Drugov racunar nece da se upali

poruka: 25
|
čitano: 12.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Drugov racunar nece da se upali
DarkoKwon kaže...

Pozdrav.

Ovako, prije jedno dva mjeseca ja i moj drug smo otvorili njegov racunar, ocistili smo mu processor od prasine, onda smo mu ocistili napajanje (sto nismo trebali raditi). Prije svega ovoga ja sam mu reinstalirao sistem, pa smo tek onda uzeli da mu cistimo racunar. Kada smo ga ocistili, spojili smo ga i krenuli da ga upalimo, ali na zalost on se nije upalio.

Sada prica ide ovako, kada stisnem dugme za paljenje racunar se upali i radi, ali nema slike. Kada se pocne da pali cuje se kako provjerava Hard Disk. Ja sam sumnjao da mu napajanje ne radi, ali cooler od processora mu se okrece, takodje od napajanja se cooler okrece, hard disk se cuje kada se provjerava. Mislim da mu napajanje radi. Monitor je ok, jer smo spajali i kod mene racunar, a kod mene ima slike na mom racunaru, a na njegovom nema, sto je dokaz da nije do monitora. Graficka kartica mu je integrisana, sada nisam upucen na koji princip radi integrisana graficka. Uglavnom ja sam njemu spojio svoju graficku koja je isti socket i opet nije bilo nista. Maticna ploca mu je u redu, jer vjerujem da mu se ne bi upalio racunar da ona ne radi. Hard Disk smo takodje prebacivali, isto se desava. Cak smo mu i bateriju vadili, cekali nekoliko minuta i nista.

Smijesna je stvar sto je on odvalio zvucnik koji mu je govorio BEEP-ove, preko kojih je mogao saznati u cemu je problem.

Ako je ko imao slican problem, ili zna u cemu bi mogao biti problem, neka podjeli iskustva :D

Probaj premjestit menoriju na drugo mjest. Meni se to dogodilo na jednom starom kompu. nakon par sati, premjestim memoriju u drugi slot i WOW?! radi. 

Eto, isplati se probati.

095/9170-795
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Ak nije vađenje baterije pomoglo, crkla matična. I meni se to desilo, sad čekam novu iz Zagreba.

Mada bi prvo trebo u servis provjerit. 

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daj pokusaj sa drugim PSU mozda ovo ne daje dosta struje

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
DarkoKwon kaže...
footballer kaže...

Ak nije vađenje baterije pomoglo, crkla matična. I meni se to desilo, sad čekam novu iz Zagreba.

A brate ne znam sto bi otisla maticna, pazili smo kada smo mu cistili racunar, nisam ja bacao njegovo kuciste po kuci pa je mogla otici maticna. Ja idalje vjerujem da nije maticna .

Pa ja nisam skidao CPU nikad, i pazio, pa je opet krepala. Pogledaj, kao što je kolega rekao, da nije do napajanja, stavi jače. 

Ali mislim da je matična u pitanju. Dva puta mi se to desilo. Prva je bila oko 4 godine stara, a druga je 1,5 godinu, dobio sam novu na garanciju. Ako je i on ima, nek je mijenja.

EDIT: Da ne radim dupli post, jeste li stavljali termalnu pastu na procesor prije nego što ste stavili cooler?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 12:57 (footballer).

1 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
DarkoKwon kaže...
footballer kaže...
DarkoKwon kaže...
footballer kaže...

A brate ne znam sto bi otisla maticna, pazili smo kada smo mu cistili racunar, nisam ja bacao njegovo kuciste po kuci pa je mogla otici maticna. Ja idalje vjerujem da nije maticna .

Pa ja nisam skidao CPU nikad, i pazio, pa je opet krepala. Pogledaj, kao što je kolega rekao, da nije do napajanja, stavi jače. 

Ali mislim da je matična u pitanju. Dva puta mi se to desilo. Prva je bila oko 4 godine stara, a druga je 1,5 godinu, dobio sam novu na garanciju. Ako je i on ima, nek je mijenja.

EDIT: Da ne radim dupli post, jeste li stavljali termalnu pastu na procesor prije nego što ste stavili cooler?

Nismo stavljali pastu, jer je nemam :) A bila mu je neka stara pasta, jedva smo odvojili processor od onog lima. A processor moze da radi i bez pate, jer eto moj racunar je star preko pet godina i nikad mu nisam mijenjao pastu, niti imam pastu na processoru i solidno mi radi PC.

Prije nego što stavljaš cooler, moraš stavit pastu. Radit će solidno, dok ne crkne.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Pozdrav.

jesi li riješio proble?

čim si spomenio da ti je "dobar" drug odvalio zvučnik na matičnoj, ja bih rekao da je usput i još nešto odvalio. Da bi to dokazao, stavi si neku drugu grafičku u komp, i spoji monitor na nju, ili probaj promijeniti samo matičnu ako je ikako moguće. ali bi trebalo još par detalja, jer u biti piše sljedeće: komp mi se ne pali. help.

probaj isključiti sve što ne treba da se komp upali, tipa mjrežna kartica etc. i isključi harddiskove, i bootaj komp sa usb-a. 

iako... 99% je matična umrla. 

a pasta se uvijek mora staviti

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 1:28 (kakapo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kao sto je autor iznad rekao, ako je odvalio beeper, vjerojatno i nes drugo shebo. mozda je i bio pun statickog elektriciteta pa je skurio maticnu. 

@DarkoKwon to sto ti nikad nisi mjenjao pastu od proca, a zvuci i kao da nikad nisi skidao cooler, ne znaci da ustvari nemas termalnu pastu. Bez te paste se proc za manje od nekoliko min zagrije na 100°C i komp se ugasi sam od sebe(sigurnosni kill-switch)

Me gusta....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nabavi novi zvucnik sa pinovima.. imas za kupit.. da nisu negdje pinovi savijeni pa kratko spojeni?(hdd res but pwr) meni se jednom dogodila ista stvar.. malo nepaznje i eto vraga..

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Nismo stavljali pastu, jer je nemam :) A bila mu je neka stara pasta, jedva smo odvojili processor od onog lima. A processor moze da radi i bez pate, jer eto moj racunar je star preko pet godina i nikad mu nisam mijenjao pastu, niti imam pastu na processoru i solidno mi radi PC.

Ajme, jest ti se prijatelj usrećio kad je donio tebi komp na servis.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

Ako nestaviš pastu na proc radit če kao auto bez ulja..;)))

My way
14 godina
neaktivan
Racunar se zaledi !!!

Zdravo raja !!!

Imam racunar kojem se desava jedna cudna stvar. ovako :

Upalim ga sve radi super , nakon nekog vremena zaledi se , miš ne moze znaci nikakve komande ne prima.

Kad stisnem reset nakon toga samo je crn ekran , nece da krene sa uciravanjem biosa ni sistema.

Ugasim i upalim opet ista stvar. Ali kada ga malo udarim sa strane i ponovo RESET upali se i nakon nekog vremena opet ista stvar.

Mijenjao sam termo pastu, RAM, HDD, graficku , napravio flash Biosa i sve isto radi mi..

Da li neko zna sta bi to moglo biti !???? poZZZ

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Racunar se zaledi !!!
hary06x kaže...

Zdravo raja !!!

Upalim ga sve radi super , nakon nekog vremena zaledi se , miš ne moze znaci nikakve komande ne prima.

Kad stisnem reset nakon toga samo je crn ekran , nece da krene sa uciravanjem biosa ni sistema.

Ugasim i upalim opet ista stvar. Ali kada ga malo udarim sa strane i ponovo RESET upali se i nakon nekog vremena opet ista stvar.

Mijenjao sam termo pastu, RAM, HDD, graficku , napravio flash Biosa i sve isto radi mi..

Meni se cini da ti je ploca odapela.

Ofc.
14 godina
neaktivan
hary06x kaže...

Zdravo raja !!!

ode ploča pa-pa

Me gusta....
16 godina
neaktivan

Ili napajanje.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i meni se cini :D , ali cudno mi je jer nekad radi sve super, nikako ne zakoci...ako je skroz otisla nebi radila nikad uvijek bi stopala

.....a mijenjao sam i napajanje nije do njega :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 22:15 (hary06x).
16 godina
neaktivan

A sata kabele?

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da. mijenjao sam i sata kabele....i stavio sam cak HDD drugi sa IDE, mislio sam da je do toga....al dole pored sata utora ima 5 oni lampica, kada se pali racunar, blinka ono prva, pa druga pa onda zastane malo i onda krene dalje, ja mislim da je tu neki kvar , jer treba sve normalno da izlisata lampice...??? :/

14 godina
neaktivan

Provjeri u uputama što koja lampica znaci

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DarkoKwon kaže...

Nakon mjeseci i mjeseci testiranja ipak nije bilo paste na procesoru i racunar se upalio :) Duboko sam vjerovao da nije otisla maticna ploca. Hvala svima koji su pomogli :)

Jeste li još uvijek prijatelji? Nije te razbio?! Šalim se!{#} Bitno je da radi...

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i u cemu je bio problem, zanima nas kako si to rijesio (*_*)

0 0 hvala 0
15 godina
hary06x kaže...

Zdravo raja !!!

po meni to je napajanje...jel radis nesto zahtjevno kad s zaledi?

15 godina
neaktivan

Imam isti problem, ista situacija, al nema slike na monitoru. Mjenjao sam i pastu, probao graficku, hard disk, procesor na drugom kompu, sve radi.

monitor također. Nismo jedino napajanje probali.

Jel moguce da je maticna riknula zbog ciscenja coolera?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ne vjerujem, ja rastavim komplet pc kad cistim i sve uredno radi svaki put nakon spajanja

Clueless gamers shouldn't judge
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kuzco kaže...

Imam isti problem, ista situacija, al nema slike na monitoru. Mjenjao sam i pastu, probao graficku, hard disk, procesor na drugom kompu, sve radi.

monitor također. Nismo jedino napajanje probali.

Jel moguce da je maticna riknula zbog ciscenja coolera?

Izvadi van bateriju da se bios resetira, povadi van svu radnu memoriju, ako imas vise keksa stavi samo jedan i probaj upaliti,i samo ga pali dok ne krene. 

To se meni skoro svaki put desi nakon ciscenja i svaki put je u pitanju radna memorija, mislim da bi trebalo kad ga rastavis i bateriju s maticne skinuti.

15 godina
neaktivan

Nema "beep" kad se pali, probali smo i ram izvaditi, isto nema "beep"

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice