baterije. i sada kada stavim original punjac da se puni ,ne zeli .Sti se tocno dogodilo ? Uz pomoc multimetra izmjereno je na izlazu za bateriju samo 0,97 v.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Koliko je jaka struja na adapteru koji si spojio s 12V?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

krivi adapter,moguće da si shebao bateriju ili senzor punjenja....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Laptop se ne zeli puniti nakon incidenta

baterija je otišla sigurno, sad je samo pitanje, da li je i matična izgorila ili ne, stavi original punjač, prije izvadi bateriju, i vidi da li radi, ako laptop radi imao si sreće(bez baterije), ako ne radi....

17 godina
neaktivan

Struja 500 mA. .. A cuj baterija je radila ,jel nakon toga.. bilo je jos 20% i radila je ali nisam onda nista pokusavao s punjenjenm. I ugasio se jer je baterija se ispraznila

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ako je slučajno bio pogrešni polaritet postavljen na tom univerzalnom punjaču (ako je konstrukcijski uopće moguća takva greška), stradao je DC-DC pretvarač na matičnoj ploči laptopa. Isto je moguće i da je zbog preniskog napona (12 umjesto 19 V) taj isti DC-DC pretvarač povukao preveliku struju pa je zaštita aktivirana (osigurač na ploči).

Baterija na taj način nije mogla stradati.

KaeR
14 godina
neaktivan

Koje vrijednosti ti pisu na originalnom punjacu?  ( primjer: 90 W ,20V ili 65W,19V)

Ako ti je kad miriš multimetrom na izlazu iz punjaca manje od vrijednosti koja pise na adapteru baterija se nece punit i kvar je negdi u punjacu,

Koje vrijednosti ti pisu na tome univerzalnom koji si spojia?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.8.2013 13:31 (Ajmodaj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki kineski univerzalni adapter je to, i moguce je da je cak i krivog polariteta bio.na punjacu stoji output 19V , 3,42A

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo gore je za originalni. a za univerzalni snaga 12,5w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj univerzalni nemože punit laptop(kolega forumas je povise napisao par stvari do kojih moze doc i oštećenja). Ako ti originalni nepuni provjeri jeli konektor oštećen , jel došlo do prekida voda, ako nije onda je kvar u adapteru.( ako imas di posudit da probas punit sa punajcem koji provjereno radi i ima iste vrijednosti 19V 65W) tako ces najlakse saznat u cemu je kvar, punjac ili maticna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam drugi laptop, punjac puni taj drugi bez problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim, moze svasta biti.E sada mi recite , da li bi mogao nesto reci ovima na servisu pa da prode pod garanciju popravak ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pali li se laptop kad je samo punjac ustekan bez baterije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja sam kupio u linksa laptop i ima je isti problem samo se nije gasio te kad bi ga uključio,status baterije se ne bi mijenjao(ne bi se punila) nego bi je stalno držao na istom postotku...i kad sam vratio u links,ni oni nisu znali sta je pa se ispostavilo da je na njemu kineski punjac i baterija...tako da si mozda spiz.dio,a mozda i ne..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne pali se laptop bez baterije, laptop je radio s baterijom dok se nije ispraznila. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Servis :) maticna i vise nemoj punit univerzalnim punjacem ukoliko se prije ne savjetujes s nekim bar ode na forumu . Kako garancija ide neznam ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sta da im kazem , savjetuj me :) jer ako kazem ono sto je bilo ne vrijedi garancija.Ne znam tipa da kazem da se nesto dogodilo dok je grmjelo jel bi proslo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pagejimmy kaže...

A sta da im kazem , savjetuj me :) jer ako kazem ono sto je bilo ne vrijedi garancija.Ne znam tipa da kazem da se nesto dogodilo dok je grmjelo jel bi proslo...

ne,jer tu nije kriv proizvodjac...

14 godina
pagejimmy kaže...

Jamstvo ne pokriva udar groma i slično, osim ako imaš Toshibu.

Daj na servis, reci da si normalno radio na njemu i crknuo je. Nema filozofije...

12 godina
neaktivan

reci da je nesto skljocnulo i da se ugasio....takodjer reci da nije bio na punjacu,jer mogu rec' da je od prenapona(ili se varam?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala svima :) javim onda ako saznam sto se dogodilo tocno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ako je slučajno bio pogrešni polaritet postavljen na tom univerzalnom punjaču (ako je konstrukcijski uopće moguća takva greška), stradao je DC-DC pretvarač na matičnoj ploči laptopa. Isto je moguće i da je zbog preniskog napona (12 umjesto 19 V) taj isti DC-DC pretvarač povukao preveliku struju pa je zaštita aktivirana (osigurač na ploči).

Baterija na taj način nije mogla stradati.

da li se ovi gore navedeni kvarovi mogu popraviti?

i kod mene je isti slučaj, znači laptop nepali inikaciju kad je priključen na ispravan adapter

mogu li preko pinova gdje se priključuje baterija probati upaliti laptop sa odgovarajućim adapterom - jačine kao baterija 10,8 V 4400mAh, 48 Wh?

radi se o ACER v3 771g 53216g50maii

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 23:26 (nibleri).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice