Konfiguriranje routera

poruka: 7
|
čitano: 19.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfiguriranje routera
pitanje
Pozdrav, imam problem s konfiguriranjem routera. Želio bi spojiti dva pc-a na net, no neće me baš nešto. Znanje mi je minimalno. Preko bnet-a sam na netu i imam njihov modem  s jednim priključkom za pc i NETGEAR RP614 router koji je moj. Sve spojim kako piše u uputama od routera, no kada ga trebam konfigurirati tu zapne. Jel može netko korak po korak mi objasniti šta da radim. HVALA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguriranje routera

ja sam isto spajala njihov modem sa svojim ruterom i nikad mi nije radilo kako treba,,prekidale bi se veze na jednom ili drugom kompu,,ionako sam placala najam modema nekih desetak kuna,,pa sam trazila umjesto modema njihov router i lijepo je doshao covjek iz b.neta i sve namjestio,,sad placam mjesecno nakoliko kuna vishe i sve radi kao sat(a i da ne radi,zvala bih njih da se time maltretiraju-to im je posao)

16 godina
neaktivan
Konfiguriranje routera
autorov komentar

Ja sam ga kupio pa mi je glupo sada uzimati drugi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguriranje routera

1.pokreni web preglednik

2.u polje web adrese upiši 192.168.0.1 (ako ne radi probaj sa 192.168.1.1)

3.ulogiraj se sa username:admin

password:password (ako ne radi probaj sa 0000 ili 11111 ili 5555)

4.idi na basic settings, polja trebaju biti ispunjena ovako. yes, other, onda uneseš svoj username i password od ISP-a (t-coma ili kog već), ništa, 5, get automaticallyfrom ISP.Pa stisneš apply.

5.idi na LAN IP setup, i makni kvačicu sa use router as a DHCP server opcije, pa stisni apply.

i to je to što se tiće routera.

6.klikni desnim klikom na onu malu ikonicu (monitor) u trayu koja označava internet konekciju. odaberi local area connection, properties.Te unesi kako je na slikama, jedino moraš izmjeniti treći broj x sa 0 u svakoj adresi (192.168.x.1), jer ti je adresa routera 192.168.0.1, a ne kao kod mene 192.168.1.1

7.na jednom kompu unesi zadnji broj u IP adresi 2, a kad konfiguriraš drugi komp unesi pod IP adresu 3 ili neki veći.ž

Ovo gore ti je okvirno kako konfigurirati LAN sa statičkim adresama (kad je DHCP isključen), meni je tako najljepše jer si sam sve odrediš i ništa ne ostavljaš sustavu da odlučuje.

detaljnije upute i screenshotove možeš naći na

http://www.pcwintech.com/node/217

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Od bnet-a nisam dobio nikakav username ni password. frajeri su samo postavili, pokopćali i otišli

16 godina
neaktivan
Konfiguriranje routera

Nema veze.

Uvijek ti je isti username i password na vecini rutera.

Znači za ulazak upisi:

Username: admin

Password: 123456 ili 000000 ili 111111 ili admin.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

al me ne želi spojiti na net. prije me direktno bacao na postavke routera, a sada više ne. sve je spojeno kako treba, na routeru svjetli sve što bi trebalo svjetliti.. A kada pogledam u propertis od konekcije IP mi je 10.0.0.1

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice