BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.294.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo ostavio sam upaljen pc više od 24h sa upaljenim driver verifierom nije bilo crasha tako da nemam nove dump datoteke.

@ softwaremaniac ja mislim da ja nisam dobro opisao moj problem znači meni se ne pojavljuje blue screen kad windowsi rade ono da se samo najdnom uruši nego ja imam problem kad prvi put palim pc ,npr jučer 5 puta mi je pokazo blue scr i 6 put se upali normalno i radi skroz normalno mogu radit i restart i dižu se windowsi normalno i nakon toga dalje rade normalno inače gore su novi windowsi i driveri.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
baxx kaže...

Evo ostavio sam upaljen pc više od 24h sa upaljenim driver verifierom nije bilo crasha tako da nemam nove dump datoteke.

@ softwaremaniac ja mislim da ja nisam dobro opisao moj problem znači meni se ne pojavljuje blue screen kad windowsi rade ono da se samo najdnom uruši nego ja imam problem kad prvi put palim pc ,npr jučer 5 puta mi je pokazo blue scr i 6 put se upali normalno i radi skroz normalno mogu radit i restart i dižu se windowsi normalno i nakon toga dalje rade normalno inače gore su novi windowsi i driveri.

Shvaćam ja, ali čudno mi je da nema novih zapisa o tim crashevima u međuvremenu (ako su se pojavili novi).

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
neaktivan

Ma nema kodmene crasheva dok rade windowsi meni se kad ja ujutro palim pc poslje onog windows is starting pojavi blue screen i tak jedno 5 puta onda se upali normalno i dalje radi super.

Jel mi možeš reć kak da ugasim taj driver verifier probam onak preko cmnd i piše mi acces is denied.

12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Jesi li izvadio pokvareni RAM ? Jesi li testirao disk sa HdTune preko Hirens Boot Cd ? Ja sam imao problem sa Seagate diskom ,doslo do xp loga i dobijem BSOD. Zamjena hdda riješilo problem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Nije BSOD, al nema smisla da sad otvaram novi topic. Naime, smrznuo mi se PC kada sam ga "probudio" iz sleep-a. Dakle, bio je u sleep stanju i onda sam ga upalio, nakon 2 min. korištenja, smrzo se skroz, morao sam restartati.

Da li to možda ima veze sa overclockom procesora ? Našao sam si stabilnu Vcore voltažu (1,128 za 4,2 GHz), nema bsod-ova u stress testovima ni u igrama....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AngryBird kaže...

Nije BSOD, al nema smisla da sad otvaram novi topic. Naime, smrznuo mi se PC kada sam ga "probudio" iz sleep-a. Dakle, bio je u sleep stanju i onda sam ga upalio, nakon 2 min. korištenja, smrzo se skroz, morao sam restartati.

Da li to možda ima veze sa overclockom procesora ? Našao sam si stabilnu Vcore voltažu (1,128 za 4,2 GHz), nema bsod-ova u stress testovima ni u igrama....

Da al nešto nije stabilno kad se smrznuo.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Stavi na stock i vidi jel se i dalje smrzava.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pojavilo mi se upravo ovako ali reinstalira san windowse ispocetka sve pa pitam da li je do graficke ili do neceg drugog

graficka je radeon HD 5570 Znan da nije neka ali skroz okej je radilo do nekidan

15 godina
Bubanj kaže...

pojavilo mi se upravo ovako ali reinstalira san windowse ispocetka sve pa pitam da li je do graficke ili do neceg drugog

graficka je radeon HD 5570 Znan da nije neka ali skroz okej je radilo do nekidan

Ne razumijem. Ako ti se pojavljuje BSOD, postavi dumpove negdje i okači link ovamo, pa ću pogledati.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ,

Danas mi se desio bsod nakon update win-a, naziv BSOD-A BAD_POOL_HEADER , konfa "Moj pc" , win 8.1 pro

Minidump file : http://www3.zippyshare.com/v/eFVR1eji/file.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hawkhawk kaže...

Pozdrav ,

Danas mi se desio bsod nakon update win-a, naziv BSOD-A BAD_POOL_HEADER , konfa "Moj pc" , win 8.1 pro

Minidump file : http://www3.zippyshare.com/v/eFVR1eji/file.html

Nadogradi Intelov driver i uključi ovo po uputama.

11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Hvala puno , sve sam uradio kako je pisalo .. Budel se rusio sys idalje javim . pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Restartuje mi se PC ponekad , al nema ono da ide normalno restart , nego se samo ugasi i upali se sam . Provjerio sam minidump folder al nema ni jedan file , instal sam bluescreenview nema ni tamo nikakvih podataka o rusenju systema .. Sad sumnjam na napojnu da je vec zovu oni na vjecni pocinak..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo, ja sam kupio racunalo pred 13 mjeseci i poceo mi je dolaziti BSOD, na kojem pise da je error "atikmpag.sys", to mi se događa svaki put kada igram zahtjevnije igrice, Battlefield 4 i Dying Light, a kada igral League Of Legends sve je normalno ima li tko rjesenje za taj problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

BSOD uzrokuje driver. Probaj staviti najnovije drivere ili ako si ih stavio i poslije toga dobivaš BSOD,onda stavi stare nazad.

Even though we are miles apart, a computer screen connects our hearts.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

U zadnjih par dana poceo mi se javljati crni ekran, nema zvuka, mis se ugasi a tipkovnica se smrzne neovisno da li se igram,  surfam netom ili koristim office alate. Bilo kakvi prijedlozi/ideje su dobrodošli.

Testirao sam HDD i SSD sa HD tune pro i Seatool te su prošli sve testove
Event log ne javlja vise greške nakon što sam sredio drivere od grafičke
Temp su normalne do 70 *C kada se igra u idle između 40/50 *C

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

Da bi dobio BSOD mora da ti se pojavi na ekranu,to mi više smrdi na loš hardver. Ako ima bilo koji dump on se nalazi u C:/Windows/Minidumps. Uploadaj na Zippyshare, @softwaremaniac neka ih analizira,ja ću biti zauzet neko vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Mislim da je uzrok otkriven...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
softwaremaniac kaže...

Loš hardver ili temperature/prašina ?

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

podaci link 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...
softwaremaniac kaže...

Loš hardver ili temperature/prašina ?

Ma driver mu se zblesiro. Sad ćemo vidit stavio je dumpove, pa ću detaljnije pogledat.

Da, problem je u:

netr6164.sys Wed Apr 7 14:07:21 2010 (4BBC7579)
Ralink RT2561 RT2661 series Wireless LAN Card (you may have a different manufacturer)
http://www.carrona.org/drivers/driver.php?id=netr6164.sys

Navedeni driver treba drugu verziju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 22:43 (softwaremaniac).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Radio sam jos i ovo link i nakon toga je napravio bsod a trenutno jos uvijek nije napravio crni ekran ili bsod

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zagi55 kaže...

Radio sam jos i ovo link i nakon toga je napravio bsod a trenutno jos uvijek nije napravio crni ekran ili bsod

Znam da jesi. To mi je i pomoglo.

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Instalirao sam nove drivere sa sluzbene stranice air live jer wifi kartica je air live wt-2000PCI i sada na internetu je zadnja ver 27.4.2010 koja je ista kao i verzija koju sam dobio na cd.  A stranica sa onog linka nema drivere za moju karticu ili ja ne vidim link

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 22:44 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Po zapisima s računala vidim da gledaš na krivome mjestu. Ovo je tvoja kartica i nema drivera za 8 kolko vidim, probaj s ovima za 7.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Sinoc sam instalirao taj driver i do sad nije napravio bsod ni crni ekran

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

napravio je bsod a kada sam igrao bf3  ugasio mi je komp. dmp file probao sam starije drivere instalirati sa one stranice ali onda se nisu ispravno instalirali tako da sam se vratio na ove zadnje

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 22:44 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zagi55 kaže...

napravio je bsod a kada sam igrao bf3  ugasio mi je komp. dmp file probao sam starije drivere instalirati sa one stranice ali onda se nisu ispravno instalirali tako da sam se vratio na ove zadnje

Opet isti uzrok. S tim da ti sad javlja i to da je AMD-ov driver OUD.

Pozabavit ćemo se njim kasnije ako bude potrebe. Ajde skini 3DP Net i updataj drivere za wireless. Nešto se tu događa.

15 godina

...Nešto se tu događa.

skinulo se. Driver za wifi ne želi instalirati ali zato normalno instalira za LAN driver. Skinuo sam i 3DP Chip pa sada skidam zadnje drivere za grafičku i tv ali necu ih instalirati dok ne dobijem daljnje upute

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 0:05 (zagi55).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Po programu je nadograđeno. Ajde pričekaj, javit ću se kad se konzultiram. Do tada ti navedi što koristiš i koristiš li

a) virtual network drivers b) VMware c) VPN solutions d) Apple bonjour e) firewalls (ne mislim na Windows FW) f) anti virus solutions etc. (koji koristiš?)

i odradi sken s ovime. Ako nešto nađe, ponovi sken par puta. Ako i dalje javlja grešku, javi se i uploadaj CBS.log nekamo.

Pokreni ove alate i zipane reporte stavi na neki sajt.

EDIT: Što se tiče drugih drivera, slobodno ih stavi. Samo provjeri verziju prije instalacije da ne bi bilo da instaliraš starije. Stavi kursor na žuti uskličnik i prikazat će ti se verzija tvoja (Local) i ona iz njihove baze (Server).

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 0:30 (softwaremaniac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice