U dilemi sam a možda i u zabluda a da ni ne znam. Kada sam se prije jedno godinu i pol do dve na faksu razmišljao šta da učim i u konačnici tražim posao otišao sam na portale ta traženje poslova i gleda.
Sve do jednoga su govorili isto. najveći broj programera je u Javi, najveća ponuda poslova u programiranju je u javi... i tako je i bilo.
Ali sada, što zbog krize, što zbog vrag će ga znati čega - poslova nema! apsolvent sam, ostalo mi je još par ispita i razmišljam da se zaposlim dok čekam rokove.
Od 11.mjeseca do sada sam dobio samo 1 razgovor koji je bio za pripravnika. Bio sam siguran da sam im se svidio, imao sam i više znanja od potrebnog - tražili su znanje jave i sql-a, a ja znam i Hiberate i Spring MVC te učim ostatak Spring frameworka.
Ali nisam dobio taj posao. Dobio sam neki generički odgovor koji počinje s poštovani/poštovane...
Sad da vas ja pitam jesam li ja u zabludi da očekujem posao u IT-u??? Dali vi nešto znate što ja ne znam? imate kakav savjet gdje uopće da tražim?
Gledam ponude poslova po Srbiji (kod moj-posao.net regionalni poslovi) i oni uvijek traže java programere svih kalibara, zar samo u HR je loše?