Cpu fan error

poruka: 8
|
čitano: 3.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cpu fan error

Ugradio sam zalmana koji ima speed controler sve radi normalno ali kad upalim računalo dobijem cpu fan error  f1 to resume i uđem u vindows i sve normalno i tako svaki put kad upalim komp,  a sve je spojeno hladi sve normalno ja pretpostavljam da računalo jednim djelom ne prepoznaje vent jer je došao s 3-pin konektorom kojega sam spojio u 3-pin utor a prijašnji vent (intel) imao je 4-pin. speed controler isto tako uredno mjenja željenu jačinu. U cemu je problem. Ima li tko kakvu drugu dijagnozu.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Cpu fan error

Jesi ga spojio baš na konektor za CPU fan ili na neki konektor za Case fan?

Bit će!
16 godina
neaktivan
Cpu fan error

Ako hladnjak hladi bez problema (Cpu se ne pregrijava) onda neznam u čemu je problem... možda bi trebalo isključiti u BIOS-u neku opciju koja kaže da se treba provjeravati radi li vent normalno...i ovo 3 pin>4pin mislim da nema veze je nema ni moj vent 4 pina...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za case koji ima 3-pin

Probat cu ja njega sutra stavit na 4-pin pa cemo vidjet nemrem nikako fulat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 20:40 (zeroname).
16 godina
neaktivan
Cpu fan error

Bios je vjerojatno problem ja sam kupio novi disk za stari komp pa mi je komp nakon paljenja javljao da nema diska iako je bio uredno spojen i po nastavku su windowsi radili normalno frend mi je onda nešto namještao po biosu neznam šta jer se u to ne petljam i poslije nije bilo problema probaj pogledat postavke!!!

0 0 hvala 0
17 godina
zeroname kaže...

za case koji ima 3-pin

Probat cu ja njega sutra stavit na 4-pin pa cemo vidjet nemrem nikako fulat.

U tome i je problem. Nemaš spojen hladanjak na CPU fan konektor i ploča prepozna da nema CPU fan i zato ti javlja grešku. Spoji ti taj fan na pravi konektor i neće biti greške.

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 20:49 (unique83).
16 godina
neaktivan
Cpu fan error

Javit cu sutra kak je prošlo uglavnom bio sam na dobrom tragu što se tiče problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cpu fan error

Sve radi vent je spojen na 4-pin i nema više greške

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice