Pozdrav.
Ovako, prije jedno dva mjeseca ja i moj drug smo otvorili njegov racunar, ocistili smo mu processor od prasine, onda smo mu ocistili napajanje (sto nismo trebali raditi). Prije svega ovoga ja sam mu reinstalirao sistem, pa smo tek onda uzeli da mu cistimo racunar. Kada smo ga ocistili, spojili smo ga i krenuli da ga upalimo, ali na zalost on se nije upalio.
Sada prica ide ovako, kada stisnem dugme za paljenje racunar se upali i radi, ali nema slike. Kada se pocne da pali cuje se kako provjerava Hard Disk. Ja sam sumnjao da mu napajanje ne radi, ali cooler od processora mu se okrece, takodje od napajanja se cooler okrece, hard disk se cuje kada se provjerava. Mislim da mu napajanje radi. Monitor je ok, jer smo spajali i kod mene racunar, a kod mene ima slike na mom racunaru, a na njegovom nema, sto je dokaz da nije do monitora. Graficka kartica mu je integrisana, sada nisam upucen na koji princip radi integrisana graficka. Uglavnom ja sam njemu spojio svoju graficku koja je isti socket i opet nije bilo nista. Maticna ploca mu je u redu, jer vjerujem da mu se ne bi upalio racunar da ona ne radi. Hard Disk smo takodje prebacivali, isto se desava. Cak smo mu i bateriju vadili, cekali nekoliko minuta i nista.
Smijesna je stvar sto je on odvalio zvucnik koji mu je govorio BEEP-ove, preko kojih je mogao saznati u cemu je problem.
Ako je ko imao slican problem, ili zna u cemu bi mogao biti problem, neka podjeli iskustva :D
Probaj premjestit menoriju na drugo mjest. Meni se to dogodilo na jednom starom kompu. nakon par sati, premjestim memoriju u drugi slot i WOW?! radi.
Eto, isplati se probati.

Bitno je da radi...