Blue screen of death na novom compu?

poruka: 46
|
čitano: 5.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Blue screen of death na NOVOM NOVOM compu ????
pitanje
prihvaćeno rješenje

CPU Intel Pentium E2180 Dual-Core,
MB Gigabyte- ( gigabyte GA-945PL-S3P ),
DDR-2  4GB (2x2 Gb) PC 667 ,
HDD 250GB 7200rpm SATA-2,
VGA PCIe Gigabyte 512 MB,
Interni Fax Modem 56K V.92, TV tuner Gigabyte, free dos

Krajnje frustrira....

Odmah po pozivu iz trgovine IT opreme, ko muha bez glave, otrčao sam preuzeti novu igračku  ...U sekundi sklopljena  igračka našla se na radnom stolu i instalacija windowsa ( Windows Vista® Home Premium - licencirana ) mogla je započeti...U pocetku, sve je teklo kao i obicno. Nakon postavke boota na cd rom instalacija je startala... Kako to instalacija dozvoljava, otisao sam malo derati silnu ambalazu koja je zatrpala stan. Kratak beeap se zacuo i bacivsi pogled na monitor bilo je jasno da nesto nije u redu !     Uslijedio je novi start instalacije....sve normalno podize do trenutka kad windowsi snimaju file-ove s cd-a...A onda.......Blue screen of death compu ?    Ponavljao sam i ponavljao i ponavljao instalaciju i prije ili poslije dogodilo bi se isto......! Probao sam i s dvije ili tri sasvim druge kopije windowsa i opet isto...Napokon sam uzeo i XP sp1 i ....evo vraga, dovrsila se instalacija....kad sam pokusao instalirati sp2......evo jopet vraga......Blue screen ???? ....i ponavljao i ponavljao i ponavljao....i sa drugim XP-ovima i.............nista...bilo je uzasno gleda ti kako i XP-ovi nestabilno rade i na i na najmanjem naporu padaju .....mislim da sam i suzu pusija !!!! bilo je tu i stimanja u BIOSU i ko zna cega sve ne.........jasno je bilo da je neka hardwerska fela. NESRECA ILI SRECA, comp je pod garancijom i nije se smio otvarati pa sam trcao oda radnje do stana noseci "kutiju" i ispitivao krajnje neljubaznog i zbunjenog prodavaca koji je, sad kad malo psagledam davao jednako tako zbunjujuce savjete sta da pokusam uraditi uvjeravajuci me da je comp 100% ispravan......pokusali smo i jedan memorijski modul izvaditi i ostaviti samo 2 GB iz razloga sto sam u medjuvremenu pronasao da ploca sadrzi 4 slota up to 2GB....i jopet nista....Tehnicka sluzba ove IT tvrtke ukazivala je da bi problem mogao biti u tome sto je VISTA 32 bitna a ne 64 bitna...........? .......Nisam imao 64 bitnu vistu a ni Xp...pa sam jednostavno zatrazio novi comp jer je pod garancijom a reklamacija podnesena u prva tri dana to i dozvoljava.   i NAPOKON PITANJE.....    MOZE LI SE OVO PONOVITI KAD DODJE NOVI COMP ?  

JE LI PROBLEM U 64 bitnom WINDOWSU ILI OVA KONFIGURACIJA SAMA PO SEBI NE STIMA ....npr zbog memorijskih modula od 2x2GB....ili da JEDNOSTAVNO OCEKUJEM DA CE NOVI COMP BEZPRIJEKORNO RADITI.........? HVALA NA ODGOVORU..........

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2008 10:28 (mbaksa).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Može biti svašta. Vjerojatno hardverska nekompatibilnost. Prepiši što pokazuje plavi ekran...

P.S. malo smanji s tim podcrtavanjima :).

http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Vjerojatno je problem u driverima iz SP2 koji se automatski instaliraju za tvoj hardware. E sada, u čemu je konkretno problem to je najveće pitanje. Ja sam do sada imao problem sa SP3 prilikom instalacije na jedan komp sa nForce2 chipsetom, ali nisam detaljnije istraživao, već sam ponovno stavio XP SP2. Zapiši poruku koja ti se javlja i malo proguglaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Blue screen of death na NOVOM NOVOM compu ????
autorov komentar

malo teže...poslao sam ga na reklamaciju.  ....brinu me onih 4 Gb memorije .   U specifikaciji za MB http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Accessories.aspx?ProductID=2541 soji 4 x slot up to 2 GB.... kod mene su 2 memorijska modula od po 2 GB

i.....nema  ( ima li ??? ) razloga da hardware diktira 64 ili 32 bitni OS ???? je li svejedno koji bitni OS.........?

18 godina
neaktivan

Da sam na tvom mjestu prvo bih izvadio ovaj modem i tv tuner, pa onda probao. Tebi je to malo nespretno zbog garancijske naljepnice, ali...

Inače, imam jedno neugodno iskustvo što se tiče gotovih konfiguracija. Iz jedne renomirane tvrtke uzeo sam konfiguraciju, za curu, jer mi se nije dalo samom sastavljati. Imao sam slične probleme. I nakon natezanja sa servisom, pokidao sam naljepnicu i otvorio komp, te ostao neugodno iznenađen - osim što su kabeli bili neuredno posloženi, što je još donekle prihvatljivo, hard je bio krivo prikopčan - kao master nisu ga prikopčali na kraj IDE kabela, nego na sredinu i jumper je bio krivo stavljen.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Blue screen of death na novom compu?
autorov komentar
Whalter vT kaže...

Vjerojatno je problem u driverima iz SP2 koji se automatski instaliraju za tvoj hardware. E sada, u čemu je konkretno problem to je najveće pitanje. Ja sam do sada imao problem sa SP3 prilikom instalacije na jedan komp sa nForce2 chipsetom, ali nisam detaljnije istraživao, već sam ponovno stavio XP SP2. Zapiši poruku koja ti se javlja i malo proguglaj.

Ne znam tocno sad sto je pisalo na "plavom", ali uglavnom bi uvijek bila nesto drugacija poruka svaki sl. puta obzirom u kojem trenutku instalacije VISTE dolazi do padanja. Naime, uvijek bi u nekom drugom stadiju instalacije dolazilo do pada ?????
17 godina
neaktivan
autorov komentar
macak kaže...

Da sam na tvom mjestu prvo bih izvadio ovaj modem i tv tuner, pa onda probao. Tebi je to malo nespretno zbog garancijske naljepnice, ali...

Inače, imam jedno neugodno iskustvo što se tiče gotovih konfiguracija. Iz jedne renomirane tvrtke uzeo sam konfiguraciju, za curu, jer mi se nije dalo samom sastavljati. Imao sam slične probleme. I nakon natezanja sa servisom, pokidao sam naljepnicu i otvorio komp, te ostao neugodno iznenađen - osim što su kabeli bili neuredno posloženi, što je još donekle prihvatljivo, hard je bio krivo prikopčan - kao master nisu ga prikopčali na kraj IDE kabela, nego na sredinu i jumper je bio krivo stavljen.

Ma......cak sam i to probao s vadjenjem TV tunera i modema ( ovo niko nije vidio) i premjestao mem. modul po slotovima .....i jopet nista....
A i sve je besprijekorno poslozeno i uredno...........
Mislim da sam probao instalaciju barem nekih 15-tak i vise puta....ma nisam spavao...........
18 godina
neaktivan

Po ovome što pišeš, gotovo sigurno je nekompatibilna i/ili oštećena memorija. Izgleda da ti nema druge do reklamacije...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Moze li netko provjeriti na link ono " up to 2GB " ??? malo me to zbunjuje....

probao sam i s jednim modulom od 2GB  i nije islo.....????

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Deodeo, ajd malo smanji i te tockicke i te upitnike (jos je gore sto upitnike stavljas na krajeve recenica koje uopce nisu upitne). I generalno, posto si novi korisnik procitaj pravila foruma i druge teme vezane uz forum.

18 godina
moderator
deodeo kaže...

Moze li netko provjeriti na link ono " up to 2GB " ??? malo me to zbunjuje....

probao sam i s jednim modulom od 2GB  i nije islo.....????

To nema veze s nicim - to samo znaci da ne mozes unutra stavit pojedinacni modul od 4 gigabajta.
18 godina
neaktivan

A probaj testirat - memoriju sa Memtest, hard sa SeaTools-om i HDAT2, čisto da eliminiraš mogućnost greške.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Receno mi je da je comp testiran 24h pod 3D markom ali ja evo nesto cito sumnjam......kazu da su to bili Windowsi XP 64 bit..........i da naravno, sve je proslo OK....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
mbaksa kaže...

Deodeo, ajd malo smanji i te tockicke i te upitnike (jos je gore sto upitnike stavljas na krajeve recenica koje uopce nisu upitne). I generalno, posto si novi korisnik procitaj pravila foruma i druge teme vezane uz forum.

tockice su od nervoze..............................................a upitnici od silne potrebe za odgovorima ??????????????
ipak, HVALA !
18 godina
moderator
deodeo kaže...

Receno mi je da je comp testiran 24h pod 3D markom ali ja evo nesto cito sumnjam......kazu da su to bili Windowsi XP 64 bit..........i da naravno, sve je proslo OK....

Pitanje je jesu li instalirali drivere za sve uredjaje koje imas u racunalu, tako da je moguce da, kao sto je macak rekao, problem u modemu ili TV tuneru, za koje mozda nisu instalirali drivere pa se problem nije javljao.

Osobno mislim da je jedini nacin na koji ces to istjerati do kraja jest da kupis originalne Windowse kod njih i onda im na servis das racunalo s tim Windowsima.
18 godina
moderator
deodeo kaže...
mbaksa kaže...

tockice su od nervoze..............................................a upitnici od silne potrebe za odgovorima ??????????????
ipak, HVALA !
Bez obzira na tvoje psihicko ili sociolosko stanje, ovo je kulturan forum i takve se stvari (vise) nece tolerirati. Namigiva
18 godina
neaktivan
deodeo kaže...

Samo ti testiraj sam - jedino tako možeš biti siguran.

Provjeri memoriju i hard onako kako sam ti napisao.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nece ici, vratio sam comp i sad cekam ili novi skroz ili servis. Sam ne znam sta ce od toga biti, ali mene na kraju krajeva plasi hoce li se sve ovo ponoviti s tim "drugim" compom kad se vrati, obzirom na postojecu konfiguraciju ?

18 godina
moderator

Najveci je problem to sto ti nisi otvorio kuciste (nisi ni smio, doduse) pa zapravo ne znas sto ces dobiti natrag. Ne bih se iznenadio da ti vrate isto racunalo (kako bi ti mogao provjeriti jesu li unutra druge komponente?). A glavni problem je sto ne testiraju racunalo pod istim operativnim sustavom kojeg i ti koristis. PS probaj integrirati service pack za Vistu na instalacijski CD Viste (za to postoji program nLite) pa tek onda instaliraj Vistu.

18 godina
deodeo kaže...

malo teže...poslao sam ga na reklamaciju.  ....brinu me onih 4 Gb memorije .   U specifikaciji za MB http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Accessories.aspx?ProductID=2541 soji 4 x slot up to 2 GB.... kod mene su 2 memorijska modula od po 2 GB

i.....nema  ( ima li ??? ) razloga da hardware diktira 64 ili 32 bitni OS ???? je li svejedno koji bitni OS.........?

Ej, nazalost ti moram reci da ti je to zbog maticne ,pogledaj malo po netu... Bio sam u nedoumici zbog kupnje maticne ovih dana, nakon visesatnog surfanja , zivkanja okolo odlucio sam se za ABIT ili DFI ,a prije toga sam zapeo za par povoljnih p45 GA maticnih ploca, eto ,nadam se da ce ti flashanje BIOS-a donekle donijeti pozitivne rezultate u nekoj od buducih revizija.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Uspio sam ja i otvoriti kuciste s prodavacem (do duse nestrucnim poput mene) a onda i kuci (nakon sto sam ga po drugi put donio iz radnje) provirio sam ispod poklopca da vidim sto se dogadja jer su garancijske naljepnice bile malkice odlipljene. 

18 godina
neaktivan

Ovo me podsjeca na moj problem davnih dana ,ista situacija ko i kod tebe nisam mogo instalirati os a kada sam konacno uspio pod nekakvim opterecenjem pojavi bi se bsod i gotovo.

Odnio ga na servis tamo su ga kao testirali u 3dmarku i sve 5 vrate ga oni meni i opet sve isto.Da bi na kraju ja sam skuzio da je proc tanka grana i da nesto sa njime nije bilo u redu, otiso sam tamo i zatrazio drugi model proca uz njihov povrat novca jer sam trazio jeftinij proc i od toga dana je sve bilo u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imao sam isti takav problem kao ti. Jedva sam dočekao da kupim novi komp i dodjem ja kući krenem instalirat windowse kad ono nakon nekog vremena bsod. Cijelu noć sam izgubio na instalaciju i napokon je jednom uspila završit do kraja. Ali nakon restarta nakon što digne windowse se samo zablokirao i opet bsod. Odneo ga ja natrag u trgovinu i trebalo im je nekih 5 dana da utvrde u čemu je problem. Ispostavilo se da je jedan od modula memorije bio neispravan. Dobio ja komp natrag i instaliram ja windowse i sve super. Instaliram drivere sa cd-a od matične i nakon restarta komp zablokira. Zamisli driveri za USB 2.0 sa cd-a koji je došao sa matičnom nisu dobri. Uninstalirao sam drivere za USB i to je rješilo problem. No uglavnom što se tiče tvog problema bit će da je memorija jer ti matična podržava ukupno 2 giga memorije (ne po slotu nego ukupno).

18 godina
moderator
unique83 kaže...

No uglavnom što se tiče tvog problema bit će da je memorija jer ti matična podržava ukupno 2 giga memorije (ne po slotu nego ukupno).

Tocno - nisam pazljivo gledao pa sam prije krivo rekao. Bilo bi zapravo pametno u nju staviti module od 1 GB pa probati s njima. Bas me zanima prepoznaju li 64-bitni Windowsi XP svu instaliranu memoriju (kad maticna ploca ne podrzava)... Uglavnom, deodeo, zeznuli su u firmi u kojoj su ti sastavljali kompjuter - ne znam tko je odabrao tu plocu, no s obzirom da si kupio 4 gigabajta radne memorije, prodavaci su ti trebali predloziti plocu koja moze primiti 4 GB - to je njihova greska i neka ti zamijene plocu za drugu (pa makar uz nadoplatu).

PS Ne znam tko danas prodaje/kupuje maticne ploce koje ne podrzavaju barem 8 GB RAM-a (ovdje je popis cipsetova u kojem je oznacena maksimalna podrzana kolicina memorije) - to je preduvjet da 64-bitna Vista (ne znam kakva je situacija sa 64-bitnim XP-om - pretpostavljam da je ista) moze koristiti sva 4 GB radne memorije.
17 godina

Da neotvaram novu temu.

Došle su mi nove komponente (mbo ,gpu, cpu i rami) koje sam ugradio u svoje trenutno računalo. Prilikom prvog pokretanja na ekranu mi se ispisala poruka tipa: Promijelili ste određene komponente, dali  ih želite podesiti ili pokrenuti po defaultnim postavkama. Odabarao sam ovo drugo. Došlo je do windows 7 loga i onda se pojavio blue screen (na 0.5 sec) i komp se resetiro. Nakon što se ponovno pokrenuo dao mi je opciju da pokrenem windows normalno (kad sam to izabrao, ponovila se ista stvar kao i ranije) ili da pokrenem Repair. Sada već radi repair neko vrijeme i piše da pretražuje greške na disku i da bi to moglo potrajat više od 1 sat.

Ima tko kakav savjet ukoliko startup repair neuspije ?

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Hmmm jel moguće bottleneckat HDD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Blue screen of death na novom compu?
AmonZero kaže...

Da neotvaram novu temu.

Došle su mi nove komponente (mbo ,gpu, cpu i rami) koje sam ugradio u svoje trenutno računalo. Prilikom prvog pokretanja na ekranu mi se ispisala poruka tipa: Promijelili ste određene komponente, dali  ih želite podesiti ili pokrenuti po defaultnim postavkama. Odabarao sam ovo drugo. Došlo je do windows 7 loga i onda se pojavio blue screen (na 0.5 sec) i komp se resetiro. Nakon što se ponovno pokrenuo dao mi je opciju da pokrenem windows normalno (kad sam to izabrao, ponovila se ista stvar kao i ranije) ili da pokrenem Repair. Sada već radi repair neko vrijeme i piše da pretražuje greške na disku i da bi to moglo potrajat više od 1 sat.

Jesi stavio nove komponente a ostavio stari disk s windowsima?

Ako jesi morat ćeš nanovo instalirati windowse jer se prilikom instalacije windowsa instaliraju neki driveri i onda ta instalacija ne može radit s drugim komponentama

17 godina
bradonja_85 kaže...
AmonZero kaže...

Da neotvaram novu temu.

Jesi stavio nove komponente a ostavio stari disk s windowsima?

Ako jesi morat ćeš nanovo instalirati windowse jer se prilikom instalacije windowsa instaliraju neki driveri i onda ta instalacija ne može radit s drugim komponentama

Čekam da završi taj repair, pa mi je sljedeća opcija bila novi windowsi. Ali ubaio sam dvd s win7 i prilikom pokretanja nije izbacio "Press any key to boot from X"... možda samo moram namjestit prije toga u biosima s čega da prvo boota

16 godina

Neće ti izbacit to da bootaš s cd-a ako nisi namjestio u biosu da prvo boota s cd-a. Inače ima prilikom paljenja PC opcija da pritisneš neku tipku da ti da boot menu, tako da ne trebaš u biosu to namještat samo pritisni tipku i odaberi cd

17 godina
bradonja_85 kaže...

Neće ti izbacit to da bootaš s cd-a ako nisi namjestio u biosu da prvo boota s cd-a. Inače ima prilikom paljenja PC opcija da pritisneš neku tipku da ti da boot menu, tako da ne trebaš u biosu to namještat samo pritisni tipku i odaberi cd

Probat ću. na ovoj novoj mbo je malo drugačije nego na staroj pa mi se teže snać {#}

EIDT:

Preko F11 sam otišao u boot menu i izabrao odakale da mi buta i evo sada sve radi.

Hvala svima na pomoći !

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:11 (AmonZero).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice