Imam problem sa navedenim procesorom, naime windows 7 pokazuje da je brzina 2.25 Ghz a nekada zna spasti i na 1.9 Ghz, u biosu je postavljeno sve po defaultu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ima li tko da bi mogao pomoći
u bios-u nema te opcije speedstep ali imaju neke druge spread spectrum-disabled i auto detect PCI CIk enabled
Otvori cpuz i tam pogledaj brzinu, u windowsu zna često biti prikazana kriva brzina ako imaš uljučene one tehnologije za uštedu energije i sl.
i cpuz pokazuje istu brzinu , pokušaću nešto čačkat oko te uštede energije ,hvala na smjernicama
Mislin da se ne tribaš previše zabrinjavat oko toga, vjerojatno ti je uključena neka ušteda energije pa se smanji množitelj. Kod mene se smanjuje sa 10.5 na 6.
Probaj opteretit procesor pa pogledaj onda kakva je brzina. Ako je i dalje smanjena onda triba potražit uzrok problema.
Tebi je FSB na 150 Mhz, naštimaj ga ručno na 200 i bit će na 3 Ghz.
@Sirka, šta je tebi sa tin naponom?
procesor sam opteretio bio je na 100% oko 10 minuta ali se ništa ne mjenja
Mislin da je premal ovaj bus speed. Samo ja nisan baš iskustan u tome pa triba čekat nekoga pametnijeg.
Tebi je FSB na 150 Mhz, naštimaj ga ručno na 200 i bit će na 3 Ghz.
@Sirka, šta je tebi sa tin naponom?
Ma crkla mi je neka regulacija napona tako nešto.
problem je sto je vec u biosu na 200 ali ne pokazuje 3.0 Ghz
ljudi svašta sam pokušao ali nema učinka, jel imate još kakvih opcija za ponudit
Probaj staviti najnoviji bios u matičnu, drugo mi nista sad ne pada na pamet
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
problem je sto ili nemam tih opcija ili ih ne mogu naći, pokušao sam flash bios sa cd-a ali mi izbaci poruku " the program files part number does not match with your system"
problem je sto ili nemam tih opcija ili ih ne mogu naći, pokušao sam flash bios sa cd-a ali mi izbaci poruku " the program files part number does not match with your system"
Ajde probaj otići u control panel/power options/change plan settings/change advanced power settings i staviti na "High performance" tj. isključiti uštedu energije iz windowsa.
ma ni čut samo stoji na 2,25 Ghz, da li tko može reći što ova poruka znači kod flasha biosa
Koju matičnu imaš?
sami problemi cijeli dan nisam mogao upaliti mašinu ali sad sam konačno upalio, matična je foxconn 865MO7-PE-6LS
Koliko RAM-a , koliko pločica , brzina .... daj više popuni "Moj PC".
ovako 2 pločice rama ddr 400 1 od 1gb 2. on 512 mb procesor navedeni , grafička nvidia fx 5500 256mb, disk sata 2 500 Gb hitachi, napajanje 350w
Moze pitanje ljudi molim vas hitno je! Imam ABIT gd8 pro i rikno mi je taj procesor, da li bi mogo ja stavit neki jaci procesor nesto tipa celeron e u tu maticnu ili mora bit ovaj ili slabiji?
E ovako mozes samo default bios postavke primjenit ali ako neces...Provjeri omjer ram memorije neka bude na AUTO, Provjeri sve opcije spread spectrum to mozes iskljucit takodjer taj intel eist kojeg nemas al ako ima negdje svakako iskluci, sabirnicu digni na 200MHz,mnozitelj po defaultu je 15 i sve to sejvaj restartuj..Uzmi Everest tj sadasnja AIDA64 otidji na overclock i tu prati frekvencije. Primeom 95 testiraj i ako ti opet ne skoci do tih 3.0GHz onda neznam sta.Svakako mozes imat neki software koji je prethodno nastiman da smanji FSB na manju vrijednost od zadane. U biosu bi trebalo prikazivat 3.0 GHz.