Hdd problemi

poruka: 6
|
čitano: 811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Hdd problemi

pozdrav evo ovako kupio sam novo napajanjei sve sam izvadio iz kucista i sad spojim diskove i idem upalit komp pise nesto pres ctrl+alt+enter tako nesto ugasim komp iskljucim jedan hdd upalim komp komp ucitava windows sve dobro opet ugasim komp spojim disk idem upalit opet nece a imam vrlo bitni stvari na tom disku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hdd problemi

Proveri kablove (data i za napajanjei) i koji hard ima prioritet za podizanje u BIOS-u, probaj da ih spojiš na neki drugi način...

Inače, ne bi škodio ni malo detaljniji opis, npr tačna poruka o grešci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hdd problemi

pa to mi pise i nista drugo kako da drugacije spojim hardove svaki ima svoj sata kabel

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Hdd problemi

nemoguce da nesto nevalja sa kablom od napajanja danas kupito corsair napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hdd problemi

Drugačije:

• na druge priljučke na matičnoj;
  • pomoću drugih kablića, bilo onih od napajanja, bilo onih sa ploče;
  • da "ukrstiš", tj da ovaj hard koji pravi problem priključiš na kablove na kojima je onaj koji radi kad je sam i obrnuto;
  • kombinacije gore navedenih pristupa.

Osim toga, kad sam rekao da proveriš kablove, mislio sam i da proveriš da li su svi dobro spojeni na ploču, same diskove i, ako je modularno, na napajanje. SATA kablovima se pogotovo dešava da se malo pomere i skliznu.

Kada se desi neuspešan boot, osim Press Ctrl+Alt+Delete se obično ispiše i neka poruka, tipa "Non system disc or disc error". Ima li te poruke i koja je?

Da li si proverio boot priority u BIOS-u i koje diskove BIOS uopšte prepoznaje kad su oba spojena?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Hdd problemi

evo rijesio sam samo sam u biosu zamijenio i radi svejedno hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: