Kompjuter se gasi, ali nikada pri radu

poruka: 41
|
čitano: 7.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dobro večer,

otkada sam kupio Coolermaster Hyper T4 događa mi se to da mi kompjuter neće upaliti iz prve. Prvo moram ugasiti kompjuter kompletno iz struje, ugasiti produžni i tako držati dvije minute, i onda tek mogu upaliti kompjuter, drugačije, kada ga hoću upaliti iz prve, neće ići, samo se ventilatori pokrenu i nakon nešto kratko, 3 ili 4 sekunde, stanu. I onda opet počne, pa stane i tako u krug.

Nadalje, što sam napravio, izvadio sam sve iz kućišta, i pokrenuo na onoj spužvici što se dobije sa matičnom pločom kako bi eliminirao problem kratkog spoja, ali problem je još uvijek tu.

Nakon toga, promjenio sam pastu na procesoru i sve natrag spojio u kućište, i sada sam došao do još većeg problema, a to je da kompjuter uopće više neće upaliti, već samo vrti 3, 4 sekunde pa stane. Ovaj problem sam riješio tako što sam izvadio baterijicu, te ju vratio natrag nakon 10 minuta.

I sada nakon toga, kompjuter mi se gasi kada ga ne koristim. Nikada mi se neće ugasiti kada igram League of Legends, Team Fortress 2, slušam pjesme ili skidam nešto, nego samo kada mene nema u blizini. 

Kompjuter se ne pregrijava, sudeći po programima AIDA64 i HWiNFO procesor ima samo 45°C, uzmimo u obzir da mi je u sobi oko 27°C, možda čak i više, smatram temperaturu procesora uredu.

Kompjuter nije podešen da se ugasi nakon što se ne koristi određeno vrijeme, tako da i to otpada. 

Matična je nova, stara 2 mjeseca, RAM isto sam kupio kada sam i matičnu. Procesor je kupljen u 12. mjesecu prošle godine, vlasnik tvrdi da ga nije koristio, pa eto ako oni lažu mene tako ja lažem vas. Hyper T4 sam kupio isto prije mjesec dana, na njemu je sve uredu. Jedino što je staro u ovom kompjuteru je napajanje, ali probao sam sa drugim (ne znam je li to napajanje uopće išta bolje od mojeg, od LC Powera 420W) i isti problem se ponavlja.

Ikakvih ideja zašto mi se kompjuter gasi nakon što ništa ne radim te zašto mi se neće upaliti iz prve?

0 0 hvala 0
14 godina

Nesta slicno sam naletio jednom i u pitanju je bila baterijica BIOSA,no koliko vidim i ona je nova!

Probaj jumperom restartirati bios-mozda pomogne!

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi, ali nikada pri radu
Milka30 kaže...

Nesta slicno sam naletio jednom i u pitanju je bila baterijica BIOSA,no koliko vidim i ona je nova!

Probaj jumperom restartirati bios-mozda pomogne!

Hvala, probati ću ovo ujutro. Misliš da bi ovo trebalo pomoći problemu što se gasi ili što se neće upaliti?

15 godina
neaktivan

Evo, ostavio sam preko noći kompjuter dok mi je skidanje na Steamu bilo aktivno i nije se ugasio, temperature i dalje oko 45°C - 50°C, valjda to znači da možemo otpisati i problem pregrijavanja. 

Ako je matična onda ću se objesit za jaja jer je nova (napisao sam, stara 2 mjeseca).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Možda kontakti na matićnoj, makar ne vjerujem.

Al mislim da imaš definitivno preslabo napajanje...možda bi trebao neko jače nabaviti od 500W do 550W pa onda probat jel radi...

znao je mene nekad zezat staro napajanje tako, radio sam sve normalno , kad sam pustio komp odmah se ugasio...

I provjeri Power Options Settings, da slučajno nemaš upaljeno nešto tipa Turn off monitor,Turn off HDD itd.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Meni se to dogadjalo s istim komponentama u starom kucistu. U novom ne.

Tako da, pogledaj da maticna ne dira nosac slucajno.

Najbolje ju skini pa opet stavi.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
pcmajstor kaže...

Možda kontakti na matićnoj, makar ne vjerujem.

Al mislim da imaš definitivno preslabo napajanje...možda bi trebao neko jače nabaviti od 500W do 550W pa onda probat jel radi...

znao je mene nekad zezat staro napajanje tako, radio sam sve normalno , kad sam pustio komp odmah se ugasio...

I provjeri Power Options Settings, da slučajno nemaš upaljeno nešto tipa Turn off monitor,Turn off HDD itd.

Kako misliš kontakti? Što da provjerim?

Power options mi je sve uredu, nikad da ne isključuje, nikad da sleep, nikad da upali screen saver.

chutac kaže...

Možeš li mi molim te reći kako misliš nosač?

14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Možeš li mi molim te reći kako misliš nosač?

Oni odbojnici iza MBO tj.izmedu kucista i maticne gdje su serafi.

Nebitno
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 12:24 (WrongType).
15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Ja mislim da ja to niti nemam, imam pet šest komada u starom kućištu, ali u ovom ne.

Da ih stavim?

14 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...
WrongType kaže...

Ja mislim da ja to niti nemam, imam pet šest komada u starom kućištu, ali u ovom ne.

Da ih stavim?

Naravno,to mora biti jer sprjecava kratki spoj i vjerojatno prijenos elektriciteta(nism siguran za ovo).

Nebitno
13 godina
neaktivan

a.k.a. distanceri.

"matica-sajbica-saraf"="mobo-distancer-kuciste"

Dream team.
18 godina

Uz neka kućišta ne idu nosači matične niti ih se može montirati. Ne znam kakvo je stanje s tim LC Jupiter X kućištem.

No ako si dobio nosače uz njega - morao si ih staviti, ovako si, vrlo vjerojatno ako nisi stavio, spalio matičnu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ipak ih ima, ali nije to, ne razumijem kako ne smiju dirati matičnu, pa kada ih zašarafim mora dodirivati, ne?
18 godina
neaktivan

To ti je problem sa statičkim elektricitetom. negdje neki kondenzator ostane nabijen a morao bi biti prazan i komp se ne moze upaliti, ali kao istekas iz struje i pokušaš ga paliti izštekanog taj naboj se potroši i stvar opet radi.

1 0 hvala 1
18 godina

Treba provjeriti kondenzatore u napajanju i kondenzatore na matičnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dobro, na što da pazim i kako da to provjerim?
14 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...
Dobro, na što da pazim i kako da to provjerim?

Na vrhu gledas dal je procurio ili se je napuhnuo :)

Nebitno
14 godina
Wicked_Sick87 kaže...
Ipak ih ima, ali nije to, ne razumijem kako ne smiju dirati matičnu, pa kada ih zašarafim mora dodirivati, ne?

distanceri i ploca se moraju dodirivati , naravno u njih ulazi saraf koji drzi plocu , no ploca i kuciste se ne smiju dirati jer bi napravili kratki spoj i vrlo vjerojatno spalili plocu.

[url=http://valid.canardpc.com/2818576][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2818576.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Svi su normalni, niti jedan nije napuhan i ni jedan nije procurio. Pregledao sam ih sve, i male i velike.
18 godina
Wicked_Sick87 kaže...
Svi su normalni, niti jedan nije napuhan i ni jedan nije procurio. Pregledao sam ih sve, i male i velike.

I u napajanju si pregledao?

15 godina
neaktivan
Da, sve je uredno.
15 godina
neaktivan

Ploca na rupama za serafe ima izolaciju.

I to sto se dira nije PCB ploce nego lemovi.

EDIT: Sto se dira i proizvodi kratki spoj*

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 14:56 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sve u svemu, to nije, i dalje se neće upaliti iz prve.
Ako možda i je kondenzator, je li to moguće zamijenit ili što mi je činiti, nisam pametan :-/
18 godina
Wicked_Sick87 kaže...
Sve u svemu, to nije, i dalje se neće upaliti iz prve.
Ako možda i je kondenzator, je li to moguće zamijenit ili što mi je činiti, nisam pametan :-/

Ako su kondenzatori - njih se lako zamijeni. Samo trebaju drugi odgovarajući kondenzatoril, lemilica, lem i vrijeme.

Da probaš s jačim kvalitetnijim napajanjem?

15 godina
neaktivan
Probao bi, ali nemam od koga uzeti, nitko nema jače od mojeg, a kupovati mi je glupo ako to nije to.
18 godina

Pa nemaš ti baš toliko loš komp da bi ti bilo glupo imati kvalitetno napajanje.

A i ako sad uzmeš kbalitetno, koristit ćeš ga i za idući a možda i za drugi komp.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jasno mi je da trebam kupiti novo napajanje, to je sljedeće na listi, ali trenutno jednostavno ne mogu odvojiti 500 kuna za njega.
18 godina

Zašt 500 Kn? Ima dobrih i odviše jakih za 300-350-400 Kn.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Mislio sam kupiti ovo, valjda će to držati uredu. Ali mi i dalje ne drži vodu, jer da je napajanje uopće nebi upalilo, a ne iz drugog pokušaja.

0 0 hvala 0
14 godina

Upalilo bi zato sto nekada komponenta ne trosi svoj puni kapacitet kao graficka npr kad ne igras igru itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 16:55 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice