Grafička ne radi nakon instalacije service packa

poruka: 8
|
čitano: 3.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

bok!

imam ATI radeon 9600 pro i kartica je radila savršeno dok nisam instaliro service pack za windowse 7, pokušao sam system restore ali mi nije stvorio restore point -.-

instaliravo sam razne drivere i sa official stranice od ATI-ja i sa razno raznih stranica i razne verzije ali neuspješno, nakon svake instalacije u device manageru piše "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)"

šta da radim?

hvala

http://damir-zg.deviantart.com/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz drug...

Jel ti piratski il orginal windows i jel ti ga profesionalac dizo ?? A jesili probo na xp??

Vedran Miletic
Moj PC  
0 4 hvala 0
18 godina

Windows 7 službeno ne podržava kartice starije od onih što u potpunosti podržavaju DirectX 9.0c.

Za Radeona 9600 kojeg hoćeš koristiti u Windows 7 moraš rabiti driver Catalyst 7.7 za Vistu no napominjem to nije službeno podržano.

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma treba raditi. Nešto se potuklo u sistemu i to je razlog. Imam 9600 pro na jednom starijem računalu i radi sve ok. Radeon 9600 pro podržava verziju 9c. Pokušaj potpuno ukloniti drivere za grafiku i sve njihove ostatke posebnim softverom za to. Zatim restartiraj comp i pusti da windowsi sami nađu drivere. Zatim odi na službene stranice,skini zadnju verziju drivera koji podržavaju 9600pro i updataj postojeće...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Grafička ne radi nakon instalacije service pac
BlackMoon kaže...

Radeon 9600 pro podržava verziju 9c.

Radeon 9600pro podržava DX9.0c ali je DX9.0b grafička. Nema Shadere 3 i još neke fičere DirectX-a 9.0C. Njeni Shadrei su 2.1.

Što bi vi poručii sudu u Den Haagu? Ja ništa, nisu toga vrijedni. Ali rado bih sudjelovao u stvaranju optužnice za njihove sudce!
17 godina

To ne bi trebalo predstavljati problem pri instalaciji drivera.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Grafička ne radi nakon instalacije service pac
BlackMoon kaže...

To ne bi trebalo predstavljati problem pri instalaciji drivera.

Mora stari driver koristiti i to za Vistu.

18 godina
neaktivan

instaliro sam driver genius koji je odma skužio da driveri za grafičku nisu dobri, ponudio svoje  za download i instalaciju i nakon instalacije javlja mi se isti error kojim mi se javljo kad sam ja ručno skino drivera s ATI-jeve stranice (slika)

nakon restarta sam vidio da i dalje ne radi pa sam s driver genius-em deinstaliro sve drivere za grafičku nakon čega su windowsi automatski i "uspješno" instalirali drivere:

ATI RADEON 9600 Series (Microsoft Corporation - WDDM)

nakon čega i dalje ništa ne radi grafička i dalje nije prepoznata, rezoluciju nemogu promijenit, igrice se ne žele pokrenut...

----

imam piratske windowse, sam sam ih instaliro, nisam pokušavo na win xp kad ih nemam instalirane, ne želim instaliravat novi OS dok nisam siguran da nema druge opcije

EDIT

nakon instalacije catalyst 7.7 drivera javlja se isti error kao i na slici, i dalje ne radi

http://damir-zg.deviantart.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 10:11 (damir_zg).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice