Gigabyte GA-H61M-DS2 crkao slot za ram

poruka: 8
|
čitano: 1.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Eh ovako. Lik prodaje ovu maticnu pravo jeftino. Maticna je u kutiji i kaze da je vrlo malo korsitena ali joj je crkao jedan slot za ram.
Njegov konkurent (obojica prodaju polovne komponente) mi rece da ne uzmimam tu maticnu jer nece dugo raditi zbog tog slota sto ne funkcionise.
Zanima me jeli moguce da maticna potpuno ode zbog toga ili je to fazon samo da bih kod njega uzeo drugu maticnu.
Hvala i LP.

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Re: Gigabyte GA-H61M-DS2 crkao slot za ram
Sistem_32 kaže...

Eh ovako. Lik prodaje ovu maticnu pravo jeftino. Maticna je u kutiji i kaze da je vrlo malo korsitena ali joj je crkao jedan slot za ram.
Njegov konkurent (obojica prodaju polovne komponente) mi rece da ne uzmimam tu maticnu jer nece dugo raditi zbog tog slota sto ne funkcionise.
Zanima me jeli moguce da maticna potpuno ode zbog toga ili je to fazon samo da bih kod njega uzeo drugu maticnu.
Hvala i LP.

Imao sam ploču kojoj je jedan slot bio neispravan i u takvom stanju je radila godinama bez ikakvih problema (štoviše - radi još uvijek). To je isto kao da na autu ne rade brisači pa ti netko kaže da će zbog toga vjerojatno i motor prestati raditi...

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan

Hahahahh, ja bi poredio ram slot sa jednim cilindrom :D ali i bez njega moze.
Hvala ti na brzom odgovoru.

18 godina
neaktivan
Friday kaže...
Sistem_32 kaže...

Hvala i LP.

Imao sam ploču kojoj je jedan slot bio neispravan i u takvom stanju je radila godinama bez ikakvih problema (štoviše - radi još uvijek). To je isto kao da na autu ne rade brisači pa ti netko kaže da će zbog toga vjerojatno i motor prestati raditi...

Ja sam imao matičnu ploču MSI P45 NEO2 FR kojoj je nakon pola godine riknuo jedan slot za memoriju. Razmišljao sam da li da je šaljem na reklamaciju jer su ostali slotovi radili, no onda mi je na pamet palo ako je jedan slot riknuo naprasno (prilikom paljenja kompjutera, ništa overclockiranje itd.) onda bi mogao riknuti i sljedeći i tako redom, pa sam ipak odlučio na reklamaciju.

Ne mora značiti da će i drugi memory slotovi otkazati pri radu, možda bude radila kao tvoja godinama, ali bolje je nekupovati nešto što ima defekt, jedino ako je veća razlika u cijeni od konkurencije. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
odjavljen
boxer kaže...

Ne mora značiti da će i drugi memory slotovi otkazati pri radu, možda bude radila kao tvoja godinama, ali bolje je nekupovati nešto što ima defekt, jedino ako je veća razlika u cijeni od konkurencije. 

Da ga jebeš ta ploča ne bi smjela koštati više od 100 kn...

Freak Show Inc.
14 godina

aj dobro da ima 4 slota, ali ima 2 slota i jedan je vec riknuo... okani se toga. Ta maticna nova kosta 300 KN na nabavi. S takvim defektom vrijednost joj je 50 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Luka123 kaže...

.. S takvim defektom vrijednost joj je 50 kn.

- al konkurencija ima 'bolje'..

- kao i logičko pitanje, dali je bolje kupiti (povolljno) kad trgovac točno kaže problem ili ga prešuti? Po tom kriteriju prvi trgovac je 'pošteniji'.

btw, cijena. Polovno ima cijenu 50% novog, ako je 100% ispravno. +/- cjenkanje. Oštećenje snižava cijenu. Realne cijene nema. Nema ni garancije da bilo što neće bilo kad crknuti ili raditi idućih x-godina.. Tu razliku/rizik odlućuje kupac, novim u trgovini s garancijom ili polovno. Odluka je na autoru posta, nek on odluči (ne mi za njega..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Luka123 kaže...

.. S takvim defektom vrijednost joj je 50 kn.

- al konkurencija ima 'bolje'..

- kao i logičko pitanje, dali je bolje kupiti (povolljno) kad trgovac točno kaže problem ili ga prešuti? Po tom kriteriju prvi trgovac je 'pošteniji'.

btw, cijena. Polovno ima cijenu 50% novog, ako je 100% ispravno. +/- cjenkanje. Oštećenje snižava cijenu. Realne cijene nema. Nema ni garancije da bilo što neće bilo kad crknuti ili raditi idućih x-godina.. Tu razliku/rizik odlućuje kupac, novim u trgovini s garancijom ili polovno. Odluka je na autoru posta, nek on odluči (ne mi za njega..).

ihush znam ja da ti volis ovako pisati kao neki "odvjetnik" sve ovo sto si rekao stoji...
na njemu je da odluci hoce li kupiti, ali ipak nije dosao na forum bezveze pitati da li je isplativo kupiti, jednostavno nije isplativo!
Bilokakav defekt na maticnoj servisi nikad nepopravljaju vec ti "uvaljuju" novo, a pod garancijom uvijek novu maticnu dobijes, nitko nece gubiti vrijeme na ovakve popravke, ako kupac ima znanja kako da popravi maticnu onda nek je kupi, ali ako nema znanja i trazio je savjet od nas, mislim da se ovdje 99% ljudi slaze da kupovati maticnu sa defektom je neisplativo, maticna ima 2 slota, jedan vec neradi, 50/50 sanse su da ce biti sve ok narednih par tjedana/mjeseci/godina, u igri je rizik po meni neisplativ, ako vec kupujes a pogotovo nesto sto vrijedi 300 kn novo u ducanu, radije ostavi novce sastrane i kad budes u mogucnosti kupiti novu, ili polovnu koja je ispravna.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice