ACER Aspire 5520 serija - MRTAV

poruka: 8
|
čitano: 6.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znači krepo mi laptop kad stisnem power botun on zasvijetli na 2-3 sec te se ugasi nakon 1-2 sec se opet upali na 2-3 sec itd. dok ne iščupam bateriju jer nemogu ga ugasit drugačije. Vadio sam RAM i disk stvar je ista otvorio sam ga i pokušo upalit unutra se vent zavrti prvi put kad stisnem power botun nakon toga stane i nemiče se. Sad ja predpostavljam da je matična u pitanju ali pošto bi mi u servisu uzeli min 200kn samo da ga otvore i vide šta je neznam da li ga se uopče isplati nosit popravljat i rekoh da prvo pitam ovdje možda je neko imo slično iskustvo a da ga je uspio rješit.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim te kolko je star Acer

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: ACER Aspire 5520 serija - MRTAV

2-3 god neznam sad točno

17 godina
neaktivan
MrVivi kaže...

2-3 god neznam sad točno

Potrazi dali ima crisis bios recowery za taj tvoj model ...mozda je samo bios pukao....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
15 godina
neaktivan

ne,nije bios nego greška na matičnoj,točnije nVidia čipsetu.

Na youtubeu ima video gdje lik popravlja isti problem na svom Acer Aspire 5520 sa zagrijavanjem čipseta sa pištoljem na vrući zrak.

To je i inače greška na svim Acer Aspire 5520/7520 laptopa.

16 godina
neaktivan
MrVivi kaže...

Znači krepo mi laptop kad stisnem power botun on zasvijetli na 2-3 sec te se ugasi nakon 1-2 sec se opet upali na 2-3 sec itd. dok ne iščupam bateriju jer nemogu ga ugasit drugačije. Vadio sam RAM i disk stvar je ista otvorio sam ga i pokušo upalit unutra se vent zavrti prvi put kad stisnem power botun nakon toga stane i nemiče se. Sad ja predpostavljam da je matična u pitanju ali pošto bi mi u servisu uzeli min 200kn samo da ga otvore i vide šta je neznam da li ga se uopče isplati nosit popravljat i rekoh da prvo pitam ovdje možda je neko imo slično iskustvo a da ga je uspio rješit.

Pozdrav, ja sam nedavno( prije 4-5dana) imao isti kvar kao tvoj ali sam srećom sam ja popravio. Znam je kad pali i gasi koda žmigavac dao. Mislio ja da je otišla procesor i memorija ali nije jer sam testirao da su ispravne. Kvaka je u tomu što zeza čipset na grafi pa i to treba popravit jer od topline popustio lem. Ako te zanima za popravak slobodno možeš javit. {#} Ja sam popravio na neobičan način. Na čipset sam ja zagrijao na reši oko 2-5 min pazeći da ne pregori. I nakon hlađenja ponovno sastavio i proradila odprve a ja ostao iznenađen po prvi puta kojim dao odlične rezultate kod pečenja komponenta. Možeš uradit samo ako nemaš garanciju i ulažeš rizik kod pečenja. Ali ovisi o uspjehu kod pečenja. Kao što kaže kolega mstalglicic kojim sam na taj način uradio. {#}

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 9:05 (Nello).
17 godina
neaktivan

Da otisao ti je lem jednog cipa, ako ti se neda pec ga javi se u Elcom servis u cakovcu, tel 0912523645, i nebrini nemoras ic u ck nego nazoves, dogovoris se i posaljes im ga postom, popravak ti je oko 450kn.

Ali budi 120% siguran da ci te za 3-4mj opet otic i opet sve ispocetka, mozda i manje od toga, stoga kreci u kupovinu novog laptopa jer te ceka bar 4-5 popravaka godisnje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 10:27 (Escudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

popravio uz pomoć dva profi alata bez kojih nijedan PC entuzijast nemože prvi je naravno kacavida a drugi fen za kosu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice