Disk ili nesta drugo HP 6735b

poruka: 75
|
čitano: 13.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz svima

Evo prijatelj mi je dao svoj laptop HP 6735b da ga malo procistim i vidim sta nije u redu s njim

Rastavio sam ga cijeloga, očistio svu prašinu s njega, temp su negdje oko 60ak stupnjeva sad kad vrtim HD tune pro i to mi se za ovaj model ne čini loše a i po netu ekipa ima slične temp, u BIOS-u sam mu enable-ao da se vent vrti stalno kad je na napajanju

E sad drugi problem koji mu se javlja bio je taj da se lap odjednom smrzne, bez obzira sta radio na njemu.

To se i meni dogodilo i isao sam raditi onaj HP diagnostics. Memory check je ok, kao i disk

No HD tune pro ne javlja error, komp smrzne do određenog dijela i ne skenira vise,  ali javlja 2 warninga:

• calibration retry count warning
  • reallocated event count warning

Mislio sam napravit jos testiranje hdd-a i memorije sa hirens boot cd-om i mozda low level format cijelog diska?

Jel ovo disk rikava pa ga treba mijenjat ili?

Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 21:42 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ostavio sam ga sinoc da provjerava disk. Sa hirens boot cd-a pokrenuo sam "Fujitsu diagnostic tools" jer je disk fujitsu ali na kraju je test prosao bez ikakvih gresaka

drugi program, hard disk health mi je javljao neke warninge slicno kao i hd tune pro 

Da li da ga istestiram sa nekim drugim programom sa hirens-a ili da pokusam napravit low level format sa "Fujitsu ide low level format"?

I da li ce mi low level format izbrisati particije i ostaviti neparticionirani disk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije disk sto posto. I nemoj radit low level format. To se odavno ne radi.

Memorija 100% ili pregrijavanje.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

napravio sam memtest i nema problema

ocistio sam ga cijeloga i temp je oko 57 do 60. toliko je meni na sluzbenom HP8510p kad nista ne radim na njemu

Zasto si siguran da nije disk? Citao sam negdje da ova dva errora na hd tune pro znace da disk rikava?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 8:32 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Disk ili nesta drugo HP 6735b
simeparanoja kaže...

napravio sam memtest i nema problema

ocistio sam ga cijeloga i temp je oko 57 do 60. toliko je meni na sluzbenom HP8510p kad nista ne radim na njemu

Zasto si siguran da nije disk? Citao sam negdje da ova dva errora na hd tune pro znace da disk rikava?

Pokusaj napravit format kompletnog diska, al ne na quick nego na full. 

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan

napravljeno vise puta i reinstalirani win i uvijek isto, smrzava se {#}

zasto da ne radim low level format? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neces nista sa tim postic. Ako si proskenirao disk i nije nasao mrtve sektore, onda nije disk.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imaš kakvu ideju ? {#}

jer ako nije on onda ne znam sto je {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda glupo pitanje, ali jel smrzne nakon instalacije windowsa + drivera?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

jep. prijatelj ga je posla sa novo instaliranim xp-om, nema programa uopce na njemu, samo driveri i opet smrzne

mislija sam napravit full format pa pokusat sa win7 

jer ako nije disk, nije memorija (prosa memtest) nije temp (ok su) a novi win su na njemu ne znam vise sta bi moglo biti

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 8:53 (simeparanoja).
17 godina
simeparanoja kaže...
tnakir kaže...

jep. prijatelj ga je posla sa novo instaliranim xp-om, nema programa uopce na njemu, samo driveri i opet smrzne

mislija sam napravit full format pa pokusat sa win7 

jer ako nije disk, nije memorija (prosa memtest) nije temp (ok su) a novi win su na njemu ne znam vise sta bi moglo biti

Driveri ti znaju zahebavat. Kada dizes preko LiveCD-a (nekakav linux) i kad ga gazis, jel se restarta?

Pokusaj instalirat Win7, ali nemoj mu dat da povuce drivere preko update-a nego instaliraj official sa HP ove stranice.

Meni je bio jedanput povukao preko WinUpdate-a drivere za mreznu pa su mi kompletne ipv4 postavke bile shebane svaki put kad bi upalio komp.

16 godina
neaktivan

probam to danas kad se vatim sa posla.

Izbrisem obje particije pa ispočekta sve 

A zasto se ne radi low level format? Nije preporučljivo ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na žalost, gotovo 99%, da se radi o BIOS-u. Gotovo identične probleme imama na nasljedniku toga modela! Radi se o HP Compaq 6830s. Rekao sam nikada više HP! Ebvo, stroj je star nešto preko godinu dana, kada sam ga kupovao dao sam za njega oko 7700 kn i sada je baš prije mjesec dana i batrija otkazala poslušnost! Sramota! Znam, sada će mnogi reći "pa eto to ti je tako, i to je normalno, itd." ali u biti nije normalno". To je poluproizvod! Eto što je to! Osim toga, korisnmička služba im je odvratna. No da se vratimo datom problemu. Dakle, radi se o tome da je BIOS tako napravljen da, nakon trenutka dizanja OS-a, dolazi do "gubljenja komunikacije" izmđu drivera i sam kartice. To se recimo kod mene događa kod svih BIOS-a nakon verzije F.04. Trebalo bi vidjeti kako je to kod HP Compaq 6735b strojeva. Naravno, gospodi iz HP-a se to neda rješavati jer im je bolje da kupimo nove strojeve. Ja sam čak svoj stroj rastavio, izmjenio sve termalne paste i silikonske trake, u uvjerenu da će to riješiti stvari. Ista stvar. Tek naknadno, čistom slučajnošću sam naletio na jednom forumu o čemu se točnpo ovdje radi. Po čišćenju stroja sam "samo" dobio bolju termalni odziv sistema za hlađenje i to je sve. Stroj je i dalje padao u komu. Riuješenje? Postoji! Stavite neki od gadgeta na desktop (ako je na stroju Win7 ili Vista) i to se više neće događati! Zašto? Pa vjerojatno jer tada driver mora stalno komunicirati s OS-om zbog rada tog gadgeta (ja sam recimo stavio sat). Postoji i drugo riješenj! Stavite gore linux, i to se više ne događa! Eto, nadam se da sam pomogao! Isprika ukoliko nekoga vrijeđam s napisanim i također ovo su moja mišljenja i stavovi, dakle nisu obvezujući :) Pozdrav!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ček ček to bi onda značilo da se to tebi počelo događat odmah na laptopu ili?

Ovaj lap je star 3 godine i ako sam dobro skuzija prijatelja, to mu se pocelo dogadjat prije 3-4 miseca valjda

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:06 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jehonan kaže...

Na žalost, gotovo 99%, da se radi o BIOS-u. Gotovo identične probleme imama na nasljedniku toga modela! Radi se o HP Compaq 6830s. Rekao sam nikada više HP! Ebvo, stroj je star nešto preko godinu dana, kada sam ga kupovao dao sam za njega oko 7700 kn i sada je baš prije mjesec dana i batrija otkazala poslušnost! Sramota! Znam, sada će mnogi reći "pa eto to ti je tako, i to je normalno, itd." ali u biti nije normalno". To je poluproizvod! Eto što je to! Osim toga, korisnmička služba im je odvratna. No da se vratimo datom problemu. Dakle, radi se o tome da je BIOS tako napravljen da, nakon trenutka dizanja OS-a, dolazi do "gubljenja komunikacije" izmđu drivera i sam kartice. To se recimo kod mene događa kod svih BIOS-a nakon verzije F.04. Trebalo bi vidjeti kako je to kod HP Compaq 6735b strojeva. Naravno, gospodi iz HP-a se to neda rješavati jer im je bolje da kupimo nove strojeve. Ja sam čak svoj stroj rastavio, izmjenio sve termalne paste i silikonske trake, u uvjerenu da će to riješiti stvari. Ista stvar. Tek naknadno, čistom slučajnošću sam naletio na jednom forumu o čemu se točnpo ovdje radi. Po čišćenju stroja sam "samo" dobio bolju termalni odziv sistema za hlađenje i to je sve. Stroj je i dalje padao u komu. Riuješenje? Postoji! Stavite neki od gadgeta na desktop (ako je na stroju Win7 ili Vista) i to se više neće događati! Zašto? Pa vjerojatno jer tada driver mora stalno komunicirati s OS-om zbog rada tog gadgeta (ja sam recimo stavio sat). Postoji i drugo riješenj! Stavite gore linux, i to se više ne događa! Eto, nadam se da sam pomogao! Isprika ukoliko nekoga vrijeđam s napisanim i također ovo su moja mišljenja i stavovi, dakle nisu obvezujući :) Pozdrav!

Ja imam 6830s i radi bez problema. Star je oko godinu dana. Baterija drzi 3h. Jedino ima odvratan ekran. Nikakve monade sa biosom nisam radio.

@Sime - pokusaj napravit nekakav stress test preko nekakvog Linux Live CD-a. Ako to prodje bez problema onda ti je neki driver problematican

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:08 (tnakir).
16 godina
neaktivan

ma i meni je to malo cudno

a da pokusam prime95 na win pa ako smrzne instalacija cistog linux-a i testiranje na njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
simeparanoja kaže...

ma i meni je to malo cudno

a da pokusam prime95 na win pa ako smrzne instalacija cistog linux-a i testiranje na njemu?

Prvo mu probaj stavit Win7, ako ne prodje probaj sa linuxom.

16 godina
odjavljen

Da se nadovežem na temu.Isto sam imao HP 6735b prijenosno računalo, i nikad, ali baš NIKAD nisam imao nikakvih problema.Gore je bio WIN 7, radi savršeno, isto mogu zaključiti i za UNIX(Ubuntu i SLED) kao i za Win XP.Laptop sam prodao i još uvijek je u fukciji(AutoCAD se gore vrti najviše kod jednog inžinjera i nikakvih problema), tako da je ovo kod tebe specifičan slučaj.Probaj stvaiti gore Win 7, pa onda možeš doći do zaključka.Taj HP bi opet kupio.

Ono što ja vjerujem do čega je došlo je "ubrazano starenje" komponenti usljed pregrijavanja.Imao identičan slučaj na jednom Aceru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 10:08 (alankish).

0 0 hvala 0
15 godina

Ma prođe sve moguće stres testove kojih sam se sjetio. Sve B.O. Probao sam čakcstqviti i novi RAM. Probao sam i novi HD. Što se tiče "monada", e lipi moj, i ja sam stajališta da ne treba radit monade ali što ćeš, znaš kako kažu, vrag u muci i muhe jede, a ima nešto i u onome da je vrag u detaljima :) Vidjeh samo da su tamo "vani", gdje pojam reklamacije nešto znači, gospoda iz HP-a išli na kompletnu zamjenu ploče majke i potom je to kao radilo. Toliko o tome. Osobno mislim da kada bi čovjek promijenio grafičku, došlo bi do riješenja problema! Što se tiče baterije, a ništa, trebaš biti sretan :) Meni su prije mjesec dana vindovi samo promijenili ikonicu baterija, koaj sad titra cijelo vrjeme i veli da bi trebalo razmisliti o kupovini nove :) Dakle, opći zaključak je dae nešto trulo u zemlji ... Napominjem da nisam baš naivac i znma nešto malo o svemu tome pa me tako uopće nebi iznenadilo da su u e2prom koji je u sastavu sklopa unutar baterije, a koji opet komunicira s kontrolerom za punjenj na matičnoj bubnuli neku malu petljicu. Zašto nebi ljudi kupovali nove baterije? Pa šteta da stoje na skladištu! :) Osobno ne vjerujem u teorije zavjere ali kada sam vidjeo što je npr. apple napravio u svom timemachine čudu, više me ništa ne čudi. Osim toga i sam zanam da je mtbf po gosp. Gaussu jako relativna stvar. Sve ovisi s koje strane jednadžbe stojiš :) Eto. Pozdrav.

2 0 hvala 0
17 godina
Jehonan kaže...

Osobno ne vjerujem u teorije zavjere ali kada sam vidjeo što je npr. apple napravio u svom timemachine čudu, više me ništa ne čudi. Osim toga i sam zanam da je mtbf po gosp. Gaussu jako relativna stvar. Sve ovisi s koje strane jednadžbe stojiš :) Eto. Pozdrav.

Sto da ti kazem, izgleda da nisi imao srece. Izgleda da sam ja uvijek na desnoj strani Gaussove krivulje :)

17 godina
protjeran

na ti modelima,baš tim sam promijenio desetak hardova. nažalost.opet kao što neko reče,to je iz iskustva ne mora to biti problem.

Z
17 godina
opcom kaže...

na ti modelima,baš tim sam promijenio desetak hardova. nažalost.opet kao što neko reče,to je iz iskustva ne mora to biti problem.

A cuj, to jesu low end modeli. Netreba ocekivati cuda.

15 godina

Evo čitam postove iznad i mogu reći da nikada nije moglo doći do pregrijavanje jer je laptop uvijek bio na tvrdoj i ravnoj podlozi. Dakle, nije bio na tepihu, deki i sličnim menaknim stvarima koje bi spriječavale pravilno hlađenje. Ja osobno više nikad nebih uzeo HP. Bar što se tiće laptopa. Što se mene tiče Ω.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

koji programcic koristit za provjeru hardware-a unutar linux-a? Mislio  sam dignuti live cd ubuntu-a (bez instalacije)

znam da postoji ovaj system testing samo ne znam da li je to dovoljno?

Ili postoji nesto novo nesto divlje? {#}

@jehonan dijelimo isto misljenje o HP-u

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:46 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
simeparanoja kaže...

koji programcic koristit za provjeru hardware-a unutar linux-a? Mislio  sam dignuti live cd ubuntu-a (bez instalacije)

znam da postoji ovaj system testing samo ne znam da li je to dovoljno?

Ili postoji nesto novo nesto divlje? {#}

Booo... pa ti imas pingvina ko avatar, ti bi trebao znati :)

@Jehonan: ja sam nakon HP-a uzeo - HP-a :) samo probook seriju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 9:46 (tnakir).
16 godina
neaktivan

hvala hvala znao sam da ces tako nesto reci

ali nisam radio stress testove na stolnom doma pod linuxom jer sve radi ko urica a mozda netko ima nesto dobro za preporucit

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Evo ne mogu izdržati, dakle opet α :) Ta mi priče o entry modelima uvijek išla na živce. To jednostavno ne drži vodu! Jedna tvrtka kao HP mora imati bolj proces kontrole, a ne slati poluproizvode van! Znam, sad se opet može reći pa to svi rade. Ali kao što znamo, to nije opravdanje. Evo, naše društvo je primjer kada se ide za tom, hajmo reći maximom, što se dogodi. Znam, još kada sam bio na prvoj godini fax-a, priuštio sam si HP48G. Pa čovječe to je imalo na sebi aureolu kvalitete. Čak sam napravio tada i onaj hack s odlemljivanjem njegovog originalnog RAM-a i stavljanjem nekoliko puta većeg, pin kompatibilnog, i sve je radilo, šaltao po memorijskim bankama kao pravi :). Fantastično! Danas, prije mislim tri godine, sam uzeo ovoga iz 50 serije i mogu samo reći da to nije više to! Spram staroga izgleda kao jeftina kineska kopija! U masovnoj elektronici je sve u procesu kontrole, a koji opet jako zadire u profit pa se stoga baš i ne dopada menadžerima, a koji se čisto navlaže kada popričaju s nekim iz odjela marketinga, a koji im opet kažu da je to sve prihvatljivo. Žalosno ali to je ta priča o tzv. "entry level" modelima. Fuj! Eto, ako tko imas još neki pametan prijedlog, samo naprijed :) ! Srdačan pozdrav!

3 0 hvala 0
17 godina
Jehonan kaže...

Evo ne mogu izdržati, dakle opet α :) Ta mi priče o entry modelima uvijek išla na živce. To jednostavno ne drži vodu! Jedna tvrtka kao HP mora imati bolj proces kontrole, a ne slati poluproizvode van! Znam, sad se opet može reći pa to svi rade. Ali kao što znamo, to nije opravdanje. Evo, naše društvo je primjer kada se ide za tom, hajmo reći maximom, što se dogodi. Znam, još kada sam bio na prvoj godini fax-a, priuštio sam si HP48G. Pa čovječe to je imalo na sebi aureolu kvalitete. Čak sam napravio tada i onaj hack s odlemljivanjem njegovog originalnog RAM-a i stavljanjem nekoliko puta većeg, pin kompatibilnog, i sve je radilo, šaltao po memorijskim bankama kao pravi :). Fantastično! Danas, prije mislim tri godine, sam uzeo ovoga iz 50 serije i mogu samo reći da to nije više to! Spram staroga izgleda kao jeftina kineska kopija! U masovnoj elektronici je sve u procesu kontrole, a koji opet jako zadire u profit pa se stoga baš i ne dopada menadžerima, a koji se čisto navlaže kada popričaju s nekim iz odjela marketinga, a koji im opet kažu da je to sve prihvatljivo. Žalosno ali to je ta priča o tzv. "entry level" modelima. Fuj! Eto, ako tko imas još neki pametan prijedlog, samo naprijed :) ! Srdačan pozdrav!

Definitivno se slazem sa tobom, danas se ide na to da se proizvede jeftin uredjaj koji ce ti trajat godinu dana i kojeg ces bacit nakon tih godinu dana. Mozda je vani to normalno, ali ja kad kupujem notebook, ocekujem od njega da mi traje bar nekoliko godina. Zato, nemoj mislit da se ne slazem sa tobom.

Iako mi je cudno za HP support da su te odguzili tako. Ja sam se bio uredno mailao sa njima. Skroz ok ljudi. Brz response. I sto je najgore od svega - cak su mi i pomogli :)

17 godina

Da se i ja nadovežem. Imam HP 6735s model. Sinoć sam instalirao program HDD LIFE da pogledam stanje diska. I pokazao mi je da je sve "EXCELLENT". Problem mi je što mi se u zadnje vrijeme [mjesec~dva] čudno ponaša. Nekad kad pokrenem MSN 2011 [ili staru verziju 14.0.8117] mi smrzne cijeli laptop. Mišem se može mrdati, ali nikakve funkcije ne rade [niti task manager]. Sumnjao sam na HDD [FUJitsu] jer mi BSPlayer počeo zezati, ne mogu gledati filmove. Također ovaj laptop je bio frendov koji se JAKO LOŠE brinio o njemu. Bio je pun prašine, duhana, pepela i raznih sranja. Ja sam ga kupio za 800kn [ekran je bio polupan]. Za 400kn sam kupio ekran od drugog prijatelja kojem je otišla matična. Radi k'o urica odkako je kod mene. Razmišljam se da napravim nanovo instalaciju windows 7 [original]. Temperature: radne su 55°~65°, a igre [zahtjevnije] su od 75°~max 85°.

Šta točno u tvom slučaju može biti oko laptopa, ne znam. Ja sumnjam da ti je HDD. Na svom laptopu mislim mijenjati HDD kada bude nekih para.

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 10:18 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Da se i ja nadovežem. Imam HP 6735s model. Sinoć sam instalirao program HDD LIFE da pogledam stanje diska. I pokazao mi je da je sve "EXCELLENT". Problem mi je što mi se u zadnje vrijeme [mjesec~dva] čudno ponaša. Nekad kad pokrenem MSN 2011 [ili staru verziju 14.0.8117] mi smrzne cijeli laptop. Mišem se može mrdati, ali nikakve funkcije ne rade [niti task manager]. Sumnjao sam na HDD [FUJitsu] jer mi BSPlayer počeo zezati, ne mogu gledati filmove. Također ovaj laptop je bio frendov koji se JAKO LOŠE brinio o njemu. Bio je pun prašine, duhana, pepela i raznih sranja. Ja sam ga kupio za 800kn [ekran je bio polupan]. Za 400kn sam kupio ekran od drugog prijatelja kojem je otišla matična. Radi k'o urica odkako je kod mene. Razmišljam se da napravim nanovo instalaciju windows 7 [original]. Temperature: radne su 55°~65°, a igre [zahtjevnije] su od 75°~max 85°.

Šta točno u tvom slučaju može biti oko laptopa, ne znam. Ja sumnjam da ti je HDD. Na svom laptopu mislim mijenjati HDD kada bude nekih para.

temp su ti iste kao kod tebe, lap smrzne kao kod tebe

Ja isto sumnjam na hdd ali ne mogu mu reci da potrosi pare na nesta ako nisam siguran da ce mi to rijesiti problem

Otkad imas lap drzis win7 i nemas problema takvih s njim ili i dalje smrzava?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice