Laptop se sam gasi

poruka: 9
|
čitano: 5.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Laptop se sam gasi

prebacio sam temu tu da ne bude offtopic--- 

mjenjao sam pastu i cistio laptop jer mi se pregrijavao i do 85c. nakon toga temp je bila 50c i radio je skoro cijeli dan. danas ga upalim i ugasi se odma nakon par sec, nakon toga probam jos par puta i nekako ude u windows..  .

evo na druge dvije sam ja stavio pastu a na prve tri slike je orginal od laptopa kako je bilo, vise puta sam mijenjao pastu, srtavljao vise pa manje i nista,  probao sam opet no svaki put nakon sto ga upalim kroz par sec se izgasi, maloprije se upalio bez problema i radio oko sat i pol i ponovo se izgasi.. nemam pojma koji mu je k.  temperature su skroz ok, ne prelaze 60 ni u benchmarku.  ima neko neki prijedlog?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 1:41 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Laptop se sam gasi

Više se ne pregrijava, temp. su sada više nego OK, nemoj više dirati hladnjak.

Vidim na slici da imaš dva keksa rama, isprobaj jedan po jedan, probaj malo mijenjati utore, posudi od nekuda drugi HDD, stavi ga u laptop, na njega snimi windowse i probaj.

Probaj reinstalirati windowse, možda je neki problem u windowsima, svakako snimi najnoviji BIOS i najnovije drivere.

Možeš kad ga uspiješ pokrenut pokrenut instalirat HD Tune (dijagnostika HDD), pokreni ERROR SCAN FULL (slika 1), pogledaj i health tab (slika 2), objavi slike na forum.

ERROR SCAN FULL ERROR SCAN FULL
HEALTH TAB HEALTH TAB
SLIKA RAM SLIKA RAM
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 11:47 (Valentin17).

1 0 hvala 1
14 godina
Re: Laptop se sam gasi

Bok, 

da li ti se gasi sa baterijom ili ne ? Bilo bi dobro da probaš samo na bateriju, pa bez nje samo sa adapterom, pa na kraju zajedno. Zna se dogoditi da je problem kod adaptera ili baterije i zna uzrokovati gašenja.

Moguće je još da matična ploča rikava. Ako se slučajno razlijala  termalna pasta po ploči , neke su supravodljive pa mogu spaliti matičnu.

Probaj prvo sa baterijom, pa javi!

14 godina
Laptop se sam gasi

Uđi u BIOS i drži ga tako sat-dva ,ne bi i dalje isključio problem pregrijavanja{#}

0 1 hvala 0
15 godina
Laptop se sam gasi

Sad trenutno nikako ni nemoze uci u win. Zavrti se na par sec i izgasi.laptop je radio bez problema dok nisam zamijenio pastu i taj dan kad sam zamijenio radio je bez problema.tek sutradan se poceo gasit svako malo. Lap se ne pregrijava niti se vise cuje glasno hladnjak.ali koda ima negdje neki kontakt pa se gasi.nemam pojma ni sam 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
marxone kaže...

Sad trenutno nikako ni nemoze uci u win. Zavrti se na par sec i izgasi.laptop je radio bez problema dok nisam zamijenio pastu i taj dan kad sam zamijenio radio je bez problema.tek sutradan se poceo gasit svako malo. Lap se ne pregrijava niti se vise cuje glasno hladnjak.ali koda ima negdje neki kontakt pa se gasi.nemam pojma ni sam 

Imaš dva keksa rama, daj probaj izvadit jedan pa probat, probaj jedan po jedan, nešto mora biti.

Pošto ne možeš u windows više, skini hirens boot CD, snimi ga na CD, bootaj laptop sa tog CDa, pokreni MiniXP, javi jel se on pokreće normalno. Ako on radi OK onda ti disk ne valja, tamo pronađi HD Tune, pokreni dijagnsotiku HDD prema uputama u mom postu prije, pronađi i MEMTEST86+, testiraj memoriju.

Pregrijavanje možeš slobodno isključit, problem je ili hardwerski ili softwerski, na gornji način možeš otkrit koji je.{#}

Valentin
15 godina
Valentin17 kaže...
marxone kaže...

Imaš dva keksa rama, daj probaj izvadit jedan pa probat, probaj jedan po jedan, nešto mora biti.

Pošto ne možeš u windows više, skini hirens boot CD, snimi ga na CD, bootaj laptop sa tog CDa, pokreni MiniXP, javi jel se on pokreće normalno. Ako on radi OK onda ti disk ne valja, tamo pronađi HD Tune, pokreni dijagnsotiku HDD prema uputama u mom postu prije, pronađi i MEMTEST86+, testiraj memoriju.

Pregrijavanje možeš slobodno isključit, problem je ili hardwerski ili softwerski, na gornji način možeš otkrit koji je.{#}

Dali mogu taj hirens stavit na usb tj. Napravit bootabilni usb. Mozda je i do punjaca. Sad ubacim bateriju koja je u zescem k. i spojim na punjac i upali se bez gasenja.sad cu vidjet koliko ce radit to. Dali pase punjac s toshibe L 655 da vidim dali je to to?

14 godina
Laptop se sam gasi

Hirens boot CD na USBu.

http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk

Ovo za punjač ne bih znao.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
Laptop se sam gasi

evo vec radi par dana bez gasenja. znaci vratio sam bateriju koja je skroz u k. koja se ne moze ni punit koliko je unistena i spojim na punjac i radi bez problema.

moguce da je do punjaca posto vidim da nema nikakve naljepnice na sebi pa je moguce da je neki no name kineski pa ima pad napona..drugog objasnjenja nemam

p.s. provjerio sam hd tune i hdd je u redu

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 0:59 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice