Da, slicnih tema ima milijun, ali svaka je ili stara 3 godine ili se posta 16 komentara kolike su temperature. Stoga cu pokusat bit sto jasniji i sazetiji.
Simptomi: laptop se doslovno gasi bez ikakvog pravila. Nekad na skypu, nekad kad se tek pali, nekad kad se gleda video, a u 99% slucajeva se nece uopce upalit nakon sto se ugasio.
Moji testovi:
- Mislio sam da je do windowsa(neki komad softweara ili stogog), ali nakon sto se ugasi, ne moze doc ni do boota win-a, nego se odmah ugasi.
-Baterija je stalno izvadjena
-Punjac je promijenjen
-Nakon sto se random ugasio, izvadio sam HDD pa probao ->isto
-Izvadio ram-ove pa probao ->isto
-Stavio jedan, pa drugi, ->isto
- Bootao hirens boot cd; ili se ugasi usred testa memorije(ali nije ona jer sam i bez nje pokusao upalit i ugasio se je), ili ga ne mogu ni bootat
-Laptop sam rastavljao, zamijenio pastu.
-Nakon sto bude ugasen 10 sekundi, gasi se skoro pa odmah nakon paljenja. Nakon 15 minuta, moze radit neku minutu. A nakon pola dana, kao da se nista nije dogodilo.
E sad mislim da sam mozda u tom dijelu nesto failao.
Gdje mislim da sam mogao failat:
-Neki pisu da ako se ne stegne dobro hladnjak, da to moze bit problem? Ali ako temperature nisu kriticne, moze on radit i bez njega? Ili ako je pasta sranje, hladnjak nije dobro pricvrscen, on mozda razvije temperaturu toliko brzo, da se ne uspije prenijet na njegovo kuciste ili senzor koji je u blizini pa se to ne moze registrirat?
-Kontakt kod gumba za paljenje kojeg sam mozda lose vratio jer je ipak lap bio rastavljan? To mi je cak najjednostavnije rjesenje, ako bi to bio problem.
-Maticna? Taj mi dio ocito ostaje posljednji za zakljucit.
-GPU? Neki pisu da su je "grijanjem" popravili. Odnosno puhali fenom dok su palili laptop hmm..
E sad.. Svima se unaprijed zahvaljujem na idejama i savjetima, ali molim vas nemojte mi govorit da pokrenem hwmonitor, specy, everest ili sta vec i da vidim temperature. Ako su temperature i 90 stupnjeva, on se nece ugasit jer mu je auto shutdown na 100. (prije se gasio zbog tog). Al ovaj put nisu ni blizu 100.
Milijun tema sam citao i bez obzira sto netko napise temp su ok, ispod se nadje 10 komentara, a screenshotaj nam temperature pa stavi ovdje..
Takodjer, servis ne dolazi u obzir dok ja ne uradim sve sto mogu. Sta servis moze uradit, a da ja ne mogu?
Laptop mi je sestrin iako to nema nikakve veze. Zbog pregrijavanja se gasio 5-6 puta sigurno. Koliko je to moglo utjecat na ovakvu situaciju?
Laptop je hp 6735s

) pa cu napisat. Jer ukoliko je "skljoc" onda bi moglo bit do gumba skoro sigurno rekao bih.