Laptop se nasumicno gasi

poruka: 16
|
čitano: 7.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

Da, slicnih tema ima milijun, ali svaka je ili stara 3 godine ili se posta 16 komentara kolike su temperature. Stoga cu pokusat bit sto jasniji i sazetiji.

Simptomi: laptop se doslovno gasi bez ikakvog pravila. Nekad na skypu, nekad kad se tek pali, nekad kad se gleda video, a u 99% slucajeva se nece uopce upalit nakon sto se ugasio.

Moji testovi:
- Mislio sam da je do windowsa(neki komad softweara ili stogog), ali nakon sto se ugasi, ne moze doc ni do boota win-a, nego se odmah ugasi.

-Baterija je stalno izvadjena

-Punjac je promijenjen

-Nakon sto se random ugasio, izvadio sam HDD pa probao ->isto

-Izvadio ram-ove pa probao ->isto

-Stavio jedan, pa drugi, ->isto

- Bootao hirens boot cd; ili se ugasi usred testa memorije(ali nije ona jer sam i bez nje pokusao upalit i ugasio se je), ili ga ne mogu ni bootat

-Laptop sam rastavljao, zamijenio pastu.

-Nakon sto bude ugasen 10 sekundi, gasi se skoro pa odmah nakon paljenja. Nakon 15 minuta, moze radit neku minutu. A nakon pola dana, kao da se nista nije dogodilo.

E sad mislim da sam mozda u tom dijelu nesto failao.

Gdje mislim da sam mogao failat:
-Neki pisu da ako se ne stegne dobro hladnjak, da to moze bit problem? Ali ako temperature nisu kriticne, moze on radit i bez njega? Ili ako je pasta sranje, hladnjak nije dobro pricvrscen, on mozda razvije temperaturu toliko brzo, da se ne uspije prenijet na njegovo kuciste ili senzor koji je u blizini pa se to ne moze registrirat?

-Kontakt kod gumba za paljenje kojeg sam mozda lose vratio jer je ipak lap bio rastavljan? To mi je cak najjednostavnije rjesenje, ako bi to bio problem.

-Maticna? Taj mi dio ocito ostaje posljednji za zakljucit.

-GPU? Neki pisu da su je "grijanjem" popravili. Odnosno puhali fenom dok su palili laptop hmm..

E sad.. Svima se unaprijed zahvaljujem na idejama i savjetima, ali molim vas nemojte mi govorit da pokrenem hwmonitor, specy, everest ili sta vec i da vidim temperature. Ako su temperature i 90 stupnjeva, on se nece ugasit jer mu je auto shutdown na 100. (prije se gasio zbog tog). Al ovaj put nisu ni blizu 100.  Milijun tema sam citao i bez obzira sto netko napise temp su ok, ispod se nadje 10 komentara, a screenshotaj nam temperature pa stavi ovdje..

Takodjer, servis ne dolazi u obzir dok ja ne uradim sve sto mogu. Sta servis moze uradit, a da ja ne mogu?

Laptop mi je sestrin iako to nema nikakve veze. Zbog pregrijavanja se gasio 5-6 puta sigurno. Koliko je to moglo utjecat na ovakvu situaciju?

Laptop je hp 6735s

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 14:00 (passat).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

prilikom tog random isključivanja laptopa čuje li se kakav lagani škljoc iz njega i da li ti se ugasi i punjač tj. prestane li svjetlit zelena lampica na punjaču ako je imaš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:49 (matko_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop se nasumicno gasi
matko_st kaže...

prilikom tog random isključivanja laptopa čuje li se kakav lagani škljoc i da li ti se ugasi i punjač tj. prestane li svjetlit zelena lampica na njemu ako je imaš?

Lampice na punjacu nemam, a mislim da se ne cuje. Pokusat cu opet (ako se bude htio ugasit ) pa cu napisat. Jer ukoliko je "skljoc" onda bi moglo bit do gumba skoro sigurno rekao bih.

16 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

meni se to događalo isto na laptopu, isključio bi se i punjač i čuo lagani škljoc kao kad držim gumb za paljenje prilikom prisilnog isključivanja.

na kraju bio kratki spoj na grafičkoj kartici (zasebna grafička na Asusovom ROG modelu)

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
matko_st kaže...

meni se to događalo isto na laptopu, isključio bi se i punjač i čuo lagani škljoc kao kad držim gumb za paljenje prilikom prisilnog isključivanja.

na kraju bio kratki spoj na grafičkoj kartici (zasebna grafička na Asusovom ROG modelu)

Jesi je onda zamijenio ili?
Evo opet se ugasio, bez "skljoca". Ovaj put je uspio 3 minute izdrzat zbog tog sto je duze bio ugasen. Ne znam kako to sa bilo cim povezat.

Laptop je hp 6735s.

16 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

Dao jednom "majstoru" u Splitu da mi je radi i on je totalno upropastion, na kraju naručio iz MR servisa novu grafičku za 1400 kunića i vozi miško.

Ali ovo je grafička s MXM utorom koja se zamjeni kao i grafa na PC-u, a ne čip lemljen na matičnoj ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matko_st kaže...

Dao jednom "majstoru" u Splitu da mi je radi i on je totalno upropastion, na kraju naručio iz MR servisa novu grafičku za 1400 kunića i vozi miško.

Ali ovo je grafička s MXM utorom koja se zamjeni kao i grafa na PC-u, a ne čip lemljen na matičnoj ploči.

Da da, skuzio sam odmah razliku, al ako su simptomi bili isti, mozda je i kod mene grafa u pitanju.

16 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

glupo je išta gatati napamet, najbolje daj u neki servis, ali pravi servis da ti naprave dijagnostiku i kažu u čemu je problem, što ga prije odneseš prije ćeš riješit nedoumicu, teško da ćeš taj problem riješit preko foruma, možda i nešto drugo uzrokuje kratki spoj....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matko_st kaže...

glupo je išta gatati napamet, najbolje daj u neki servis, ali pravi servis da ti naprave dijagnostiku i kažu u čemu je problem, što ga prije odneseš prije ćeš riješit nedoumicu, teško da ćeš taj problem riješit preko foruma, možda i nešto drugo uzrokuje kratki spoj....

Ma u mjestu u kojem zivim i u okolici nazalost nemam kvalitetan servis. Ovaj koji ja imam ce mi odmah reci "maticna ploca" i kraj. Dao bih 100-150 kuna samo za dijagnostiku bez razmisljanja, samo da znam na cemu sam, al nazalost nema nitko kvalitetan.

18 godina
Laptop se nasumicno gasi

Je li ti se gasi i dok je baterija u njemu, a spojen je na struju?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Laptop se nasumicno gasi

Probaj ga upalit bez baterije, možda je ona na izdisaju. Prekontroliraj kabel od napajanja, posebice na izlazu iz samog adaptera.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ITman kaže...

Probaj ga upalit bez baterije, možda je ona na izdisaju. Prekontroliraj kabel od napajanja, posebice na izlazu iz samog adaptera.

Palim ga bez baterije - isto.

Na kabel od napajanja sam i ja pomisljao pa sam ga i promijenio - isto.

@Sint1 - e vidis to sam i ja htio vidjet, al trenutno ne mogu. Baterija koju on ima je apsolutno otisla. Ne cuva nista. A danas sam isao trazit za ovaj, i nije bilo polovne. A ne znam dal se isplati uzimat novu samo da shvatimda nije do tog.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 16:30 (passat).
16 godina
protjeran
Laptop se nasumicno gasi

A dok radi samo na bateriji, dali se onda isto gasi? Ranije si napisao da je baterija stalno vani, pa ako ga koristiš samo na punjaču more bit da je neka greška sa punjačem a pošto nema baterije čim izgubi napon sa punjača lap će se ugasit. Pogledaj jack od napajanja na matičnoj, da nije labav ili gotovo odlemljen sa matične.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
ITman kaže...

A dok radi samo na bateriji, dali se onda isto gasi? Ranije si napisao da je baterija stalno vani, pa ako ga koristiš samo na punjaču more bit da je neka greška sa punjačem a pošto nema baterije čim izgubi napon sa punjača lap će se ugasit. Pogledaj jack od napajanja na matičnoj, da nije labav ili gotovo odlemljen sa matične.

Idem ga sad cijelog rastavit, pa cu onda na to obratit paznju. Zamijenit cu pastu i dobro stegnit hladnjak za svaki slucaj.

12 godina
neaktivan
Laptop se nasumicno gasi

Imao sam sličan problem, ali sa računalom.

Probao sam sve moguće,sve tvoje navedene metode...+što sam flash bios...

Na kraju je problem bio to što jedan utor za ram nije bio ispravan nikako,pa pokušaj i sa tim ako imaš 2 slota uopće.

EDIT:ako si voljan,rastavi ga i pregledaj sve konektore na matičnoj...pa javi ovdje stanje

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 16:47 (Denon94).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Denon94 kaže...

Imao sam sličan problem, ali sa računalom.

Probao sam sve moguće,sve tvoje navedene metode...+što sam flash bios...

Na kraju je problem bio to što jedan utor za ram nije bio ispravan nikako,pa pokušaj i sa tim ako imaš 2 slota uopće.

EDIT:ako si voljan,rastavi ga i pregledaj sve konektore na matičnoj...pa javi ovdje stanje

Ipak ga nisam rastavljao. Nakon sto je sat vremena proveo ugasen, upalio se bez problema i evo jos radi. Ne znam kako uopce shvatit takvo ponasanje. 

Slot za ram-ove ili sami ram-ovi nisu jer i nakon sto sam ih izvadio, opet se je isto dogadjalo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice