HP Probook 4545s neće da se upali

poruka: 4
|
čitano: 3.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HP Probook 4545s neće da se upali

Dakle, laptop iz naslova (HP Probook 4545s) nabavila sam prije dva mjeseca. Ima instalirane Windows 7.

Danas popodne sam gledala film na njemu i odjednom se zamrznuo BS player, a s njim i cijeli komp. Pogasila sam sve programe koji su se dali pogasit i pokrenula restart. Međutim komp se nije htio upaliti natrag. Probala sam razne varijante; s baterijom i bez nje. Kad stisnem tipku za paljenje kompa, upale se LED lampice, s tim da lampica od Caps Locka blinkne 5 puta i ugasi se. Nakon toga se pokrene ventilator, dosta glasnije od uobičajenog, i to je to. Ekran ostaje crn tijekom cijelog procesa. Ako ga ostavim upaljenog par minuta, lampice i dalje svietle a ventilator radi, ali to je to. Jučer sam primijetila da se komp malo intenzivnije grije nego obično. 

Ako imate kakvu ideju o čemu bi se moglo raditi i kako da riješim problem, sugestije su dobrodošle. Svjesna sam da mi vjerojatno ne gine servis; u tom slučaju također molim preporuke. Živim u Splitu, pa ako znate za neki ovlašteni servis koji bi vrijedilo posjetiti više od ostalih, slobodno vičite! 

Unaprijed hvala! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP Probook 4545s neće da se upali

potraži po HPovom str, za svoj model npr ako je identično (blink x5), tad ti je otišla matična ploča..

-ako je pod garancijom, možeš preko trgovine gdje si kupila (besplatno) ili postati dostavom (na njihov trošak), sigurno ima neki u ST, u ZG je MR-Servis (MSan-Recro).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 22:51 (ihush).
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru! A to je "normalno" za tako nov laptop? Stvarno ga pazim ko oči u glavi, ne kužim :( Je li moguće da sam ja nešto zeznula?

17 godina
nyrra kaže...

Hvala na brzom odgovoru! A to je "normalno" za tako nov laptop? Stvarno ga pazim ko oči u glavi, ne kužim :( Je li moguće da sam ja nešto zeznula?

-normalno? Pa sve se kvari, garancija postoji upravo zato. Paziti PC nije isto što i paziti malu bebu, auto, nešto treće. Dovoljno je staviti ga na toplu dekicu i toplina će odraditi svoje. Jednostavna statistička 'normalna' pojava da se od parsotina računala neko pokvari za par dana, neko radi nakon desetljeća. Može se reći stvar (ne)sreće. .. mada ima nešto u znanju kako održavati računalo.

Problem koji 'obični korisnici' (nedefinirana kategorija) ne razumiju je snaga, robustnost, potrebe za resursima današnjih aplikacija. Tako npr rečenica ''samo sam surfala/surfao'' to objašnjava jer je surfanje zapravo najzahtijevnije, jednako kao gaming, daleko zahtijevnije od worda i sl. jer to je ''multimedija''. Dovoljno je surfati (uz moguć malware koji još pogoršava) i opteretiti sistem, ako nema adekvatno hlaćenje pitanje je samo robustnosti ili sreće kad će se to desiti... ne vrijedi paziti računalo, treba ga držati na hladnom i znati njegove mogućnosti, korisiti ga što više kako bi garancija i uložen novac imali smisla, jer nakon nekoliko godina će ionako biti zastarjeli s preskupim popravkom van garancije. Troši ga i nek crkne što prije (ako je lošiji primjerak) jer bi u suprotnom crkao nakon isteka garancije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice