AMD PHENOM II X4 940 visoka temperatura

poruka: 79
|
čitano: 7.327
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,zanima me jel se trebam zabrinjavat ili je to tako kod AMD-ovih procesora?Dakle kad je idle temperature se kreću od 48-51 a kad igram cod4 jednom je poraslo do 75-80,ocistio sam kompjuter danas baš,inače dosta igram igre al znam ljude koji i vise igraju nego ja a temperature kad igraju su im 60 najvise i to ne samo u COD-u...

PC:

AMD PHENOM II X4 940 3GHZ(nije OC,stock hladnjak,temperature sam gledo sa CPUID HW MONITOR)

GA MA770-UD3 rev 1.0

4 GB DDR2 1066 MHZ

HD 5770 1 GB

Codegen midi tower E6099-CA

Napajanje 500W Forton(skupo me došlo)

I također mi nekad prednji ventilator ne radi uopce,kad pokrenem pc nekad se upali i sporo ide a nekad uopce ne,neznam zasto,graficka nema takve temperature,ne zelim povecavat brzine fanova jer vec je i ovako dosta glasno...

Imam 3 ventilatora

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 21:34 (cvancek).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ovako daj provjeri temp sa ovim AIDA64 Extreme Edition jer hw monitor nevalja nista..

Don Believe The Type
Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: AMD PHENOM II X4 940 visoka temperatura

jesam,ista stvar,da nije mozda do paste?

evo jos i slike iz SpeedFan-a

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 15:46 (cvancek).
18 godina
neaktivan

Skini stock cooler, očisti njega i proc i promini termalnu pastu !

I see offline people !
15 godina
neaktivan

u tom je problem,ne zelim nesto zeznut jer mi je garancija istekla

14 godina
neaktivan

promjeni pastu i ta tri venta koja imaš namjesti da prednji upuhuje a stražnji i gornji ispuhuju

nećeš ništa zeznut ako si pažljiv, imaš tutorial na forumu za promjenu paste

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 15:58 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ok puno hvala

15 godina
neaktivan

ocistio sam kolko sam mogo i vidio sam ko da paste nema samo neki trag,onda idem kupit novu danas

14 godina
neaktivan

Kad vec kupjues kupi arctic cooling mx-2 jedna od najboljih.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 17:10 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jel to Vcore na 2.03V?

za idle je ukljući cool 'n quet u biosu, podesi voltažu procesora na 1.325V, trebal bi biti stabilan na toj voltaži... javi kako je prošlo s pastom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

jel to Vcore na 2.03V?

za idle je ukljući cool 'n quet u biosu, podesi voltažu procesora na 1.325V, trebal bi biti stabilan na toj voltaži... javi kako je prošlo s pastom

ma nema šanse, to je nešto drugo, mislim da je RAM

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

jel to Vcore na 2.03V?

Cpu ti je dobra voltaza a vcore 2 je RAM.

Don Believe The Type
15 godina
neaktivan

evo stavio sam pastu kupio sam coolermasterovu,ugl nanio sam na sredinu "zrno rize" i stisno sa hladnjakom,nije se po cijelom podrucju prekrilo nego ko malo duzi krug,jel dobro tako?gledam temperature mi se nisu uopce smanjile,onda je hladnjak vjerovatno

evo slika:

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 10:33 (cvancek).
15 godina
neaktivan

nemam cool n quiet opciju u biosu

14 godina
neaktivan

Toje malo preveč paste rekao sam 1-5 ili 2 Cm ako ti izlazi na rub dolje gdje se može cjediti po CPU.Imas cool & quiet jer je to amdova tehnologija i ima ju svaka od am2(nezz za am)

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pastu stavi velicine zrna rize na CPU, te tada stavi cooler. Ne treba pokrit kompletno cijeli CPU od ruba do ruba, dosta da pokrije prostor gdje su jezgre.

Klasicna pocetnika greska je pretjerati s pastom.

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja stavljam ovoliko paste:

Pasta Pasta
Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 14:46 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo stavio sam ovoliko sad

i jel to inace treba malo da se primi ili se smanjenje temp. odma vidi?

a jel  bi mogla ta temperatura bit razlog zato sto mi glavni ventilator od ispred radi na automatski kao i sve ostalo al taj od ispred kaj uvlaci uvijek radi ispod 1000 rpm,nekad se i ne pali,jel se to u biosu mora iskljucit onda smart fan control(ne cpu smart fan control) i onda nekak nariktat preko programa,preko speedfana bas ne kuzim

i da za cool n quiet sam gledo 3 puta vec nemam to nigdje,jel moram nesto instalirat prvo pa onda?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 15:55 (cvancek).
14 godina
neaktivan
cvancek kaže...

evo stavio sam ovoliko sad

i jel to inace treba malo da se primi ili se smanjenje temp. odma vidi?

a jel  bi mogla ta temperatura bit razlog zato sto mi glavni ventilator od ispred radi na automatski kao i sve ostalo al taj od ispred kaj uvlaci uvijek radi ispod 1000 rpm,nekad se i ne pali,jel se to u biosu mora iskljucit onda smart fan control(ne cpu smart fan control) i onda nekak nariktat preko programa,preko speedfana bas ne kuzim

i da za cool n quiet sam gledo 3 puta vec nemam to nigdje,jel moram nesto instalirat prvo pa onda?

Stavi zrno riže, ne vreću.

A ovo je ipak malo premalo, stavi još milimetar i onda stisni. Ako staviš previše imat ćeš opet problema sa prijenosom topline, probleme sa zapečenom pastom i nemogućnošću odstranjivanja hladnjaka, da ne govorim da je pasta smrt za elektroniku ako dođe u dodir sa bilo čime kroz što prolazi struja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 16:01 (Immartu).
15 godina
neaktivan

jel normalno da mi fanovi rade na ovolikim rpm-ovima?

ovaj drugi fan2 mi je ventilator koji uvlaci,vidite da sad nije upaljen,a nekad ide recimo 900 rpm

14 godina
neaktivan

Normalno je. Ako ti ide taj što uvlači samo 900rpm onda je pošao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a sta je ovo temp3,to mi je uvijek visoko,jel i vama tako?

14 godina
neaktivan

ne

skini si HWmonitor ili everest pa postaj screenshot temperatura, speedfan, osim što zna pisati svakakve gluposti, je nejasan doboga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Immartu kaže...

ne

skini si HWmonitor ili everest pa postaj screenshot temperatura, speedfan, osim što zna pisati svakakve gluposti, je nejasan doboga.

14 godina

pa gdje ti drzis kuciste, pokraj radijatora? i disk ti se kuha sad na ovoj zimi... ocisti kuciste prasine, digni ga na stol... a Cool N Quet ti radi, spustil ti je voltazu a 1V a ovo s temp mi nie jasno... ako si stavil pastu kako treba i kako su ti savjetovali mislim da je vrijeme da promjenis cooler... jedino kaj mi pada na pamet je to da si vadil proc i da si nesto slomil, dogodilo mi se jednom da sam sa servisa dobil potrgan jedan pin i proc mi se kuhal ko i tebi i na CnQ

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ako staviš pastu na proc, stisneš hladnjakom pa digneš hladnjak da pogledaš - radiš gadnu početničku grešu.

Naime ako skidaš hladnjak s procesora, pastu moraš ponovo nanijeti. U protivnom ostaju mjehurići zraka unutar paste i dobijaš kontra efekt.

Dakle staviti pastu, staviti hladnjak, ne skidati hladnjak da bi pogledao.

Hladnjak je najbolje očistiti tako što ga se ispuše kompresorom (ali bez da se vent vrti, dakle zadržati ventilator) ili komprimiranim zrakom.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vadio procesor nisam,ono iznad njega kaj je za pastu ni to nisam vadio,cooler je vjerovatno,jel imate neke preporuke?

btw soba mi je mala radijator na suprotnoj strani sobe,nemrem dic komp na stol jer mi je kutni stol i nema mjesta blizu poda mi je komp ,dosta se prasine skuplja al cistim cesto...a disk mi se ne cini tako vruc(36C)?

15 godina
neaktivan

e vidis mogli su mi ljudi prije rec to a ne da ja sad 15 puta na dan moram otvarat kompjuter i vadit hladnjak i sve zivo,probat cu sutra pa ti javim,slom zivaca sam dobio vec danas kolko sam iskopcavo kompjuter @ 191x7

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:48 (cvancek).
14 godina
neaktivan

/sigh

nevermiiind....

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 17:50 (Immartu).
14 godina

aj reci od kad imas takve temperature? jel od prvog dana ili sad od kad si ga cistil...
meni disk nejde preko 25C sada, a ljeti uvijek bio 1-2C vise nek je temperatura sobe, znaci 30-35C LJETI

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice