Laptop poludio(Temperature)

poruka: 33
|
čitano: 10.217
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako,imam problem...Kad upalim laptop sve dobro  temperature ati radeonke hd 3650 je 70 stupnjeva i ne grije se previse...Al eto problema imam amd turion x2 Ultra ZM-82 i kad upalim laptop i dok radi normalno je temperatura od 50-60 stupnjeva al npr kad igram san andreas multiplayer temperatura ide 70-80,a kad upalim cod ide vise od 85 dalje nisam uspio viditi al msm da ima na 105 da se gasi i kad dosegne tu temperaturu se ugasi...Nebi bilo problema da se to dogadja nakon nekog vremenskog duljeg perioda nego nakon 10-15 minuta...Please Help...Jel najbolje cooler dodatni uzeti ili promjeniti pastu na procesoru ili oboje?

Svasta MaJka rodi ali traktorsku gumu ne...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Laptop poludio(Temperature)
Devil Ricky kaže...

Ovako,imam problem...Kad upalim laptop sve dobro  temperature ati radeonke hd 3650 je 70 stupnjeva i ne grije se previse...Al eto problema imam amd turion x2 Ultra ZM-82 i kad upalim laptop i dok radi normalno je temperatura od 50-60 stupnjeva al npr kad igram san andreas multiplayer temperatura ide 70-80,a kad upalim cod ide vise od 85 dalje nisam uspio viditi al msm da ima na 105 da se gasi i kad dosegne tu temperaturu se ugasi...Nebi bilo problema da se to dogadja nakon nekog vremenskog duljeg perioda nego nakon 10-15 minuta...Please Help...Jel najbolje cooler dodatni uzeti ili promjeniti pastu na procesoru ili oboje?

Prašinu ispirit,promjenit pastu,uzet hladnjak za laptop u linksu imaš za 100tinjak kn.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
16 godina
neaktivan

Oke to sam i mislio,al eto skuzio sam da fan ne radi na 100% jel ima koji program da se narihta da npr pri temperaturi od 85° pocne radit na 100% posto u biosu nema toga...skuzio sam da radi samo na 30% fan :)

14 godina
Devil Ricky kaže...

Oke to sam i mislio,al eto skuzio sam da fan ne radi na 100% jel ima koji program da se narihta da npr pri temperaturi od 85° pocne radit na 100% posto u biosu nema toga...skuzio sam da radi samo na 30% fan :)

Speed fan al ga moraš konfigurirat nađi na googleu kako neda mi se objašnjavat.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
16 godina
moderator

očistit prašinu, promijenit pastu

nabavit hlađenje

kako si skužio da radi na 30%?

probaj speedfanom

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan

i bolje da ti ne radi, poludit ces! ja sam imao isti problem.. samo, meni je fan radio na 100 %.. to je toliko iritantno, da je za nepovjerovat!

Kupio artic silver 5 u linksu (malo manje od 60 kn), rastavio lap, ocistio od prasine i promjenio pastu.. sad je super.. kao iz trgovine kad je izasao!

inace, kad sam ga upalio i recimo pokrenuo video na youtubeu, temp su bile od 85 do max koliko sam uspio vidit 92...

sad su ne vece od 60 C

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

posto se radi o toshibi mislim da se speedfan nemoze koristit... :) vec sam isprobavao... :) ako znas jos sto slobodno javis

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

očistit prašinu, promijenit pastu

nabavit hlađenje

kako si skužio da radi na 30%?

probaj speedfanom

kako skuzio?Lijepo na svim programima kojim sam mjerio temperaturu fan je uvijek bio na 30%

16 godina
moderator
Devil Ricky kaže...

kako skuzio?Lijepo na svim programima kojim sam mjerio temperaturu fan je uvijek bio na 30%

e to me zanimalo :)

a brzina mu se ne mjenja porastom temperature? tako bi inače trebalo bit

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Devil Ricky kaže...

e to me zanimalo :)

a brzina mu se ne mjenja porastom temperature? tako bi inače trebalo bit

¸ne mijenja se... uvijek 30 temperature rastu a uvijek radi na 30 posto...btw laptop je toshiba a300d neki dan ga otvorio pazljivo sve ocistio prasine i to sve...sad kad se kupi pasta nju cu stavit prvo a ako bude potrebno i externalni cooler za hladjenje :) btw pitanje jedno kolko fanova ima na laptopu? jel moze netko reci kako viditi jer ja vidim samo 1 hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 22:18 (Devil Ricky).
16 godina
moderator
Devil Ricky kaže...

¸ne mijenja se... uvijek 30 temperature rastu a uvijek radi na 30 posto...btw laptop je toshiba a300d neki dan ga otvorio pazljivo sve ocistio prasine i to sve...sad kad se kupi pasta nju cu stavit prvo a ako bude potrebno i externalni cooler za hladjenje :)

čudno...

definitivno ga počisti i promijeni pastu, a cooler uvijek dobro dođe...

možeš i probat resetirat bios pa možda pomogne, ako hoćeš...

16 godina
moderator
Devil Ricky kaže...

btw pitanje jedno kolko fanova ima na laptopu? jel moze netko reci kako viditi jer ja vidim samo 1 hvala

gotovo uvijek samo jedan, osobno još nisam vidi nijedan koji bi imao više al vjerojatno postoji

btw. sorry zbog duplog posta, ne radi mi edit :/

16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Devil Ricky kaže...

btw pitanje jedno kolko fanova ima na laptopu? jel moze netko reci kako viditi jer ja vidim samo 1 hvala

gotovo uvijek samo jedan, osobno još nisam vidi nijedan koji bi imao više al vjerojatno postoji

btw. sorry zbog duplog posta, ne radi mi edit :/

oke tnq.... hvala za sad je to to

15 godina
neaktivan

Pozdrav nadam se da autom teme nece se naljutiti sto hocu da postavim jedno pitanje, da dzaba ne otvararam novu temu. Pitanje - ovako  da li su ove temperature normalne s obzirom da mi je samo  mozila upaljena, hvala
Rijec je o laptopu Toshiba satellite L750 dual core procesor 2.1 b950 grafa gt525m 1 gb hdd 640 gb

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 23:59 (4it).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4it kaže...

Pozdrav nadam se da autom teme nece se naljutiti sto hocu da postavim jedno pitanje, da dzaba ne otvararam novu temu. Pitanje - ovako  da li su ove temperature normalne s obzirom da mi je samo  mozila upaljena, hvala
Rijec je o laptopu Toshiba satellite L750 dual core procesor 2.1 b950 grafa gt525m 1 gb hdd 640 gb

Mislim da su te temperature malo povišene s obzirom na skoro pa prazan hod, ali i dalje u granicama normale. Mislim da taj procesor ide do 100*C i da se onda laptop gasi.

Koliko je taj laptop star, jel kada čišćen, jel mijenjana pasta na procesoru?

Ako je prošlo više od godinu dana možda bi ga bilo dobro otvorit pa dobro ispuhat prašinu i promjenit pastu. Imaš na youtube.com video kako se rastavlja, ako ga sam ideš rastavljat budi oprezan, ako nisi siguran da si sposoban za to nosi ga u servis pa da oni tamo to malo počiste i pogledaju.

Valentin
15 godina
neaktivan

laptop sam kupio prije 4 dana zato se i javljam .. :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4it kaže...

laptop sam kupio prije 4 dana zato se i javljam .. :/

A probaj zvrcnut servis pa se malo raspitat, rečeš da su temperature takve kakve jesu i pitaš jel to normalno za taj laptop. Svakako naglasi da je samo mozilla otvorena.

Možeš probat pokrenut i neku zahtjevniju igru pa budeš vidil kako se kreću temperature pod opterećenjem, poslije postaj sliku ovdje pa budemo vidili.

Zanima me dokle će it kad se laptop optereti.

Valentin
17 godina
4it kaže...

Pozdrav nadam se da autom teme nece se naljutiti sto hocu da postavim jedno pitanje, da dzaba ne otvararam novu temu. Pitanje - ovako da li su ove temperature normalne s obzirom da mi je samo  mozila upaljena, hvala

-pogrešno. Nije važno dali je upaljen FF, nego dali nešto FF radi. Primjer otvori www.google.com pogledaj opterećenje u TaskManageru (CPU-RAM, vjerojatno oko 1-2%), otvori www.24sata.hr i usporedi.

Idle temperatura je na čisto upaljenom OSu, kad ništa drugo (u pozadini) ne radi. npr defrag, AV ... pa uz moguće malware, BHO itd.

Tako da prava idle temp. bi trebala (za novu generaciju CPUa biti oko 40c, 60+ u radu, ali notebook nema tako dobro rješeno hlađenje, ako je sve ispravno podešeno (ovisi o tvojim opcijama, driverima..) tad će powermanagment poo potrebi paliti ventilator. ... dakle, vjerojatno je sve OK, mada su temp više od očekivanih za idle. (ali nije sigurno da je to stvarno idle i već možda za idući stupanj powermanagment krene u jače hlađenje). Ako nema usporavanja, buke pa sve do smrzavanja, ne treba se brinuti o tim temp. Da je računalo starije tad bi bilo logično provjeriti-očistiti prašinu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 10:57 (ihush).
15 godina
ihush kaže...
4it kaže...

Pozdrav nadam se da autom teme nece se naljutiti sto hocu da postavim jedno pitanje, da dzaba ne otvararam novu temu. Pitanje - ovako da li su ove temperature normalne s obzirom da mi je samo  mozila upaljena, hvala

-pogrešno. Nije važno dali je upaljen FF, nego dali nešto FF radi. Primjer otvori www.google.com pogledaj opterećenje u TaskManageru (CPU-RAM, vjerojatno oko 1-2%), otvori www.24sata.hr i usporedi.

Idle temperatura je na čisto upaljenom OSu, kad ništa drugo (u pozadini) ne radi. npr defrag, AV ... pa uz moguće malware, BHO itd.

Tako da prava idle temp. bi trebala (za novu generaciju CPUa biti oko 40c, 60+ u radu, ali notebook nema tako dobro rješeno hlađenje, ako je sve ispravno podešeno (ovisi o tvojim opcijama, driverima..) tad će powermanagment poo potrebi paliti ventilator. ... dakle, vjerojatno je sve OK, mada su temp više od očekivanih za idle. (ali nije sigurno da je to stvarno idle i već možda za idući stupanj powermanagment krene u jače hlađenje). Ako nema usporavanja, buke pa sve do smrzavanja, ne treba se brinuti o tim temp. Da je računalo starije tad bi bilo logično provjeriti-očistiti prašinu.

A vjerovatno nije ništa zabrinjavajuće, neka ga proba malo jače opteretit baš da vidimo dokle te temperature mogu it, mislim da za taj laptop mogu it do 100*C, nakon toga se automatski gasi.

Valentin
15 godina
neaktivan

Svaka cast drug ti nekim dijelom jesi u pravu npr. nije mi samo mozila otvorena na deskopu radi rainmeter i pustio sam muziku na media player-u ali me ipak se moram raspitivati laptop je star samo 4 dana i evo novih temp. kad nista ne radim sve sam iskljucio
nadam se da su sad normalne ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 11:08 (4it).
14 godina
neaktivan

Neradi ti link.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sry evo slika

14 godina
neaktivan

Sad radi to su puno bolje temperature i skroz normalne.

Don Believe The Type
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4it kaže...

Svaka cast drug ti nekim dijelom jesi u pravu npr. nije mi samo mozila otvorena na deskopu radi rainmeter i pustio sam muziku na media player-u ali me ipak se moram raspitivati laptop je star samo 4 dana i evo novih temp. kad nista ne radim sve sam iskljucio
nadam se da su sad normalne ?

- to su 'normalne' temp. Ali sve ovisi o tvojim postavkama i kad 'ništa ne radiš' računalo radi nešto (npr defaultno defrag, antivirus, update itd.).

Temperatura, brzina računala, sve to ovisi o postavkama npr u BIOSu i powermanagmentu, dali želiš brže ili tiše računalo, obično je nešto između... Tako da je sve OK, do trenutka kad stvarno dođe do problema.

Najjednostavniji način kontrole je 'slušanje' buke, tj moraš znati koliko glasno radi cooler i osjetiti toplinu notebooka pod rukama. Kao kod automobila, već po zvuku možeš zaključiti dali radi glatko ili se muči.

Uživaj s novim računalom, provjeri prašinu povremeno i to je to..

i btw, nije mozilla, nego firefox. ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 11:46 (ihush).
15 godina
neaktivan

Recept:

1. ako znaš što radiš - rastaviti laptop i očistiti ga skroz od prašine

2. ako znaš što radiš - promijeniti termalnu pastu u skladu sa naputcima za mijenjanje termalne paste

3. ako znaš što radiš - optimizirati rad procesora sa RMClock - odnosno izvšiti downvolting procesora

4. ako znaš što radiš - podesiti puhanje ventilatora pomoću Speed Fan

5. ako ne znaš što radiš - platiš nekome za te radnje oko 100-150kn da napravi za tebe...

Ovo sam već radio na jednom laptopu sa ATI mobility karticom i dual core AMD procesorom. Temperature prije optimiziranja su išle i do 90C a poslije do ugodnih 75C.

15 godina
dajstadas kaže...

Recept:

2. ako znaš što radiš - promijeniti termalnu pastu u skladu sa naputcima za mijenjanje termalne paste

3. ako znaš što radiš - optimizirati rad procesora sa RMClock - odnosno izvšiti downvolting procesora

5. ako ne znaš što radiš - platiš nekome za te radnje oko 100-150kn da napravi za tebe...

Ovo sam već radio na jednom laptopu sa ATI mobility karticom i dual core AMD procesorom. Temperature prije optimiziranja su išle i do 90C a poslije do ugodnih 75C.

U potpunosti se slažem.

Valentin
16 godina
neaktivan
dajstadas kaže...

Recept:

aaa opet isti problem....Samo kaj sad promjenjena termalna pasta(neka srotna 25 kn dosla) i sad kad se upali laptop sve drugo radi dobro dok radim jedino kad idem igrat onda temperatura GPU raste na nekih 115° i ugasi se onda :) Pozzz...Jel problem pasta,dal da kupim arctic silver 5?ili je problem u necemu drugome...Evo sad kad pisem temperatura CPU je 60°a GPU 66° eto...Molim odgovor ako netko zna.... :)

15 godina
Devil Ricky kaže...
dajstadas kaže...

Recept:

aaa opet isti problem....Samo kaj sad promjenjena termalna pasta(neka srotna 25 kn dosla) i sad kad se upali laptop sve drugo radi dobro dok radim jedino kad idem igrat onda temperatura GPU raste na nekih 115° i ugasi se onda :) Pozzz...Jel problem pasta,dal da kupim arctic silver 5?ili je problem u necemu drugome...Evo sad kad pisem temperatura CPU je 60°a GPU 66° eto...Molim odgovor ako netko zna.... :)

Ja bi probal s boljom pastom, ali pazi da je nebi nanesal previše, to stvara kontra efekt(lišije hlađenje), možeš pogledat na youtube.com video pa budeš vidil točno koju količinu paste trebaš stavit na procesor.

Valentin
16 godina
neaktivan

ma probat cu,al to se dogadja samo dok igram igrice neke jace... grije se preko 90 stupnjeva :) probat cu s arctic silverom,akoto nece pomoci,kupit cu ekxternalni cooler neki za 100 kn :) ima tko jos kakvo rijesenje?ili jednostavno grafa pri kraju zivota?laptop star 2 godine... :) grafa:radeonka 3650 serija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Devil Ricky kaže...

ma probat cu,al to se dogadja samo dok igram igrice neke jace... grije se preko 90 stupnjeva :) probat cu s arctic silverom,akoto nece pomoci,kupit cu ekxternalni cooler neki za 100 kn :) ima tko jos kakvo rijesenje?ili jednostavno grafa pri kraju zivota?laptop star 2 godine... :) grafa:radeonka 3650 serija

**BUMP**

Ovak,pukel mi je vijak tj od prije je vec al sam tek sad skuzil pukel je vijak  na cooleru tam tocno di bi se trebalo ucvrstiti s  grafom i procesorom,je moguce da se ne stisne dovoljno i ostane zraka?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice