HDD problem

poruka: 46
|
čitano: 9.896
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HDD problem
twenthy2 kaže...

Evo mene opet,

i nakon servisa zovu oni mene za 10 dana : "Disk je u redu prošao je sve checkove formatiran i instalirani windowsi. disk radi"

I ništa, ja doden doma instaliran windowse (originalne), komp radi stvarno j***no brzo... I odlučim ja napravit WD Scan opet...

Evo rezultat svega... Ja bisan šaljen linksu mail sa privitkom slike, šaljem WD-u mail (pitam jel ja iman pravo na zamjenu jel disk u redu - još čekam odgovor)

Evo odgovor od links-a :

Poštovani,

Hard disk je testiran službenom dijagnostikom proizvođača te uredno prolazi testove.
Instaliran je Windows operativni sustav, napravljen full format diska te je testiran HD Tune i HD Tach aplikacijama, sve prolazi bez greške.
Bitno je napomenuti da disk mora biti prazan kada se testira dijagnostikom jer često probleme znaju uzrokovati podaci ukoliko su prisutni.

Lijep pozdrav,

Sta da radin??? Stvarno vise neznam sta cu... Neznam jel disk u redu ili nije ili san ja totalni idiot??????

Prebaci disk u neko drugo računalo koje već ima disk na kojem je OS, spoji taj svoj na njega, pobriši sve podatke sa njega (Full Format-da bude prazan) i testiraj ga sa HD TUNE (FULL SCAN) i sa tim WD programom, javi rezultate, ako se na praznom disku pokaže da ima greške vrati ga natrag na garanciju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 20:50 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
HDD problem

a oni kazu da nema sugavih errora na praznom disku.. nabijen ih na onu stvar.. pun mi je k***c više...

triba bi počet konkretno radit nešto a svaki put kad pocnen s kompon nesto vata me panika oce se srusit windowsi... 800 kuna j..... disk... nakon 5 miseci me j..e

0 0 hvala 0
14 godina
twenthy2 kaže...

a oni kazu da nema sugavih errora na praznom disku.. nabijen ih na onu stvar.. pun mi je k***c više...

triba bi počet konkretno radit nešto a svaki put kad pocnen s kompon nesto vata me panika oce se srusit windowsi... 800 kuna j..... disk... nakon 5 miseci me j..e

Ako ih nema na praznom disku onda ti nešto ne valja ili sa instalacijskim DVDom ili sa optičkim uređajem. Trebalo bi testirat prazan disk, ako prođe sve ok onda ponovo instalirat windowse (linkovi dolje) sa USB medija. Da se eliminira DVD medij i optika.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Za izradu bootabilnog USB medija, potreban USB flash 4GB i više.

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Valentin
13 godina
neaktivan
HDD problem

Puno hvala,

ovo sam trazio jer zelin imat više opcija.

U subotu cu otic do brata spojit HDD na njegov PC napravit WD scan pa cu javit kako je prošlo. Hvala vam na svemu.

0 0 hvala 0
14 godina
twenthy2 kaže...

Puno hvala,

ovo sam trazio jer zelin imat više opcija.

U subotu cu otic do brata spojit HDD na njegov PC napravit WD scan pa cu javit kako je prošlo. Hvala vam na svemu.

Nema problema, javi kako je prošlo.{#}

Valentin
16 godina
HDD problem

- za reklamaciju-servis je jedino relevantan diag proizvođača, u ovom slučaju WDov. Njegov test, error code različit od nule.

- svejedno dali je disk pun ili prazan, ne radi se iz aktivnog OSa, nego bootmedia (može npr Hirens..).

- provjeri kablove

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 22:49 (ihush).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
twenthy2 kaže...

...
 Hard disk je testiran službenom dijagnostikom proizvođača te uredno prolazi testove.
Instaliran je Windows operativni sustav, napravljen full format diska te je testiran HD Tune i HD Tach aplikacijama, sve prolazi bez greške.
Bitno je napomenuti da disk mora biti prazan kada se testira dijagnostikom jer često probleme znaju uzrokovati podaci ukoliko su prisutni.

Lijep pozdrav,

Sta da radin??? Stvarno vise neznam sta cu... Neznam jel disk u redu ili nije ili san ja totalni idiot??????

Sacekaj i proizvođačev službeni mail, točno je da disk za takove dijagnostičke testove treba biti potpuno prazan. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 23:28 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
HDD problem

Pozdrav,

evo malo san čačka po netu skinia par programa za HDD health i evo vam slika u privitku... I koje tu debil?!?!??!

Sta se tice kablova, kad san odnia na servis i vratili su mi ga zaminia san SATA kabel tako da do kabela nije... Dobio sam odgovor od WD-a rekli su mi da kontaktiram sluzbenog distributera posto nismo u EU te mi nemogu pomoci.

Kontaktirao sam distributera i cekam odgovor...

Ovi scannovi su me izludili upravo...

HDD Health HDD Health
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.1.2013 21:50 (twenthy2).

0 0 hvala 0
16 godina
twenthy2 kaže...

.. Dobio sam odgovor od WD-a rekli su mi da kontaktiram sluzbenog distributera posto nismo u EU te mi nemogu pomoci.

Kontaktirao sam distributera i cekam odgovor...

..

-jesmo u EU, EMEA3, uskoro i kao članica trgovačlog društva..

-diagnosticiraj službenim alatima za svoj disk.

13 godina
neaktivan

Jesam s WD Diagnosticom i postao sam sliku...

Ali kao odgovor na tu sliku sam dobio: Naš test nije prikazao nikakvih greški.

I da se test mora radit na formatiranom disku.... Prilikom skidanja WD Diagnostica sa njihove stranice piše da se test napravi normalno u windowsima da ga otvorim samo kao administrator.... ?????????

16 godina
twenthy2 kaže...

I da se test mora radit na formatiranom disku.... Prilikom skidanja WD Diagnostica sa njihove stranice piše da se test napravi normalno u windowsima da ga otvorim samo kao administrator.... ?????????

-'na formatiranom disku' znači, mora biti formatiran, ne RAW (bez file sistema, bez particija), to je bitna razlika u razumijevanju. Ne mora biti obrisan. Dodatak, win soft mora biti na windowsima, windowsi su na disku.. kvaka 22. OK?

-pravi diag alati su s live medija, imaš hirens, wd diag itd. Taj error code je relevantan, servis ga mora prihvatiti. Naravno ako je ostatak PCa ispravno, jer ako je greška u kontroleru, kablu, ramu.. treba test ponoviti na drugom ispravnom PCu i tad je rezultat testa jednako relevantan kao ovlađtenog servisera, tj to on radi.

-Postoji mogućnost da je disk ispravan, pronađi ili eliminiraj sve ostalo, npr malware, driver. itd. itd..

13 godina
neaktivan

S cime mogu napravit test za health na maticnoj i ramu

16 godina
twenthy2 kaže...

S cime mogu napravit test za health na maticnoj i ramu

-koliko puta sam na ovoj stranici napisao? Hirens? Uz stotine drugih istih-sličnih alata..

17 godina
neaktivan
twenthy2 kaže...

Razlika izmedu tvojih i njihovih testova je to sto oni testove rade na "hladno" odnosno oni su bootali sa oficijalnim WD alatom. To moras i ti uciniti i jedino se to priznaje.

HD Tach, iako krasan program, se ne uzima u obzir.

Promjeni kablove i budi 100% siguran kako ti je legao konektor od napajanja na disku

13 godina
neaktivan

Neznan više ništa... izfrustriran san cili...

17 godina
neaktivan
twenthy2 kaže...

Neznan više ništa... izfrustriran san cili...

Nemas se sta frustrirati. Citaj sto ti pise ihush i citaj sto ti pisem ja.

Nabavi Hirens. Imas WD disk? Da? Onda skini njihov bootabilni alat i ne osvrci se na ono sto ti se kaze pod Windowsima

Bootaj PC sa tim alatom i testiraj disk. Testiranje traje oko 2 sata za 500GB disk a sastoji se od Quck Test koji traje 5 min i Full Surface Scan koji traje koliko sam napisao.

Ako ova DOS test prode a i dalje imas problema onda ces (cemo) traziti uzrok u necem drugom. Na primjer pokvaren kontroler na maticnoj ili manjkav BIOS

Idi i skini to.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice