Dobro večer,
otkada sam kupio Coolermaster Hyper T4 događa mi se to da mi kompjuter neće upaliti iz prve. Prvo moram ugasiti kompjuter kompletno iz struje, ugasiti produžni i tako držati dvije minute, i onda tek mogu upaliti kompjuter, drugačije, kada ga hoću upaliti iz prve, neće ići, samo se ventilatori pokrenu i nakon nešto kratko, 3 ili 4 sekunde, stanu. I onda opet počne, pa stane i tako u krug.
Nadalje, što sam napravio, izvadio sam sve iz kućišta, i pokrenuo na onoj spužvici što se dobije sa matičnom pločom kako bi eliminirao problem kratkog spoja, ali problem je još uvijek tu.
Nakon toga, promjenio sam pastu na procesoru i sve natrag spojio u kućište, i sada sam došao do još većeg problema, a to je da kompjuter uopće više neće upaliti, već samo vrti 3, 4 sekunde pa stane. Ovaj problem sam riješio tako što sam izvadio baterijicu, te ju vratio natrag nakon 10 minuta.
I sada nakon toga, kompjuter mi se gasi kada ga ne koristim. Nikada mi se neće ugasiti kada igram League of Legends, Team Fortress 2, slušam pjesme ili skidam nešto, nego samo kada mene nema u blizini.
Kompjuter se ne pregrijava, sudeći po programima AIDA64 i HWiNFO procesor ima samo 45°C, uzmimo u obzir da mi je u sobi oko 27°C, možda čak i više, smatram temperaturu procesora uredu.
Kompjuter nije podešen da se ugasi nakon što se ne koristi određeno vrijeme, tako da i to otpada.
Matična je nova, stara 2 mjeseca, RAM isto sam kupio kada sam i matičnu. Procesor je kupljen u 12. mjesecu prošle godine, vlasnik tvrdi da ga nije koristio, pa eto ako oni lažu mene tako ja lažem vas. Hyper T4 sam kupio isto prije mjesec dana, na njemu je sve uredu. Jedino što je staro u ovom kompjuteru je napajanje, ali probao sam sa drugim (ne znam je li to napajanje uopće išta bolje od mojeg, od LC Powera 420W) i isti problem se ponavlja.
Ikakvih ideja zašto mi se kompjuter gasi nakon što ništa ne radim te zašto mi se neće upaliti iz prve?