ovako, konfa mi je amd phenom II x3 720 2,80ghz, 2 gb ddr2 1033 mhz ram(u jednoj kartici),powercolor ati radeon 4730 512mb gddr5, asus m4n75 maticna i seasonic 400w napajanje, sistem winsi 7 profesional 32 bitni. prilikom igranja novijih i ponekojih starijih naslova, tipa heroes of might and magic 5 ili starcraft 2, igrice rade na odredjeno vrijeme i onda komp blokira tako da se ekran zacrni ili zabijeli (ovisno kakve je volje danas), ali da zvuk se reproducira normalno jos kojih 10-15 sekundi pa i on stane, onda moram restartat komp fizicki, i winsi mi ne nadju nikakav error. nema cak ni odredjeno vrijeme koje treba da dodje do blokiranja, nekad znaju igrice radit po dva sata i nista, a nekad po pet minuta i stanu. stavio sam cak i novi zalmanov hladnjak na procesor, i nije promijenio nista... ako itko ima ideju sta bi mogla biti greska nek mi javi, jer sam pomalo vec ocajan :) (cekam s2 vec godinu dana da ga napokon dobijem i da g ne ogu igrati? nece to tako ici... :)
pa zar nitko nema nikakvu ideju? :(
skini si HWmonitor i prati malo napone i temperature u kompu...
prvo pogledaj kako to stanje bude u idle, a zatim se kreni igrati po par minuta i sam prekinuti igru i pogledati koje su max vrijednosti temperatura, odstupanja napona kao i koje su brzine ventilatora u kompu postignute bile pri tome
ok instalirao, sad gledam temp na procesoru su stabilne, 20 stupnjeva, al graficka je na 50 stupnjeva u "idle"...
sad cu probat igrat s2 pa da vidim...
naponi na procesoru se lagano dizu i treba mu malo vise wata, nis strasno, cak se ni ne zagrijava (23 stupnjeva), ali zato grafulja je poludila, nisam niti 5 minuta imao otvoreno ona je na 58 stupnjeva skocila... ocito cu morat kupit vga hladnjak :)
tnx
naponi na procesoru se lagano dizu i treba mu malo vise wata, nis strasno, cak se ni ne zagrijava (23 stupnjeva), ali zato grafulja je poludila, nisam niti 5 minuta imao otvoreno ona je na 58 stupnjeva skocila... ocito cu morat kupit vga hladnjak :)
tnx
Ma kakvi, porast temp sa 50 na 58 u seriji HD4xxx nije ništa, minimalac.
Odigraj kojih pol sata pa provjeri temperature proca i grafe.
Ja bih rekao da je to do drivera.
Potpuno ih obriši, čak i putem Device managera i instaliraj Catalyst 10.9.
ok reinstalirao sam drivere, onda samo jedno pitanje, koja bi bila granicna temp do koje bi se mogla grafulja dizati?
ok reinstalirao sam drivere, onda samo jedno pitanje, koja bi bila granicna temp do koje bi se mogla grafulja dizati?
Čekaj malo, kakva je to sad 4730?
Di si to izvuko, do danas nisam čuo da postoji to.
Jel to možda neš integrirano na matičnoj?
kako ne? powercolor hd4730, imam i racun i kutija je ispred mene
kako ti je rečeno, grafička ti se nije ni zagrijala pošteno za to vrijeme
a temperature u tim serijama grafičkih do 70' C su sasvim OK, moja se zagrijava i do 88'C pa se ne patim previše oko toga.
jedino mi nije jasno kako ti je procesor na 20'C u idle, a u igricama samo 23'C ?
da slučajno nemaš trajno uključen neki program za štednju energije tipa EPU engine od asusa i to stalno na štednji podešen?
onda bi bilo moguće da ti se sistem smrzne ako si podesio u tom režimu rada medium padove napona na cpu pa komp kao cjelina kada se optereti više nije stabilan.
kako ne? powercolor hd4730, imam i racun i kutija je ispred mene
Ma dobro, ne kažem da ne postoji, ali nisam to vidio još
A oko temp. nemaš briga, do 70-tak bi na toj bilo sasvim ok.
nemam nikakav program od asusa u aktivnoj memoriji, jedino ako je nesto u biosu namjesteno... sad cu probat igrat pol sata pa da vidim ako ce ostat stabilnim...
da li ti se u task menageru u procesima od svih korisnika pokreće neki fourengine.exe ?
to ti je jedan od naziva za EPU procese koje asus koristi kao program za smanjenje potrošnje energije kompova.
edit:
da bi u potpunosti to eliminirao kao mogućnost problema:
-uđeš u BIOS ( sa del kod podizanja )
-odaberi opciju Advanced i dođi na opciju CPU configuration
-cool'n' quite postavi na Disable
-vrati se na početni prozor u biosu
-snimi promjene ( save changes and exit ) i ponovo pokreni komp
isprobaj onda dal se komp smrzava kao prije
ne, nema tog procesa, poskidao sam sve procese koji mi nisu potrebni za rad kompa da mi se brze starta... opet mi se smrznuo nakon pet minuta igre, mislim da se ne stigne graficka zagrijat, prekopao sam bios ni tamo nigdje nema nista vezano uz temp graficke, samo za procesor...
hijackthis 2.0.4 možeš ga skinut,napravit scan,kopirati log u zalijepiti ovdje,da se vidi šta se pokreće
main menu>do a system scan and save a log file
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 21:04:20, on 17.9.2010.
Platform: Windows 7 (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
Boot mode: Normal
Running processes:
E:\Windows\system32\Dwm.exe
E:\Windows\system32\taskhost.exe
E:\Windows\Explorer.EXE
E:\Program Files\Logitech\GamePanel Software\LGDevAgt.exe
E:\Program Files\Logitech\GamePanel Software\G-series Software\LGDCore.exe
E:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.exe
E:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
E:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe
E:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CCC.exe
E:\Program Files\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
E:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
E:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
E:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashUtil10c.exe
E:\Program Files\CPUID\HWMonitor\HWMonitor.exe
E:\Windows\system32\notepad.exe
E:\Windows\explorer.exe
E:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe
E:\Windows\system32\SearchFilterHost.exe
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - E:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - E:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Microsoft Default Manager] "E:\Program Files\Microsoft\Search Enhancement Pack\Default Manager\DefMgr.exe" -resume
O4 - HKLM\..\Run: [Launch LgDeviceAgent] "E:\Program Files\Logitech\GamePanel Software\LgDevAgt.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Launch LGDCore] "E:\Program Files\Logitech\GamePanel Software\G-series Software\LGDCore.exe" /SHOWHIDE
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "E:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [ATICustomerCare] "E:\Program Files\ATI\ATICustomerCare\ATICustomerCare.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] E:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "E:\Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [uTorrent] "E:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] E:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] E:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://E:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - E:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O10 - Unknown file in Winsock LSP: e:\program files\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: e:\program files\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O16 - DPF: {8100D56A-5661-482C-BEE8-AFECE305D968} (Facebook Photo Uploader 5 Control) - http://upload.facebook.com/controls/2009.07.28_v5.5.8.1/FacebookPhotoUploader55.cab
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - E:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: AMD External Events Utility - AMD - E:\Windows\system32\atiesrxx.exe
--
End of file - 4688 bytes
Ove 4 stavke označi u HJT-u i klikni na Fix checked:
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] E:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] E:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
nece mi samo skinut spyware koji mi je na messengeru, trebam za to sad skidat spybot s&d, ali on nije razlog zamrzavanja kompa, ova druga dva je sredio, znaci ova dva mu nisu prosla
nece mi samo skinut spyware koji mi je na messengeru, trebam za to sad skidat spybot s&d, ali on nije razlog zamrzavanja kompa, ova druga dva je sredio
Ne trebaš uopće skidati Spybot, već MBAM.
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
ovo sigurno možeš fixat u hijackthisu
u startupu imaš procese koji se mogu pokrenuti i ručno
toorent,messinger,misrosoft default manager ?,ovo od logitecha isto
ako imaš ccleaner to možeš onemogućiti u njemu
torrent, messenger, ati utilities i neki microsoftovi servisi su jedini procesi koje pustam da mi s kompom startaju, ostalo sredjujem preko msconfiga
ovo od logitecha mi je za tipkovnicu, logitech g110 gaming, pa mi on treba jer ima dodatne tipke
torrent, messenger, ati utilities i neki microsoftovi servisi su jedini procesi koje pustam da mi s kompom startaju, ostalo sredjujem preko msconfiga
ovo od logitecha mi je za tipkovnicu, logitech g110 gaming, pa mi on treba jer ima dodatne tipke
pa probaj ih onemogućiti,pa vidi da li se šta mjenja,i taj aticostimercare isto
uvijek možeš vratiti
napravi si brzi scan s ona dva skenera
mbam ima 5 mb,a sas ne moraš ni instalirati,20 min posla
i na tvom mjestu bi prešao na drugi browser,firefox npr
scan je u tijeku, probat cu bez tih procesa, kad se scan dovrsi...
a sa se tice browsera koristim i ie i firefox i chrome, samo naviknuo sam se na ie pa mi je taj najcesci
mbam nije nista nasao, cekam jos sas
Nije to virus... vjerojatno neki komad hardvera zeza. Pogledaj u Event Vieweru za errore (pogotovo Critical). Napiši ovdje njihov Source i Event ID.
a sa se tice browsera koristim i ie i firefox i chrome, samo naviknuo sam se na ie pa mi je taj najcesci
onda se nadam da ga redovito krpaš sa sigurnosnim zakrpama,jer se on najviše napada,jer je microsoftov jasno
da je virus bi se stalno smrzavao... meni se smrzne samo kad igram zahtjevnije igrice, probao sam preopteretit proc sa hd filmom, photoshopom, virtualboxom i jos par zahtjevnih procesa i nis, radio savrseno...
Upute za testiranje proca. Memoriju je najbolje provjeriti ovim alatom.
Pogledaj prije testiranja, dakle, u Event Vieweru (Start -> Run -> upiši eventvwr) za errore... mora biti nečega.
Nakon toga - Start -> Run -> upiši dxdiag i po karticama se uvjeri da nema problema.
criticali su svi ovakvi:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
a za erore, ima ih raznih, al ne mogu ih spremit drukcije od metadatoteke...
memoriju sam vec provjeravao jer mi je ona stekala na bivsem kompu, ovdje radi bez greske, sad cu procesor probat, sas nalazi samo tracking cookie
da je virus bi se stalno smrzavao... meni se smrzne samo kad igram zahtjevnije igrice, probao sam preopteretit proc sa hd filmom, photoshopom, virtualboxom i jos par zahtjevnih procesa i nis, radio savrseno...
S tim sigurno nisi opteretio proc.
Nabaci proc na OCCT pa onda javi kak stoje stvari.