ne prepoznaje mi externi wd320gb i samo svijetli bez treptanja, pa mi se čini da je riknuo. Nije mi ga toliko žao koliko podataka i slika od djeteta, pa molim neki koristan savjet što činiti, zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda mu je otišao samo kontroler.Pokušaj ga izvaditi iz kutije i prespojiti goli disk u računalo ili preko eSATA kabela,ako ga imaš...
Možda mu je otišao samo kontroler.Pokušaj ga izvaditi iz kutije i prespojiti goli disk u računalo ili preko eSATA kabela,ako ga imaš...
hm.. otvorio sam ga ali ne znam baš da li imam taj kabal..
Valjda imaš kakav SATA kabel slobodan.Otvori računalo i spoji ga unutra na SATA priključak.Nemoj zaboraviti napajanje.
Valjda imaš kakav SATA kabel slobodan.Otvori računalo i spoji ga unutra na SATA priključak.Nemoj zaboraviti napajanje.
sad sam skužio da ide još jedan dio dolje :), nisam nikad otvarao jbg-idem probat
thnx, neće ni tako
Ne vide ga windowsi ni tako?Jesi siguran da si dobro spojio?
ma siguran..
Zadnja opcija ti je da ga odneseš na servis pa da ti naprave backup podataka. To je i skuplja opcija ali ako su ti podaci tako važni ništa nije preskupo. Nazovi servis i pitaj za cijenu backupa.
thnx, neće ni tako
Naravno, spojio si ga na napajanje kad si isprobavao preko SATA kabela?
Znam da je banalno, ali...bolje provjeriti najočitije stvari...
ma siguran..
Ako je sata hard disk izvađen iz externog tad trebaš ima sata kabel i to spajaš i još molex sata kabel kojim se spaja napajanje jer bez toga neće radit. Sata molex nalik ako ima na napajanje utor kojim se spaja kao disk 3,5.