CPU Intel Pentium E2180 Dual-Core,
MB Gigabyte- ( gigabyte GA-945PL-S3P ),
DDR-2 4GB (2x2 Gb) PC 667 ,
HDD 250GB 7200rpm SATA-2,
VGA PCIe Gigabyte 512 MB,
Interni Fax Modem 56K V.92, TV tuner Gigabyte, free dos
Krajnje frustrira....
Odmah po pozivu iz trgovine IT opreme, ko muha bez glave, otrčao sam preuzeti novu igračku ...U sekundi sklopljena igračka našla se na radnom stolu i instalacija windowsa ( Windows Vista® Home Premium - licencirana ) mogla je započeti...U pocetku, sve je teklo kao i obicno. Nakon postavke boota na cd rom instalacija je startala... Kako to instalacija dozvoljava, otisao sam malo derati silnu ambalazu koja je zatrpala stan. Kratak beeap se zacuo i bacivsi pogled na monitor bilo je jasno da nesto nije u redu ! Uslijedio je novi start instalacije....sve normalno podize do trenutka kad windowsi snimaju file-ove s cd-a...A onda.......Blue screen of death compu ? Ponavljao sam i ponavljao i ponavljao instalaciju i prije ili poslije dogodilo bi se isto......! Probao sam i s dvije ili tri sasvim druge kopije windowsa i opet isto...Napokon sam uzeo i XP sp1 i ....evo vraga, dovrsila se instalacija....kad sam pokusao instalirati sp2......evo jopet vraga......Blue screen ???? ....i ponavljao i ponavljao i ponavljao....i sa drugim XP-ovima i.............nista...bilo je uzasno gleda ti kako i XP-ovi nestabilno rade i na i na najmanjem naporu padaju .....mislim da sam i suzu pusija !!!! bilo je tu i stimanja u BIOSU i ko zna cega sve ne.........jasno je bilo da je neka hardwerska fela. NESRECA ILI SRECA, comp je pod garancijom i nije se smio otvarati pa sam trcao oda radnje do stana noseci "kutiju" i ispitivao krajnje neljubaznog i zbunjenog prodavaca koji je, sad kad malo psagledam davao jednako tako zbunjujuce savjete sta da pokusam uraditi uvjeravajuci me da je comp 100% ispravan......pokusali smo i jedan memorijski modul izvaditi i ostaviti samo 2 GB iz razloga sto sam u medjuvremenu pronasao da ploca sadrzi 4 slota up to 2GB....i jopet nista....Tehnicka sluzba ove IT tvrtke ukazivala je da bi problem mogao biti u tome sto je VISTA 32 bitna a ne 64 bitna...........? .......Nisam imao 64 bitnu vistu a ni Xp...pa sam jednostavno zatrazio novi comp jer je pod garancijom a reklamacija podnesena u prva tri dana to i dozvoljava. i NAPOKON PITANJE..... MOZE LI SE OVO PONOVITI KAD DODJE NOVI COMP ?
JE LI PROBLEM U 64 bitnom WINDOWSU ILI OVA KONFIGURACIJA SAMA PO SEBI NE STIMA ....npr zbog memorijskih modula od 2x2GB....ili da JEDNOSTAVNO OCEKUJEM DA CE NOVI COMP BEZPRIJEKORNO RADITI.........? HVALA NA ODGOVORU..........