Dugo paljenje PC-a

poruka: 12
|
čitano: 3.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

Kad upalim racunalo, prvo me doceka ova Asrockova slika. Problem je taj sta ona nekad stoji 2 sekunde, a nekad po 20 minuta (ili vise). To jaaaaako zivcira, maticna je stara 1,5 godina i moze li se ovo ikako napravit.

EDIT: cijela konfiguracija je zapravo stara kao i maticna (core i5 2500k, 4gb ram)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 18:25 (CroIvo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

A da nije do Windowsa mož bi morao napravit jednu čistu Clean instalaciju windowsa pa onda vidjeti rezultate znaš tijekom dužeg rada nakupi ti se svakokg smeća pa ti onda znaju zbj windowsi a formatiranje Windwsa uvjek ti osviježi svoje postavke vrati ih na Default no ti sam odluči što češ.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dugo paljenje PC-a

Sta ti je "first boot device"?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

Sve to možeš ubrzati u biosu."fast hdd detect,logo off,first boot hdd..."

-pogledaj programom siw (skini ga besplatno),pokazuje ti između ostalog i bios verziju,napiši koja ti je mbo i da vidimo dalje,pogledaj koje sve servise ti pokreče na početku...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 20:28 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

First Boot Device opcija u bios za pokretanje CD DWD Windowsa ak je First Ostavi tako retrartaj PC te klikaj u win XP  F10 ili F11 da dobjieš boot setup ostalo ćeš skužit samo prati upute što te traži UKliko prvi put Instaliraš sam Windowse.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dugo paljenje PC-a

şamo flashaj bios trebalo bi rijesiti problem!!

16 godina
Dugo paljenje PC-a

O Bože, kakvih savjeta i polupismenih ljudi...

Kao što ti je kolega već rekao, provjeri first boot device. Ako već nije, postavi ga na disk na kojem je instaliran OS. Ukoliko to ne pomogne, flashaj BIOS na najnoviju verziju.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

First boot device mi je normalno postavljen hard disk, a i do windowsa nije jer mi to zna bit cak i na svjezim windowsima (windows 8 mi se boota za 10 sec, samo da nema ovog problema onda traje 2 minute). Ovaj problem imam odavno, sad sam pitao jer mi za koji mjesec istice garancija za maticnu, pa ako se nesto moze sredit zasto ne (a nikad nisam flashao bios)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ako nisi ni nemoj zamoli nekoga tko zna! ili procitaj imas tu na forumu temu i detaljno objasnjeno kako flashat bios{#}

16 godina

Ukoliko ti se ne flasha, možeš ploču mirne duše nositi na garanciju. Flashanjem BIOS-a ćeš vjerojatno rješiti problem, ali budi oprezan. Ukoliko dođe do gubitka struje ili sl. nezgode u trenutku flashanja, upropastio si ploču...

Iako, čini mi se da Asrock ima alat koji to radi iz Windowsa, pa nemaš prevelike brige. Provjeri na službenom web-u.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ukoliko ti se ne flasha, možeš ploču mirne duše nositi na garanciju. Flashanjem BIOS-a ćeš vjerojatno rješiti problem, ali budi oprezan. Ukoliko dođe do gubitka struje ili sl. nezgode u trenutku flashanja, upropastio si ploču...

Iako, čini mi se da Asrock ima alat koji to radi iz Windowsa, pa nemaš prevelike brige. Provjeri na službenom web-u.

Meni se PC flasha nekad za 2 sec, nekad za 20 minuta, sad neznam pokriva li to garancija, pa neka oni to fixaju (nezelim sjebat maticnu). Anyway hvala na pomoći :D

15 godina
neaktivan
Dugo paljenje PC-a

Evo skuzio sam u cem je problem (bio)... u sata kabelu (kojeg mi je btw dao lik besplatno)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice