Želim spojiti Dvi port na grafičkoj kartici sa Vga portom na monitoru. Kupio sam Dvi to Vga adapter, ali prvi pokušaj spajanja nije uspio - ne dobivam sliku na monitoru. Očito nešto propuštam, može li me netko uputiti o čemu trebam posebno voditi računa pri kupovini prikladnog adaptera. Grafička kartica je Nvidia GeForce GTX 750, monitor je Lg, jedna i druga komponenta su ispravne.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svaki adapter bi trebao raditi pod uvjetom da je ispravan.
Koju točno verziju te grafičke imaš? Koje sve konektore ima?
Ako ima 2 DVI izlaza, adapter može raditi samo na jednom u većini slučajeva.
-ako je sve ispravno, može raditi samo na DVI-I portu, (praktički ne postoji DVI-A, DVI-D nema analogni VGA signal).
-ovisno o verziji-generaciji i odluci proizvođača, ako kartica ima VGA izlaz tad na novijima ne podržava DVI-I.. tj interno novije podržavaju samo jedan analogni izlaz (više digitalnih do 3).. uz umjetno ograničenje na broj (istovremenih) izlaza, u skupljim modelima dozvoljeno više izlaza.. (ako se pokušava spojiti 2-3 monitora..).
koji model gpu-a neki imaju podršku neki ne
probaj aktivni ne pasivni adapter
Pitanjce,
imam stariji vga monitor koji je sa DVI-I adapterom ustekan na graficku. Kupih novu evginu graficku 1050ti i idem ja ugurat, kad ono, ne ide. Ulaz je dvi-d
Ako sam dobro shvatio, ne postoje vga - dvi-d adapteri, vec bih trebao uzeti vga - hdmi? Medjutim, kako sam sad nesto u austriji, gledam cijene takvih adaptera ( https://geizhals.at/?cat=kabeladapt&v=e&hloc=at&fcols=5842&sort=t&xf=5839_VGA%7E5842_HDMI ), te je to sve negdje 25€ minimalno za adapter..Sto je otprilike 1/4 novog budget monitora. Znam da na njuskalu ima puno povoljnije, ali trenutno nisam u rh, pa me zanima jel postoji neko drugo rjesenje? I zasto neki adapteri na gornjem linku imaju i audio prikljucak? Ako nadjem neki adapter bez tog audio prikljucka, hocu li imati normalan zvuk ili kako?
hvala i lp!