Graficka Ati 3870 - "razne smetnje na ekranu" ??

poruka: 8
|
čitano: 4.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Dakle problem je sljedeci (molim vas da procitate cijeli text ako mislite odgovorit)

Vertikalne tanke crte u raznim bojama "šetaju" po ekranu ljevo-desno

Zatim maleni pravilni mnogokuti u bijeloj boji, te isti takvi u raznim bojama

Kada se to dogodi, ponekad dode do restarta ili "smrzavanja" ali ne uvijek

Navedeni problem se prvi put pojavio za vrijeme igre, no kasnije i nakon restarta

vec na "boot-screenu".... sada i nakon mirovanja racunala od vise sati, kada upalim pc

odma na ekranu navedeni problemi.

graficka je asus ati radeon 3870 ddr4,

koristio sam je u ovom pc/u oko 10 mjeseci bez ikakvih problema!

prvi put se dogodilo prije par mjeseci, u meduvremenu sam promijenio plocu

dakle maticna ploca nije (nebi trebala biti) kriva.

Nedavno se pocelo dogadati sve cesce. Problem bi rijesio iskljucivanjem racunala

i ponovim ukljucivanjem nakon 20-ak minuta, posto sam ustanovio u par navrata da

se kartica jako zagrijala zbog nedovoljne brzine ventilatora koji je kontroliran softverski,

dakle kao da se softver "zblesavio". No sada niti nakon visesatnog mirovanja i hladenja

graficke problem ne nestaje.

Dakle navedeni problem vise nije samo u igrama nego cijelo vrijeme i prije dizanja

windowsa, pa je za zakljuciti da nije do drivera, iako sam ih vise puta pravilno promjenio/reinstalirao

Isto tako, vise nije stvar u pregrijavanju jer se znalo dogoditi i kod surfanja netom, pri cemu

je everest zabiljezio temperature do 55 C.

Danas sam instalirao drugu graficku i sve je u redu s tim da ne mogu provjeriti igre jer

je rijec o preslabom modelu. Prema tome, monitor i eventualno ostecenje na dvi kablu su

iskljuceni... osim ako je bas slucajnost da je nakon ugradnje nove graficke sada sve ok.

Kartica je pod jamstvom, moje pitanje, dal je ocito skorz neispravna ili je moguce da na servisu

proradi i da izvrte 3dmark bez greske... da vas podsjetim, problem se javljao prvo u razmacima

tjedan/dva, a u tom periodu su se bez problema vrtile igre i 3dmark...

Drugo pitanje, dal pristat na zamjenu posto u zamjenu mogu dobit nestandardni sapphire model,

kartica je osjetno kraca te ima manji i slabiji bucniji hladnjak.

Trece, dal bi bilo pametno cekat da na skladistima nema 3870 kartica, pa bi u zamjenu dobio neki

jaci model tipa 4850.... s obzirom da sam svoju platio 1900 kn i s obzirom na dosadasnja iskustva

sa reklamacijama u tom servisu... ako nebi imali 3870, 99% da bi dobio 4850 bez nadoplate.

No dal ce ponestat 3870 kartica do jeseni?

Sto biste vi napravili u mojoj situaciji?

Hvala!

× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Otišo bi tamo di si grafičku kupio i zavrtio je prodavaču u glavu.

Jesi se možda zapitao da je problem u monitoru?

Neznam!

Hakiranje je umjetnost a ne zločinDa se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Graficka Ati 3870 - "razne smetnje na ekranu"

dobio bi hd4870! ali tesko, jer 3870 vise nitko ne kupuje.

instaliraj neki program za clockanje graficke (riva tuner  npr.) i smanji brzinu memorije za 100mhz.

17 godina
neaktivan
100% je do grafe, promijeni je i sve si rjesio, dobio bi 4850 za zamjenu ako nebi imali 3870
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

monitor vjerojatno nije iako je star 3 godine, no cim sam stavio novu graficku problem je nestao... druga stvar, dolazilo je do restarta ponekad sto ne vjerujem da se dogada kad je monitor neispravan!

rade cu cekat mjesec i pol da dobijem asus 3870 "klasicne velicine i coolera" nego onu malu sapphire plave boje i bucnog ventilatora... ne trazim nista bolje nego imam.. ali ako mi nude samo losije, cekat cu ili ne znam kaj...

EDIT> kartica nikad nije bila overclockana!

× Asus P5Q-PRO × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 × Corsair 520HX × win_xp ×× LCD NEC 1970 NX ××
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2009 14:17 (Vicko).
17 godina

Taj problem izgleda kao kvar memorije ili GPU-a. Trebao bi s potpunim pravom dobit novu grafičku. Koju,ne znam.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skywalker kaže...

Taj problem izgleda kao kvar memorije ili GPU-a. Trebao bi s potpunim pravom dobit novu grafičku. Koju,ne znam.

Definitivno memorija..
...reklamiraj dok je vrijeme, istu grafičku bi trebao dobiti u zamjenu..
Pozdrav!
Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
autorov komentar
SZKlemen kaže...
 Definitivno memorija..
...reklamiraj dok je vrijeme, istu grafičku bi trebao dobiti u zamjenu..
Pozdrav!

Sto kazete jel mi mogu dat bilo koju 3870 ili ja mogu zahtjevat istu/najslicniju ako se
ista takva vise nigdje ne moze nabavit?

nije mi problem pricekat, rade nego da dobijem nesto sto sam mogao imati od pocetka
kad sam kupovao, samo bi to kostalo cca 400 kn manje
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice