Izgorilo napajanje, komp i dalje ne pali

poruka: 5
|
čitano: 2.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle grmilo je...i puno toga je povriskavalao po kući...tako je doslo i do kompa...maticna je asusova model P5KPL AM

promjenio sam napajanje, medjutim kad spojim u struju pocne blinkat zelena lampica od maticne (lampica na samoj maticnoj koja inace stalno svijetli zeleno)
komp ne reagira nikako drugacije...povadio sam sve komponente izuzev cpu...pokusavam mjenjat ram...graficku nista ne pomaze i dalje blinka..
jel moguce da je napajanje propustilo i višak struje je uletio u maticnu i skurio ju je? il je do CPU-a?

TiONiO

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Izgorilo napajanje, komp i dalje ne pali
jebajiga,najvjerojatnije je matična sježena...
ne bojte se stiskati dugmiće ispod
17 godina
teodosije kaže...
jebajiga,najvjerojatnije je matična sježena...

a il maticna il procesor...sad šta je veca mogucnost?

kako da znam sta je? {#}

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 21:00 (Tionio).
18 godina
Tionio kaže...

Dakle grmilo je...i puno toga je povriskavalao po kući...tako je doslo i do kompa...maticna je asusova model P5KPL AM

promjenio sam napajanje, medjutim kad spojim u struju pocne blinkat zelena lampica od maticne (lampica na samoj maticnoj koja inace stalno svijetli zeleno)
komp ne reagira nikako drugacije...povadio sam sve komponente izuzev cpu...pokusavam mjenjat ram...graficku nista ne pomaze i dalje blinka..
jel moguce da je napajanje propustilo i višak struje je uletio u maticnu i skurio ju je? il je do CPU-a?

Sad je malo kasno fučkaj ga, nema se tu kaj pametno reč za ubuduče drž se preventive koje je opet zakazala na krivom mjestu se radi ušteda ko obično i onda je joj na kraju.{#}

Kaj je sve krepalo ko če ga znat matična vjerojatno, možda si dobil udar i kroz Telefonske linije pa Ruther pa komp i Bum ode čista klasika tak se to najčešče dogodi. Da si imal ovak nekaj ko dole spomenuti uređaj, i na njega spojen komp pravilno i Ruther i ostalo ništ se ne bi dogodilo. Na to se spaja i TV uređaj kaj drugo,  pa onda Antena i ostalo kaj treba u kuči a da je spojeno na struju i onda moš bit miran u slučaju nekog udara to sigurno dakle obavezno kupit taj APC uređaj za komp i ostalu vrjedniju elektroniku u kuči normalno.{#}{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/grom-posljedice/102421.aspx?page=0&jumpto=1977879&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

tocnije...frendu to radim...narucio sam mu sad prenaponsku zastitu :))
a ja sebi imam UPS ne brini ;))

dakle MBO mjenjam :P
Hvala

TiONiO

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice