- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja sam isto spajala njihov modem sa svojim ruterom i nikad mi nije radilo kako treba,,prekidale bi se veze na jednom ili drugom kompu,,ionako sam placala najam modema nekih desetak kuna,,pa sam trazila umjesto modema njihov router i lijepo je doshao covjek iz b.neta i sve namjestio,,sad placam mjesecno nakoliko kuna vishe i sve radi kao sat(a i da ne radi,zvala bih njih da se time maltretiraju-to im je posao)
Ja sam ga kupio pa mi je glupo sada uzimati drugi
1.pokreni web preglednik
2.u polje web adrese upiši 192.168.0.1 (ako ne radi probaj sa 192.168.1.1)
3.ulogiraj se sa username:admin
password:password (ako ne radi probaj sa 0000 ili 11111 ili 5555)
4.idi na basic settings, polja trebaju biti ispunjena ovako. yes, other, onda uneseš svoj username i password od ISP-a (t-coma ili kog već), ništa, 5, get automaticallyfrom ISP.Pa stisneš apply.
5.idi na LAN IP setup, i makni kvačicu sa use router as a DHCP server opcije, pa stisni apply.
i to je to što se tiće routera.
6.klikni desnim klikom na onu malu ikonicu (monitor) u trayu koja označava internet konekciju. odaberi local area connection, properties.Te unesi kako je na slikama, jedino moraš izmjeniti treći broj x sa 0 u svakoj adresi (192.168.x.1), jer ti je adresa routera 192.168.0.1, a ne kao kod mene 192.168.1.1
7.na jednom kompu unesi zadnji broj u IP adresi 2, a kad konfiguriraš drugi komp unesi pod IP adresu 3 ili neki veći.ž
Ovo gore ti je okvirno kako konfigurirati LAN sa statičkim adresama (kad je DHCP isključen), meni je tako najljepše jer si sam sve odrediš i ništa ne ostavljaš sustavu da odlučuje.
detaljnije upute i screenshotove možeš naći na
Od bnet-a nisam dobio nikakav username ni password. frajeri su samo postavili, pokopćali i otišli
Nema veze.
Uvijek ti je isti username i password na vecini rutera.
Znači za ulazak upisi:
Username: admin
Password: 123456 ili 000000 ili 111111 ili admin.
al me ne želi spojiti na net. prije me direktno bacao na postavke routera, a sada više ne. sve je spojeno kako treba, na routeru svjetli sve što bi trebalo svjetliti.. A kada pogledam u propertis od konekcije IP mi je 10.0.0.1