Laptop pište prilikom startovanja

poruka: 54
|
čitano: 30.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Laptop pište prilikom startovanja

.(Držim je u laptopu radi ukrasa da ne bude praznina ona). - Ovo nije dobro, za ubuduće, prazna baterija se ne drži u laptopu.

drugo, sad kad si detaljnije ovo opisao, mislim da ti crkava matična ploča

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

.(Držim je u laptopu radi ukrasa da ne bude praznina ona). - Ovo nije dobro, za ubuduće, prazna baterija se ne drži u laptopu.

slažem se s ovime. nadajmo se da nije tako, ali sve vuče prema tome. ipak je tostar stroj, i tko zna što je sve prošao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 0:20 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
mikica1 kaže...

slažem se s ovime. nadajmo se da nije tako, ali sve vuče prema tome. ipak je tostar stroj, i tko zna što je sve prošao.

Kolega, nažalost, i meni se čin da vuče sve prema tome. Moj savjet je da ne otvaraš ti osobno laptop nego da ga odneseš u servis, jer možeš samo pogoršati problem.

15 godina
neaktivan

Hvala vam puno svima. Probaću sutra rastaviti laptop pa pogledati da li je prašina ili vlaga. Pa vam javim šta će biti. Još jednom svima puno hvala!!!

15 godina
neaktivan
milan16 kaže...

Hvala vam puno svima. Probaću sutra rastaviti laptop pa pogledati da li je prašina ili vlaga. Pa vam javim šta će biti. Još jednom svima puno hvala!!!

Ako nemaš iskustva s rastavljanjem, to nemoj raditi sam, radije odnesi u servis da ti pogledaju. To je moj savjet

15 godina
neaktivan

Popravljao sam ja već i Desktop i Laptop računare. Rastaviću ja to sutra pa vam javim. Nadam se da nije matična ploča. :-(

15 godina
neaktivan
milan16 kaže...

Popravljao sam ja već i Desktop i Laptop računare. Rastaviću ja to sutra pa vam javim. Nadam se da nije matična ploča. :-(

onda super, budi pažljiv. i obavezno podijeli iskustva, svima će nam biti korisno.

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Rastavio sam celi laptop. Prašine  nije bilo skoro ništa. Nema ni vlage. Nešto mi je sumnjiva tastatura. Da li bi mi se startovao računar kada bih prikopčao usb tastaturu a ovu isključio(odvojio flat kabal). I kako da testiram HARD DISK još je on ostao neproveren. Unaprije hvala svima.

16 godina
neaktivan
milan16 kaže...

Pozdrav svima. Rastavio sam celi laptop. Prašine  nije bilo skoro ništa. Nema ni vlage. Nešto mi je sumnjiva tastatura. Da li bi mi se startovao računar kada bih prikopčao usb tastaturu a ovu isključio(odvojio flat kabal). I kako da testiram HARD DISK još je on ostao neproveren. Unaprije hvala svima.

dakle laptop je čist..

da, pc bi radio ako bi uključio drugu tipkovnicu peko usb-a. a hdd testiraj s http://www.hdtune.com/

15 godina
neaktivan

e sada će biti prava enigma, probaj s tipkovnicom pa javi, stvarno me zanima što je sada. kao što rekoh, bojim se da ja matičnoj došao kraj

15 godina
neaktivan

Sutra ću posuditi usb tipkovnicu i probati sa njom. Nešto mi je ona sumnjiva. Nadam se da je ona u kvaru. :D JAvim kada proverim

16 godina
neaktivan

javi obavezno, svi bi voljeli da se to riješi, ta misterija Osmijeh

15 godina
neaktivan

Proverio sam Hard disk sa onim programom. Svi su kvadratići zelene boje(to valjda znači u redu). Sutra proba,m drugu tipkovnicu pa vam javim. Pozdrav

15 godina
neaktivan

Spojio sam na laptop usb tipkovnicu. Čuje se jadan bip i startuje normalno. Probao sam par puta i radi. Onda sam opet spojio tipkovnicu od laptopa i pišti. Znači tipkovnica je otišla. Jednom se mora čuti bip jel tako???. Svima puno hvala što ste odvojili vreme da mi pomognete da rešim ovaj problem. Pozdrav

16 godina
neaktivan

da, jedan kratki bip bi se treba čuti prilkom pokretanja. dakle, evo, utvrdilo se u čemu je bio problem..pomalo bizarno, ali tako je to kod tih starih komponenti, puno toga može štekati. sretno ti bilo s "pilom" Osmijeh

15 godina
neaktivan

Dobro da je tipkovnica. Mogu se jedno vreme služiti i ovom usb tipkovnicom. Da li se može negde naći ovakva tipkovnica(naručiti kod nekoga). Znam da nije jeftino ali trenutno ne mogu uzimati drugi laptop!!!

16 godina
neaktivan

da, sva sreća da je tipkovnica.

možda jedino polovno, ako bi odgovarala i s nekog drugog laptopa.. pogledaj na www.njusklao.hr, tamo se nađe dobrih stvari, a možeš stavit i oglas ovdje na forumu u rubrici "oglasi" da ti treba takva tipkovnica, možda netko i ima, a na ebayu inače možeš (prtpostavljam) naći takav laptop za 50 kuna. ne znam da li kod tebe ima kakvih servisa računala, možda imaju kakav stari laptopp iz kojega bi ti tipkovnica odgovarala (dimenzijama).

15 godina
neaktivan

hm, baš čudno, starno nisam mogao vjerovati da se radi o tipkovnici. Skroz skroz čudno, ali eto, znači da je to. da, jedan bip se mora čuti kod dizanja windowsa.

Iskreno, nije loša ideja, ako se misliš služit s tom pilom, da pođeš do kakvog informatičkogservisa i pitaš ih za savjet, možda imaju neku koja bi ti odgovarala, što bi vjerojatno bila velika sreća, jer u većini slučajeva ne pašu. No, ako te služi tipkvnica, ne bih išao u veći trošak, jer danas su tipkvnice jeftine, i kupi neku usb tipkovnicu i koristi je dok ne kupiš novi komp,pa ćeš tu istu tipkvnicu iskorisititi za novi komp.

16 godina
neaktivan

Klikni hvala na moj onaj post:D...hehe salim se-.-

Eto makar si rijesio enigmu...sada udri po njemu_:D

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam ja desktop računar noviji(relativno). Laptop koristim na faksu za office i Auto CAD. To može pokrenuti.

Evo sada sam popravio tipkovnicu. Celu sam je rastavio(plastičnu ploču kroz koju prolaze vodovi očistio sam alkoholom, gumen dio oprao vodom i osušio i sada radi kao prije. Mogu reći da sam se namučio dok sam tipke povraćao sporo ide(radio sam to oko 4 sata). Joj bila je katastrofa prljava a izgleda da je malo i vlage dobila bilo je u jednoj strani kao pohrđalo. Sada radi dobro. Hvala vam svima na pomoći. Dosta sam naučio od vas. Mogao sam odneti laptop u servis ali je dobro da se čovek uči. Još jednom svima vam hvala. Pozzzz

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:23 (milan16).
15 godina
neaktivan

-

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:38 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prije svega zelim da pozdravim sve članove foruma i čestitam im novu godinu.

Rešio sam problem za pištanjem laptopa ali sada mi se pojavio problem kod desktop računara. Evo ukratko problem pa ako ko moze pomoci bio bih mu zahvalan.

Prije par dana mi zaštekao kompjuter. Ja ga restartujem. Nakon par minuta opet zasteka. Ja ga ponovo restartujem. Posle toga ga više ne mogu startovati. Kada ga uopalim cujem se tri puta kratki zvuk pa mala pauza pa ponovo tri puta kratki zvuk i sve tako. Hladnjak na procesoru kao da počne da se okreće pa stane. I nakon novog pištanja kao da se malko pomeri i opet stane.

Matična ploča je AS ROCK K7S41GX.

Kolika je verovatnoća da je otisla RAM memorija. RAM je DDR 1 i imam 256 MB RAM-a. Ja sam imao neke dve stare RAM memorije ali ne znam da li su ispravne. Kada ih stavim isto pišti. Kada izvadim RAM memoriju opet taj isti zvuk.
Šta mislite da li je otišla RAM memorija ili matična ploča. Probao sam resetovati BIOS vadjenjem baterije ali isto se dešava. Ako ko moze pomoći bio bih zahvalan. Ako vas još nešto zanima pitajte. Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

odneo sam kod majstora laptop prvo smenio kondezator ispred graficke i instalirao je win7 kad poceo da instalira plejere pala je win7 pa ga odneo opet da ga popravi kaze da je do citaca pa sad nije to kaze pisti non stop kada ga upali i nezna sta mu je jel mogu dobit neko objasnjenje sta to moze bit 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Navedi točno o kojem se laptopu radi i kakvo pištanje (beep) proizvodi - duge, kratke, i koliko. Primjer: Laptop HP6735s kad ga upalim daje tri kratka i jedan dugi beep (pištanje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice