ATI VPU Recover - sve sam pokušao...

poruka: 5
|
čitano: 3.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima! Imam ovaj iritantni, vjerojatno najcesci problem ATI kartica (Gainward HD4870 1GB). Nevjerujem da ga treba puno opisivati: prilikom igranja bilo cega (cak i minecrafta) nakon par minuta, racunalo se zamrzne na par sekundi, i onda izbaci onu poruku da je VPU Recover pokrenut...

Evo sto sam sve pokusao, bez ikakvog poboljsanja:

1. Ubrzati ventilatore (na default postavkama je temp. oko 65, kad su ventilatori na 100% onda bude oko 60-62. Nista posebno...)

2. Isprobao 5-6 verzija drivera: 11.6 (najnoviji), 11.2, 9.8, 9.7, 8.7 (ili 8.3, nisam siguran). Naravno, prilikom svake promjene sam sve pocistio sa driversweeperom u safemodu. Kada sam prije cca godinu i pol kupio graficku, mislim da su bili aktualni driveri 9.7 i sve je odlicno radilo. Onda su se driveri updateali (ne znam na koju verziju, ali pretpostavljam 9.8) i poceli su problemi. Tada se jedno vrijeme to sve smirli (ili sam ja prestao igrati igre, stvarno se nesjecam). Onda sam ih opet poceo igrati i sve je radilo, dok nisam instalirao Steam koji je automatski updateao drivere (ali ne na najnovije, nego na 11.4 valjda) i onda su poceli problemi opet. Ali sada vise nijedna verzija drivera ne radi, pa pretpostavljam da je sinkroniziranost Steam updatea s problemima bila samo slucajnost.

3. Ocisitio sve od prasine.

4. Iskljucio VPU Recover - kada ga iskljucim, u trenutcima kad bi se s ukljucenim VPU Recoverijem on upalio, ako je iskljucen, onda se racunalo jednostavno restarta.

5. Ištekao i ponovno spojio grafičku.

Graficka je tvornicki clockana na 790 Mh (memorija na 1050). Pokusavao sam ove vrijednosti spustati, ali uvijek je isto (nisam pokusavao spustati ispod 500, sto sumnjam da ima smisla, posto je takva bez clockanja (tvornickog)).

Eto, molim vas da nekako pomognete, jer ovo vise nema smisla...

Cijela konfiguraciju mozete vidjeti sa strane, OS je XP SP3.

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 21:59 (Assassin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

alo. možda ti je problem u nečem drugom a ne u grafi. ja sam imao sličan problem prije nekih pola godine. i isto tako nekad bi radilo sve ok,a neka bi se stalno javljao taj recover. nikakvi driveri mi nisu pomogli i nisam nikako riješio problem,odjednom je samo prestalo..ali su nakon toga se počeli javljat BSOD..i isto tako,nekad bi radilo mjesec dana bez da se pojavi BSOD a nekad u jednom danu 5-10 puta..sve sam pokušavao,čak ga nosio na servis i lik mi je rekao da mi je riknula jedna pločica od radne memorije. ok,on mi zamjeni memoriju,dođem ja doma i istu većer se javi BSOD 4 puta. išao sam testirati tu njegovu memoriju i nije prošla. na kraju sam skužio da je riknuo tj. da ima grešku slot za memoriju na matičnoj.  ..kupio novu matičnu,i sve radi ko puška. nikakav ati vpu recover ni nikakav BSOD. ne kažem da je i tebi riknuo slot od memorije nego da je možda uzrok tome nešto drugo a ne grafička. {#}  pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Mozda nisi trebao koristiti taj Driver Sweeper, imam samo loša iskustva s tim čistačima drivera.

Ati Catalyste slobodno si mogao instalirati jedan preko drugog.

Probaj formatirati hard, instaliraj sedmicu ako nista ne pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 21:16 (dedaa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hvala na pomoci, pokusat cu sve to...

Ima li jos netko nekakvu ideju?

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja sam imao taj problem s ATI x1550 i nažalost ništa mi nije pomoglo, pa sam kupio Nvidiu 9800 GT i problemi su bili prošli.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice