Genius hf2020 krepao jedan zvučnik

poruka: 11
|
čitano: 3.707
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

"signala" ima na glavnom tj. na ovome na kojem se pojača i mjenjaju modovi ali zvuka nema dok je na drugom sve u redu. Baš sam zvučnu nabavio i mislio sam da je do drivera ali sam spojio njih na mob i isto, znači 100% neradi jedan zvučnik. Moje je pitanje da li je to popravljivo pošto je garancija nedavno istekla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Genius hf2020 krepao jedan zvučnik

Bez ispitivanja teško reći je li isplativo, ali može biti:

- prekinut ulazni signalni kabel

- prekinut kabel negdje kod zvučnika ili samo loš spoj na samom zvučniku

- pregorio zvučnik (ako je često korišten vrlo glasno)

- pregorio jedan kanal pojačala

Ako je nešto od zadnje dvije stavke, vjerojatno je neisplativo (ovisno o komponentama koje su unutra), ali bez rastavljanja je nemoguće znati.

KaeR
17 godina

nažalost ne znam puno o njima ali evo sad sam skužio kad ih ugasim pa upalim, taj krepani radi jedno 3sec i opet ode

edit:nemoram ga ni gasit, kad neko vrijeme ništa ne puštam i onda pustim, radi pa krepa

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 19:38 (seth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Onda je problem u pojačalu, opet, može biti nešto jednostavno (npr. loš kondenzator negdje), ali nažalost ništa bez otvaranja...

KaeR
17 godina

vidi itko išta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nažalost, nije ništa baš vidljivo, ne vidim niti jedan nagoreni element, čak niti kondenzatori vizualno ne djeluju napuhnuti, iako po proizvođaču (Samxon, ako sam dobro vidio) ne ulijevaju povjerenje.

Dalje će biti nužno ispitivati sklop, ali bez sheme je teško znati što očekivati na pojedinim točkama; možda netko iskusniji s pojačalima može nešto pomoći...

KaeR
17 godina

Zašto ne odeš u neki RTV/electronic servis? Barem u Zagrebu toga ima koliko hoćeš. Meni su u Puli za popravak nekih Genius 5.1 zvučnika uzeli 70kn. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Možeš li mi samo reci kakva je kavliteta zvuka na njima..... ( basevi , oštrina, ) jel se isplati dati skoro 100E za to.

U dvojbi sam između tog i sp-hf1800  ... pa stvarno nisam pametan...

Sorry, nemogu ti dati odg za taj tvoj problem...Možda da odeš u neki RTV servis da oni to riješe.

17 godina
Ghost158 kaže...

Pozdrav,

Možeš li mi samo reci kakva je kavliteta zvuka na njima..... ( basevi , oštrina, ) jel se isplati dati skoro 100E za to.

U dvojbi sam između tog i sp-hf1800  ... pa stvarno nisam pametan...

Sorry, nemogu ti dati odg za taj tvoj problem...Možda da odeš u neki RTV servis da oni to riješe.

imam oba, i ovaj 2020 mi "kvalitetniji" zvuk dok 1800 imaš jači bass

8 godina
neaktivan

Poseduješ li i dalje ove zvučnike? 

17 godina
nikolicdn kaže...

Poseduješ li i dalje ove zvučnike? 

ne

1
Nova poruka