AMD Athlon 64 x2

poruka: 35
|
čitano: 4.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
AMD Athlon 64 x2

Moja Dfi Lanparty SLI D ima malih problema skužiti novi procesor - Athlon x2 4200+, nego javlja mem grešku ( 3 crvena LED-a) , a prije je u njoj bio Athlon 3200+ x64...

Ima netko ideja ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
AMD Athlon 64 x2

Riješeno. Može lock. Ako netko ima pitanja oko 939  DFI Lanparty SLI -D  PM ..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Athlon 64 x2

Koliki je normalni radni raspon temperatura za AMD Athlon 64 x2 4400+?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon 64 x2

Sve ovisi kakve hladnjak imaš u matičnoj ploći.

Moja ploča ASRock AM2NF3-VSTA i processor AMD Athlon 64 X2 3600+.

Trenutno hladnjak je stock coller i koji zasad stalno na 24 stupnjeva.

A u ljeti negdje do 30 stupnjeva.

Kao što sam rekao sve ovisi kako hladnjak hladi processora. A hladnjak ima više vrsta.

Ako se overclocka tad se temperature rastu i imaju kraći vijek a dulji vijek imaju prednost koji nisu clockane i uredno podešen vrijednosti u Biosu.

Dakle temperature varira u normalu iznosi do 30 stupnjeva a ako se u igri i razne zadaće koji zahtijeva viši rad onda se u pravilu rastu temperature procesora i grafičku negdje između 40 i 60 stupnjeva.

Ako se kod procesora jače zagrije i ako se dobro sjeda hladnjak tad treba stavit termo pastu od koji se donekle smanje temperature.

Nadam se da sam obkasnio koliko god moguće.

Ispravite me ako griješim. {#}

Nenad
14 godina
neaktivan
RE: AMD Athlon 64 x2

Hvala!

16 godina
AMD Athlon 64 x2

Pozdrav. Imam problema s ovim procesorom. Model 6000+. Otkako je došlo ljeto, počeo se pregrijavati. Skakao je na preko 90°C, sa stock coolerom. Kupljena je Katana 3, stavljena njena pasta a on se i dalje pregrijava i u igrama i testovima (OCCT i LinX). Pasta je stavljena kako spada, dakle zrno riže na sredinu i pritisak da se razmaže. Senzori ne lažu jer je i hladnjak na dodir vruč, iako se vrti na max RPM. Ventilacija kučišta je u redu, unutra nije vruće. Niti jedna druga komponenta se ne pregrijava, i chipset i grafička jesu na malo povišenim temperaturama, ali u granicama normale.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon 64 x2

Kolika je temperatura u sobi/prostorij gdje je komp?

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
16 godina
neaktivan
AMD Athlon 64 x2

Mislim da ti to ovisi o matičnoj, tako sam i ja imao 6400+ koji je također 125W ko 6000+ i pregrijavao mi se sa Katanom 2 na 780G chipsetu koji je imao 3+1 faznu regulaciju.

Problem sam riješio smanjivanjem napona na kojem proc radi u biosu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
mind_challenge kaže...

Pozdrav. Imam problema s ovim procesorom. Model 6000+. Otkako je došlo ljeto, počeo se pregrijavati. Skakao je na preko 90°C, sa stock coolerom. Kupljena je Katana 3, stavljena njena pasta a on se i dalje pregrijava i u igrama i testovima (OCCT i LinX). Pasta je stavljena kako spada, dakle zrno riže na sredinu i pritisak da se razmaže. Senzori ne lažu jer je i hladnjak na dodir vruč, iako se vrti na max RPM. Ventilacija kučišta je u redu, unutra nije vruće. Niti jedna druga komponenta se ne pregrijava, i chipset i grafička jesu na malo povišenim temperaturama, ali u granicama normale.

katana 3 ne hladi baš dobro, nešt je bolja od stock-a, ali za nečije potrebe bez OC je dovoljna...

ovo ti je do fazne regulacije na matičnoj...smanji napon ispod 1.15V ako ide...ako već je onda se stvara drugi problem = kuhanje u kućištu...

16 godina
Ranko Kukumar kaže...

Ugodnih 25°C +-10%. Na kučištu su 3 venta, mislim da nije u tome problem.

dedaa kaže...

Mislim da ti to ovisi o matičnoj, tako sam i ja imao 6400+ koji je također 125W ko 6000+ i pregrijavao mi se sa Katanom 2 na 780G chipsetu koji je imao 3+1 faznu regulaciju.

baš malo googlam, pa mi to pada napamet. Idem probati

Evo sada u Idle-u HWMonitor i CoreTemp pokazuju jednu jezgru na 97°C, a drugu na 71°C ali nema nikakvih problema.

edit: Napon je bio na 1,50, probao sam spuštati, ali ispod 1,40 se ne da.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 10:55 (mind_challenge).
15 godina
neaktivan
AMD Athlon 64 x2

Senzori za temperaturu su na tim athlonima zeznuti, meni je core 1 trenutno 37, a core 2 46 stupnja

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Ugodnih 25°C +-10%. Na kučištu su 3 venta, mislim da nije u tome problem.

dedaa kaže...

Evo sada u Idle-u HWMonitor i CoreTemp pokazuju jednu jezgru na 97°C, a drugu na 71°C ali nema nikakvih problema.

Uf nije ni čudo, za prihvatljive temperature se sjećam da sam svoga stavio na 1.22 V ali sam i smanjio frekvenciju na 3,0 GHz.

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Jutro. Kao prvo imaš u BIOS koji on kontrolira vrtnje ak je uključen cool n quiet onda se on kontrolira vrtnje i to automatski, ako je vruč on postupno pojača vrtnje ako ga isključiš i on počne vrti na isto dakle bez smanjenja i povečanje vrtnje.

A čipset također utječe na rad temperature ali je najbolje da ak imaš neki vent možeš staviti da upuše na čipset i on postupno hladi. Ja sam testirao i puno pouzdanije hladi ali nikad ne prelazi viša temperatura. Sve u normali uvijek 30- 37 stupnjeva.

Ako se čipset zagrijava tj. malo viša temperatura jer je podložan kvarovi od kojih se upitno kad će ploča pokvariti.

A kod niže temperature pomoću ugradnje venta tad produžuje vijek trajanja i sačuva od prekomjerne temperature.

Instaliraj Speccy i pogledaj od kojih najviše zagriju.  Obično je čipset malo viša od ostale.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
16 godina
moderator
mind_challenge kaže...

ne gledaj temp jezgri, nego CPU temp...na athlonima temperature jezgri koje prikazuje često nemaju nikakve veze sa realnim stanjem

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
16 godina
Nello kaže...

Speccy kaže da je temperatura chipseta 26°C, što nije previše. Čitao sam da ljudi dosta imaju sličnih problema s ovom matičnom, radi se o Gigabyte  M57SLI-S4

XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

ne gledaj temp jezgri, nego CPU temp...na athlonima temperature jezgri koje prikazuje često nemaju nikakve veze sa realnim stanjem

Nigdje ne mogu očitati temperaturu samog CPU, nego samo po jezgrama, Speccy računa prosjek, tako da mi to ne znači gotovo ništa.

edit: Uspio sam ga undervoltati do 1,35V, odlučio sam ga ne pržiti testovima, nego probati u igri. Igrao sam DNF i vrtio HW monitor u pozadini, tijekom igre HWmonitor je bacao očitavanja i do 105°C, vrlo vjerojatno senzori ne rade kako treba.   Nakon nekih pola sata dobio sam BSOD, koji nije zabilježen u dumpu, i sumnjam da ima veze sa pregrijavanjem, jer prije kada se pregrijavao nisam dobivao BSOD, nego samo restart računala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 11:34 (mind_challenge).
16 godina
moderator
mind_challenge kaže...

Nigdje ne mogu očitati temperaturu samog CPU, nego samo po jezgrama, Speccy računa prosjek, tako da mi to ne znači gotovo ništa.

HWmonitor i Aida64 ti moraju pokazat CPU temp

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
16 godina
XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

Ovaj prvi ne pokazuje, pročitaj gornji edit.

17 godina
AMD Athlon 64 x2

Kolega, vidim da imaš slične probleme kakve sam ja imao na staroj konfi... 

Jel kod tebe Windsor ili Brisbane Athlonac i jesi li probao očitati temperature u BIOS-u? 

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
mind_challenge kaže...

temp procesora bi trebala bit inače jedna od one 3 pod "temperatures" jedino što tebi ne piše koja je od čega...

skini Aida64 pa provjeri...

a da se ne petljaš bezveze, resetiraj komp i uleti u bios pa tamo pogledaj temp...

16 godina
mind_challenge kaže...
XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

undervoltaj proc najviše što može...možda će zahtijevat i underclockanje..

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

Sudeći po slikama CPU i Grafika najviše griju i to podhitno moraš smanjiti temperature. A i vidim da jedan vent slabije vrti ali je opterećenje pod 99 % vrti. Znači taj vent u pitanju kad slabo vrti...

Jel imaš drugi CPU i šta se događa sa temperaturom?

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
16 godina
cro_blue kaže...

Kolega, vidim da imaš slične probleme kakve sam ja imao na staroj konfi...

Jel kod tebe Windsor ili Brisbane Athlonac i jesi li probao očitati temperature u BIOS-u?

Brisbane. Tamo budu oko 24°C što mi je opet sumnjivo.

XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

temp procesora bi trebala bit inače jedna od one 3 pod "temperatures" jedino što tebi ne piše koja je od čega...

skini Aida64 pa provjeri...

a da se ne petljaš bezveze, resetiraj komp i uleti u bios pa tamo pogledaj temp...

Evo pogledao u AIDI64, ona je valjda u pravu. Samo mi nije jasno, zašto je voltaža opet 1,40 kada sam ju u BIOS-u spustio na 1,35V.

16 godina
Nello kaže...

Sudeći po slikama CPU i Grafika najviše griju i to podhitno moraš smanjiti temperature. A i vidim da jedan vent slabije vrti ali je opterećenje pod 99 % vrti. Znači taj vent u pitanju kad slabo vrti...

Jel imaš drugi CPU i šta se događa sa temperaturom?

Grafika ne radi probleme, temperature jesu malo veće, ali nije to čudno s obzirom na vanjske temperature. Vent slabije vrti jer ga regulira sama matična, spojio bih ga ja na molex, ali nemam adaptera. Vent na Katani vrti max, on ne radi probleme.

16 godina
moderator
mind_challenge kaže...

Evo pogledao u AIDI64, ona je valjda u pravu. Samo mi nije jasno, zašto je voltaža opet 1,40 kada sam ju u BIOS-u spustio na 1,35V.

pogledaj u biosu temp i gotovo...hebeš programe

overvolt?

16 godina
XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

pogledaj u biosu temp i gotovo...hebeš programe

overvolt?

Ako sam mu stavio na manual, i odredio 1,35, koji vrag onda diže nazad na 1,40V?

Mogu ja gledati u biosu, ali onda CPU nije pod opterećenjem, pa pokazuje samo niže temperature.

16 godina
moderator
mind_challenge kaže...

Ako sam mu stavio na manual, i odredio 1,35, koji vrag onda diže nazad na 1,40V?

Mogu ja gledati u biosu, ali onda CPU nije pod opterećenjem, pa pokazuje samo niže temperature.

googlaj overvolt pa će ti bit jasno...

pa optereti ga na par minuta i stisni reset tipku na kučištu pa uđi u bios...za sve to ti treba 5 sekundi i ne može se temp spustit

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 11:50 (XXX-Man).
16 godina
XXX-Man kaže...
mind_challenge kaže...

googlaj overvolt pa će ti bit jasno...

pa optereti ga na par minuta i stisni reset tipku na kučištu pa uđi u bios...za sve to ti treba 5 sekundi i ne može se temp spustit

Opteretio ga sa Linpackom. Temperature bile otprilike ovakve

Dobio BSOD, resetira se on, uđem u BIOS, a on pokazuje 53°C,   i za par sekundi spustio ispod 40°C. Sada sam u BIOS-u isključio onaj neki warning when over koji je bio postavljen na 90°C.

16 godina
moderator

prevelike temp za taj cooler ako Aida64 dobro pokazuje...

probaj spustit još napon...

16 godina
XXX-Man kaže...

prevelike temp za taj cooler ako Aida64 dobro pokazuje...

probaj spustit još napon...

Probao sam već prije i sa 1,15 i dizao po 0,5. Do 1,35 nije htio dalje od POST-a.

edit: evo sada naređeno na 1,30, AIDA pokazuje 1,34V

edit2: ako AIDA ne laže, ovih 35°C je temperatura kakva bi trebala biti sa Katanom.

edit3: evo opet igrao onu istu igru u kojoj su bile one fantastične temperature, samo što ovaj put nisu išle preko 50°C, senzori su izgleda podivljali pa prikazuju kako im se svidi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 12:29 (mind_challenge).
14 godina
AMD Athlon 64 x2

Meni proc isto pokazuje samo temp jezgri u hw monitoru skinuo sam aidu  al meni samo pise o cpu nigdje ne pisu temp.Gdje bih mogao vidjeti temp od cpu-a?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 14:08 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice