BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.294.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

a) NE
b) NE
c) NE (ponekad ali samo online verzije primjer)
d) NE (nemam apple uređaje) 

e) NE (samo microsoft firewall)
f) NE ( jednom mjesecno pokrenem sljedece alate: tdsskiller, malwarebytes, RogueKiller, spybot + Windows Defender) dns sam napravio scan i nema virusa.

Jednio što svako malo mjenjam je DNS jer HT stalno zeza pa onda imam
prim: 8.8.8.8
sec: 195.29.166.120

sfc /scannow - ne javlja greške.
DM Log collector Tool logo LINK

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 0:38 (zagi55).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ima li sustav sve Windows Update? Po logu mi se čini da nisu instalirani. Vidim da je ovo isključeno. Zašto? Microsoft Hyper-V Network Switch Default Miniport   ROOT\VMS_MP\0000   This device is disabled.
Uključi i vidi ima li updatea.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
softwaremaniac kaže...

Ima li sustav sve Windows Update? Po logu mi se čini da nisu instalirani. Vidim da je ovo isključeno. Zašto? Microsoft Hyper-V Network Switch Default Miniport   ROOT\VMS_MP\0000   This device is disabled.
Uključi i vidi ima li updatea.

Zadnji put kada sam radio windows update na win7 nekaj sam zeznuo da win nisu vise radili tako da sam sada ostavio cisti win 8.1. A ovaj Microsoft Hyper-V Network Switch Default Miniport neznam cemu sluzi malo prije sam ga iskljucio kada sam pokusavao instalirati drivere od wifi a prije toga je imao usklicnik vidi sliku
EDIT automatic update za taj hyper-V ne radi a 3DP_Net ga ne prepoznaje

EDIT2 Trenutno Windows Update checking for update 

EDIT 3 BSOD

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 1:03 (zagi55).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Uninstaliraj PowerISO zajedno s njegovim virtual driveom.

Što se tiče problema s driverom za grafiku, prati ove upute:

AMD OverDrive (AODDriver2.sys) is either a stand-alone application, or a component of the AMD VISION Engine Control Center. This driver is known to cause BSOD's on some Windows systems.

NOTE: these symptoms were from the previous release of OverDrive. The new release uses the same driver name, but is dated from 4 November 2013.
Please un-install all AMD/ATI video stuff from Control Panel...Programs...Un-install a program
Then, download (but DO NOT install) a fresh copy of the ATI drivers from Global Provider of Innovative Graphics, Processors and Media Solutions | AMD (in the upper right corner of the page)
Use this procedure to install the DRIVER ONLY: ATI video cards - DRIVER ONLY installation procedure - Sysnative Forums

If the device (AODDriver or AODDriver4.01) remains a problem, open Device Manager, select the "View" item.
Then select "Show hidden devices" and scroll down to the Non-Plug and Play Drivers section.
Locate the AODDriver entry, right click on it and select "Un-install". Reboot for changes to take affect.
Sometimes the driver remains and continues to cause BSOD's. If this is the case for you, post back and we'll give further instructions for safely removing it.

If overclocking, please stop. Remove the overclock and return the system to stock/standard values while we're troubleshooting. Once the system is stable again, feel free to resume the overclocking.
Glavni uzrok BSOD-a bio je dakako: netr6164.sys Wed Apr 7 14:07:21 2010 (4BBC7579)
Ralink RT2561 RT2661 series Wireless LAN Card (you may have a different manufacturer)
http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=netr6164.sys 
Sad idem, pa se čujemo sutra kasnije popodne.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ljudi sry što se nisam javio ranije znači provjerio sam hard ,rame i sve ispravno i par dana je pc radio normalno bez bsod jutros ga palim i čim prođe wellcome screen odma baci bsod evo stavit ću novi dump file.

http://www58.zippyshare.com/v/Gp3Xlv14/file.html

0 0 hvala 0
15 godina

Pokreni RAM test 8 passova po pločici i testiraj jednu po jednu.

KLIK

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

f the device (AODDriver or AODDriver4.01) remains a problem, open Device Manager, select the "View" item.
Then select "Show hidden devices"and scroll down to the Non-Plug and Play Drivers section.
Locate the AODDriver entry, right click on it and select "Un-install". Reboot for changes to take affect.
Sometimes the driver remains and continues to cause BSOD's. If this is the case for you, post back and we'll give further instructions for safely removing it.

Ovaj dio pocrtani ja tog nemam niti kao zasebnu stavku pod device manager niti pod display opciju.

EDIT: Skuzio sam da taj AODDriver u regeditu uvijek ostane kada se brisu driveri neovisno izbrišem li ga ja preko DriverSweeper ili Display Driver Uninstaller i onda javlja grešku. Kada zbrisem folder AODDriver iz regedita i ponovno resitiram komp vise se ne pojavljuje greška ali zato amd driveri ponovno upisu AODDriver folder u regedit i nakon sljedećeg resitiranja ne pokazuje više grešku. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 14:49 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zagi55 kaže...

f the device (AODDriver or AODDriver4.01) remains a problem, open Device Manager, select the "View" item.
Then select "Show hidden devices"and scroll down to the Non-Plug and Play Drivers section.

Ovaj dio pocrtani ja tog nemam niti kao zasebnu stavku pod device manager niti pod display opciju.

EDIT: Skuzio sam da taj AODDriver u regeditu uvijek ostane kada se brisu driveri neovisno izbrišem li ga ja preko DriverSweeper ili Display Driver Uninstaller i onda javlja grešku. Kada zbrisem folder AODDriver iz regedita i ponovno resitiram komp vise se ne pojavljuje greška ali zato amd driveri ponovno upisu AODDriver folder u regedit i nakon sljedećeg resitiranja ne pokazuje više grešku. 

Vidjet ćemo pojavljuje li se i dalje BSOD. Obavještavaj me. Ja kopam malo u potrazi za tim driverom za wi-fi. Kad doznam nešto, javim.

Ne brini se toliko oko ovoga za sad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 17:47 (softwaremaniac).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nakon konzultacije s kolegama, potvrdili smo moju teoriju. Ova kartica nije kompatibilna s W8. Rekao mi je da te savjetujem da pokušaš s driverima za w7 što sam i napravio, ali onda sam rekao da je WU pronašao noviju verziju i složio se sa mnom da je ta bolja i prikladnije. Vidi kako se sustav ponaša. Ako se nastavi rušiti, ne bi bilo na odmet probati neku drugu za koju znaš da je kompatibilna s W8.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Saznao sam zbog čeka mi se stvarao crni ekran i zamrzavao mis i tipkovnica. Slučajno dok sam tražio po biosu za temp ukljucio core c6 mode i odmah crna slika bez obzira da li je komp bio u mirovanju surafo ili se igrao. Nažalost ovu wifi karticu cu morati zamjeniti sa nekom drugom ili se spajati na net preko lan kabla. zadnji bsod link

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

BSOD je potpuno isti kao i zadnji put. Isti driveri neupdatirani. Isti uzrok BSOD-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

evo slika iz win update gdje veli da je uspjesno instaliran

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Znam, ali očito je do kompatibilnosti. Vidiš da je i ta verzija iz 2010. A tad još ni 8 nije izašla, a kamoli 8.1. Probaj s nekom drugom, koja je kompatibilna s 8.1.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Pokreni RAM test 8 passova po pločici i testiraj jednu po jednu.

KLIK

Evo testiro sam RAM-e sa Memtestom radio je 12 sati pustio sam ga 10 passova i nije našo ništa 0 errora.

15 godina

Nadogradi ovaj driver i uninstalliraj PowerISO

http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=wdcsam64.sys

Pokreni

Driver Verifier: http://www.sysnative.com/forums/bsod-crashes-kernel-debugging/29-driver-verifier-blue-screen-of-death-related-windows-10-8-1-8-7-and-windows-vista.html

Ako što nađe, napravit će BSOD, onda stavi te dumpove. Obavezno napravi system restore point prije nego što ga uključiš.

Pokreni i System File Checker. Ako nađe corrupted files, pokreni ga nekoliko puta, dok kaže  found no integrity violations.

http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz... Poceo sam danas dobijati BlueScreen ... Igro nesta, ne igro stajo PC , dobije i nakon par sec se RR... Dali bi mogao sta skinuti ili nesta da ne moram novi windows ? 

Dali moze biti do drivera od graficke ? Posto dok nesta cackam na netu ... Samo od jednom blicne ekran ono , i nekad nekad mi se pojavi ono ko cmd i nestane...  ? Hvala 

Finger Up :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 21:10 (razermario).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uploadaj minidump datoteke iz foldera C:/windows/Minidump na neki file sharing servis i daj link ovdje.

13 godina
softwaremaniac kaže...

Uploadaj minidump datoteke iz foldera C:/windows/Minidump na neki file sharing servis i daj link ovdje.

nasao , sad cu probati upload

http://www.mediafire.com/download/5dc2qr7bp2xl0w8/Minidump.rar

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 22:23 (razermario).
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Je li tesko otvoriti computer i otići na tu lokaciju gdje su dumpovi ? Mislim da ne.Koristi ZippyShare za upload.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 22:22 (Silwncer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
razermario kaže...
softwaremaniac kaže...

nasao , sad cu probati upload

http://www.mediafire.com/download/5dc2qr7bp2xl0w8/Minidump.rar

Svačega tu ima. Deinstaliraj AsRockove utilitije i Daemon Tools. Pogledaj moje upute za AOD koje sam napisao kolegi zagiju jer imaš isti problem. Instaliraj SP1 za 7.

Ako se sustav nastavi rušiti, stavi nove dumpove i uključi ovo:

Driver Verifier: http://www.sysnative.com/forums/bsod-crashes-kernel-debugging/29-driver-verifier-blue-screen-of-death-related-windows-10-8-1-8-7-and-windows-vista.html

Nakon što ga uključiš po ovim uputama, čekaj da se crasha i onda mi daj te dumpove. Vidim da se događa nešto s mrežom. Ako OC-aš, prestani. Vrati sve na defaultne postavke.

Napiši komponente računala
EDIT: Sad vidim. Iskjuči Razerove uređaje i iskopčaj ih. Izbriši drivere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 23:46 (softwaremaniac).
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Hvala , puno na brzim odgovorima... Prije toga svega sam pokusao deinstalirati drivere od graficke, i stavio sam nanovo nove " beta " i od onda nema greske ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

"Imam konstantni BSOD s tcpip.sys (bad-poop-header ; 0x00000019) driverom..

Na intenetu piše da je problem s mrežnim driverima?

e sad je pitanje : imam instaliranu verziju drivera xx1 i preuzmem noviju verziju xx2, instaliram je, sve prođe ok... međutim u driverima mi i dalje stoji da je verzija xx1 (resetirao sam pc ).. zašto mi se ne ažurira info o driveru ako je sve ok?

OS je Win 7, pro 64 bit.."

minidump:

https://www.dropbox.com/s/t3fsxnb3a4c8bsy/030915-30638-01.dmp?dl=0

0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Uzrok je mwac.sys odnosno Malwarebytes Web Access Control. Uninstaliraj ga i pokušaj napraviti čistu reinstalaciju. Na njihovom forumu kažu da je to znalo pomoći.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Kad vam već tako dobro ide imam još dva BSOD

https://www.dropbox.com/sh/87vwegj129kxki3/AADefmWpHE0Au5FAboQ9J1sWa?dl=0

Javljaju se za vrijeme rada u MSOffice-u i kad se gleda neki video stream na internetu..

0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ovo je već malo veći problem. Provjeri hlađenje i protok zraka u kučištu. Instaliraj SP1 za W7, a ne bi bilo naodmet testirati RAM:

http://www.sevenforums.com/tutorials/105647-ram-test-memtest86.html

Jedan po jedan keks i to barem osam passova.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Jesu malo čudne ove temperature??

https://www.dropbox.com/s/h83uw7kk3jlkleo/sensors.jpg?dl=0

Kučište mi je otvoreno, a cooler na cpu je standardni što dolazi s AMD-om :/

16 godina
odjavljen

AMDovi senzori krivo pokazuju temperature ispod 35-40. Tek kad prijeđe 40 stupnjeva pokazuje ispravnu temp.

My name is Legion... For we are many!
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz! Imam problem s BSOD-ovima. Ugl. Win8.1,64bit, konfa pod "mine pc". Nije HW problem. Bsod iskace tak nekon to nekog vremena nekoristenja kompa mrdnem mis, ili kad se ekran ugasi, pa kad mrdnem misem da ga "probudim" me docka plavica... Slike su dolje, jel itko zna sto je? Windows ima 1.5mj...

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Trebam minidump fileove iz Minidump foldera. Stavi ih na neki servis za dijeljenje datoteka pa lik daj tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
softwaremaniac kaže...

Trebam minidump fileove iz Minidump foldera. Stavi ih na neki servis za dijeljenje datoteka pa lik daj tu.

http://www.filedropper.com/031415-7531-01

sup bro?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice