Pozdrav svima! Imam ovaj iritantni, vjerojatno najcesci problem ATI kartica (Gainward HD4870 1GB). Nevjerujem da ga treba puno opisivati: prilikom igranja bilo cega (cak i minecrafta) nakon par minuta, racunalo se zamrzne na par sekundi, i onda izbaci onu poruku da je VPU Recover pokrenut...
Evo sto sam sve pokusao, bez ikakvog poboljsanja:
1. Ubrzati ventilatore (na default postavkama je temp. oko 65, kad su ventilatori na 100% onda bude oko 60-62. Nista posebno...)
2. Isprobao 5-6 verzija drivera: 11.6 (najnoviji), 11.2, 9.8, 9.7, 8.7 (ili 8.3, nisam siguran). Naravno, prilikom svake promjene sam sve pocistio sa driversweeperom u safemodu. Kada sam prije cca godinu i pol kupio graficku, mislim da su bili aktualni driveri 9.7 i sve je odlicno radilo. Onda su se driveri updateali (ne znam na koju verziju, ali pretpostavljam 9.8) i poceli su problemi. Tada se jedno vrijeme to sve smirli (ili sam ja prestao igrati igre, stvarno se nesjecam). Onda sam ih opet poceo igrati i sve je radilo, dok nisam instalirao Steam koji je automatski updateao drivere (ali ne na najnovije, nego na 11.4 valjda) i onda su poceli problemi opet. Ali sada vise nijedna verzija drivera ne radi, pa pretpostavljam da je sinkroniziranost Steam updatea s problemima bila samo slucajnost.
3. Ocisitio sve od prasine.
4. Iskljucio VPU Recover - kada ga iskljucim, u trenutcima kad bi se s ukljucenim VPU Recoverijem on upalio, ako je iskljucen, onda se racunalo jednostavno restarta.
5. Ištekao i ponovno spojio grafičku.
Graficka je tvornicki clockana na 790 Mh (memorija na 1050). Pokusavao sam ove vrijednosti spustati, ali uvijek je isto (nisam pokusavao spustati ispod 500, sto sumnjam da ima smisla, posto je takva bez clockanja (tvornickog)).
Eto, molim vas da nekako pomognete, jer ovo vise nema smisla...
Cijela konfiguraciju mozete vidjeti sa strane, OS je XP SP3.