Punuda poslova za Javu nikad manja?!?

poruka: 7
|
čitano: 3.578
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

U dilemi sam a možda i u zabluda a da ni ne znam. Kada sam se prije jedno godinu i pol do dve na faksu razmišljao šta da učim i u konačnici tražim posao otišao sam na portale ta traženje poslova i gleda.

Sve do jednoga su govorili isto. najveći broj programera je u Javi, najveća ponuda poslova u programiranju je u javi... i tako je i bilo.

Ali sada, što zbog krize, što zbog vrag će ga znati čega - poslova nema! apsolvent sam, ostalo mi je još par ispita i razmišljam da se zaposlim dok čekam rokove.

Od 11.mjeseca do sada sam dobio samo 1 razgovor koji je bio za pripravnika. Bio sam siguran da sam im se svidio, imao sam i više znanja od potrebnog - tražili su znanje jave i sql-a, a ja znam i Hiberate i Spring MVC te učim ostatak Spring frameworka.

Ali nisam dobio taj posao. Dobio sam neki generički odgovor koji počinje s poštovani/poštovane...

Sad da vas ja pitam jesam li ja u zabludi da očekujem posao u IT-u??? Dali vi nešto znate što ja ne znam? imate kakav savjet gdje uopće da tražim?

Gledam ponude poslova po Srbiji (kod moj-posao.net regionalni poslovi) i oni uvijek traže java programere svih kalibara, zar samo u HR je loše?

Koi-dizajn jednog dana

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Punuda poslova za Javu nikad manja?!?
Zoki99 kaže...

U dilemi sam a možda i u zabluda a da ni ne znam. Kada sam se prije jedno godinu i pol do dve na faksu razmišljao šta da učim i u konačnici tražim posao otišao sam na portale ta traženje poslova i gleda.

Sve do jednoga su govorili isto. najveći broj programera je u Javi, najveća ponuda poslova u programiranju je u javi... i tako je i bilo.

Ali sada, što zbog krize, što zbog vrag će ga znati čega - poslova nema! apsolvent sam, ostalo mi je još par ispita i razmišljam da se zaposlim dok čekam rokove.

Od 11.mjeseca do sada sam dobio samo 1 razgovor koji je bio za pripravnika. Bio sam siguran da sam im se svidio, imao sam i više znanja od potrebnog - tražili su znanje jave i sql-a, a ja znam i Hiberate i Spring MVC te učim ostatak Spring frameworka.

Ali nisam dobio taj posao. Dobio sam neki generički odgovor koji počinje s poštovani/poštovane...

Sad da vas ja pitam jesam li ja u zabludi da očekujem posao u IT-u??? Dali vi nešto znate što ja ne znam? imate kakav savjet gdje uopće da tražim?

Gledam ponude poslova po Srbiji (kod moj-posao.net regionalni poslovi) i oni uvijek traže java programere svih kalibara, zar samo u HR je loše?

imaš jako dobru raspravu tu: http://www.bug.hr/forum/topic/radna-iskustva/moze-biti-gore-ponuda-it-poslova/105716.aspx

a kaj se tiče traženja posla, ne bih te htio obeshrabrit al, ja sam preko godinu dana tražio drugi posao, javio se na hrpu, al fakat hrpu natječaja(gdje sam zadovoljavao sve uvijete), da ne velim da sam u jednom trenutku sam ko zadnji očajnik krenuo slat okolo otvorene molbe....od svega toga bio sam pozvan na sveukupno četri testiranja {#}

edit:

upravo izašlo: http://www.posao.hr/oglasi/java-developer-m-f/311931/

kod mene normalno radi.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 14:45 (cekpi).
14 godina
neaktivan

Vidio sam taj topic, sve mi je jasno. ali možda sam ja reko u zabludi :)

Sad zadnje što mi prolazi kroz glavu je da počnem učiti php jer jednio php programeri se svako toliko traže...

Koi-dizajn jednog dana
15 godina
neaktivan
Zoki99 kaže...

Vidio sam taj topic, sve mi je jasno. ali možda sam ja reko u zabludi :)

Sad zadnje što mi prolazi kroz glavu je da počnem učiti php jer jednio php programeri se svako toliko traže...

Teško da si u zabludi. Sve je jednostavno... Stalo. {#}

A da sam na tvojem mjestu vjerojatno bi se postupno lagano prebacio na neku od .NET tehnologija. But that's just me.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
14 godina
neaktivan

To si i ja sad nešto važem. c# ili php

Koi-dizajn jednog dana
16 godina
neaktivan
Zoki99 kaže...

To si i ja sad nešto važem. c# ili php

idealno bi bilo oboje + ovo kaj vlad0 kaže, malo .net-a......al opet ja nisam programer pa mi je lako mlatit ovako :)

kod mene normalno radi.....
16 godina
odjavljen

Najvažniji skill koji možeš imati kao programer je onaj one-time koji kaže: jezik i tehnologija su samo alati, a programer mora biti poliglot.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice