Programiranje - ispis brojeva u zadanim okvirima

poruka: 111
|
čitano: 26.587
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Programiranje - ispis brojeva u zadanim okvir
mbaksa kaže...
neznalicaipo kaže...

moze li neki link o turtioralima i di da skimem c++ ili sta vi predlozire vidim da se najvise radi u c++ i javi

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/literatura-programiranje/117438.aspx

Ili guglaj.

tnx.....java mi se cini najteza ajde vi odlucite

2 c++
0 java
8 c#
1 visual basic 2010
16 godina
neaktivan
static-x kaže...

e ovako najednostavnije i po mom najrazumljivije znači kombinaciju koja se sada izvlači dobija se od već točno određene izvučene kombinacije tog x kola, tako da pažljivo čitaj:) da se ispred te kombinacije i njezinog broja kola doda još i broj kola kombinacije koja se sada izvlači i onda program učini svoje e tako sam imo pet pogodaka i dvije četvorke na listiću od 15 kuna svojim mozgom ok a ne pogadanjem i to tako funkcionira 100%

Ti vjeruješ da hrvatska lutrija namješta rezultate lota, tj. da imaju neki algoritam po kojem "izvlače" brojeve? Zašto bi im pobogu trebalo namještanje po nekim prijašnjim kolima? Ajde mogu shvatit da vjeruješ kako namještaju rezultate da nitko ne izvuče u određenom kolu dobitak, ali u tom slučaju ne bi postojao algoritam kojim bi ti mogao pogodit brojeve, već bi ta kombinacija bila jednostavno ona koju nitko nije izabrao. Jednostavno mi ne ide u glavu zašto bi oni to radili i zašto ti u to vjeruješ...

Ovo što si gore napisao se zove sreća. Odigraj deset listića zaredom i ako na svakom pogodiš pet brojeva (jbga potrudi se, ako znaš kako izvlače ne može se dogodit ni da jednom fulaš), ja ću ti napravit besplatno taj program po tvojim uputama pa budi milijunaš.

Ili sam ja budala što uopće pišem u ovoj temi, a ti nas samo zezaš?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 22:35 (Iggx).
17 godina
static-x kaže...

8123.4,15 itd sa dop ispod 8224.2,12 itd sa dop ispod 8325 3,18 itd sa dop i recimo sad se izvlaci 84 kolo 84 upisujemo naravno ispred 26 kola te izvucene komb znaci samo se nastavlja niz a on izbaci gore tu 84 kombinaciju znaci uvedeno je 8426 1,4 i ta cijela komb sa dop i on dolje automatski izbacuje to 84 kolo uffff jel sada jasnnnnnnno                                                                                                                                                                                             

Ovako aboriđine {#}

Prvo, šta ti znači 8123.4,15? Šta su te točke i zarezi? Isto to vrijedi i za ovaj drugi broj poslije, wtf je to?

Zatim, 84 kolo 84 upisujemo ispred 26 kola. Šta ti to?

Ti si tu nalupao gluposti da je strašno, ali barem te je zanimljivo pratiti hehe!

I da, nemaš tu nekog pravilnog ponavljanja (određeni redoslijed) u lotu, imaš samo statistiku koliko se svaki broj do sada pojavio i to je to. Traži na stranicama Hrv. lutrije, bolje da si to pratio pa bi možda i nešto dobio.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
14 godina

@neznalica

Možeš li pisati čitljivo, svaki tvoj post sam čitao tri puta.

IDE možeš pronaći ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/tutorialide-pocetnika-podesavanje/125989.aspx
Literaturu ovdje:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/literatura-programiranje/117438.aspx

Primi se neke knjige, po mogućnosti na engleskom jeziku.

Za jezik, hmm, spominješ VB, imam nešto puno bolje za tebe, a to je C#.
Odličan jezik, ja sam početne stvari shvatio u C++ u, više bih volio da sam tada učio C#, a ne kasnije, ali eto.

Prvo ćeš raditi neke univerzalne stvari, varijable, grananje, petlje, funkcije, kolekcije, i onda se fataj OOP-a.

Kasnije sa C#-om možeš raditi aplikacije za WP7, možeš raditi WebSite-ove u ASP.NET-u...

Knjiga.

13 godina
neaktivan

hvala ti puno ...moze li link za dowland c# .... jer sam umalo srusio komp kada sam skido vb2010

14 godina
17 godina
moderator
16 godina
odjavljen

Konačno sam shvatio što naš aboriđin želi reći (valjda)

On misli da hrvatska lutrija koristi broj kola kao seed za generiranje brojeva koji se "izvlače" i da se na osnovu tog seeda može predvidjeti koja će biti kombinacija za iduće kolo (sa nekim magičnim algoritmom) te od nas traži da mi napišemo program koji će to raditi.

Glupost totalna. Pa nije to Sony {#} (hint - fail0verflow)

[edit] - @neznalica - počni sa C#, kao što su ti rekli. Po meni, taj jezik je "prijateljski" prema početnicima i nije kompliciran za pohvatati.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 23:51 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan

tako nešto da taj broj kola ima utjecaja nekad i sam dopuski broj određuje smjer kretanja brojeva npr. ako je dop bio 21 niz se nastavlja na nulti broj i taj je broj prvi koji izlazi, znaci prvo pregledavam u kombinaciji koji je prvi broj sto se isto gleda po nekom algoritmu ima puno varijabli a htio bi bar da mi neko napiše takav program u koji uvodi već izvučene kombinacije znači može iz arhive hl 7/39 i da ispred još dodamo te brojeve kola pa bili se to moglo i kakav utjecaj bi to imalo na kombinaciju koju će program nastaviti

17 godina
moderator
static-x kaže...

tako nešto da taj broj kola ima utjecaja nekad i sam dopuski broj određuje smjer kretanja brojeva npr. ako je dop bio 21 niz se nastavlja na nulti broj i taj je broj prvi koji izlazi, znaci prvo pregledavam u kombinaciji koji je prvi broj sto se isto gleda po nekom algoritmu ima puno varijabli a htio bi bar da mi neko napiše takav program u koji uvodi već izvučene kombinacije znači može iz arhive hl 7/39 i da ispred još dodamo te brojeve kola pa bili se to moglo i kakav utjecaj bi to imalo na kombinaciju koju će program nastaviti

Ne znam jesam li te krivo shvatio, no razumiješ li ti da program radi SAMO ono što mu ti narediš? Da on ne može sam ništa, da on ne može raditi po "nekom" algoritmu, nego si ti taj koji definira algoritam po kojem će program raditi?

13 godina
neaktivan

ja ti nemam pojma o tome ali kad bi bio s nekim mogo bi mu objasnit to korak po korak valjda bi nešto uspjeli napraviti samo ja nemam love da to platim to je najveći bed{#} zato molim ljude koji bi htjeli to probat napravit pa ako funkionira lako poslije za lovu samo da li se da naći ovdje takav čovjek to je već druga priča eto ja se nadam{#} da ima:) vaš omiljeni ABORIĐIN.

17 godina
moderator
static-x kaže...

ja ti nemam pojma o tome ali kad bi bio s nekim mogo bi mu objasnit to korak po korak valjda bi nešto uspjeli napraviti

To "korak po korak" ti je algoritam. I onda imaš taj i taj ulaz daje taj i taj izlaz. Iz svega što si dosad napisao čini se kako ti zapravo nemaš pojma kako to ide korak po korak i što točno bi program trebao izbaciti. {#}

13 godina
neaktivan

prvo bi napravili tu bazu jel uveli bi kombinacije i ispred njih te brojeve kola onda bi trebalo jel postavit da program traži prvi broj i tak dalje a ja bi  objasnio kak sam dobio recimo u toj i toj kombinaciji prvi broj i to pro gramer upiše itd . pa neznam ja to napravit a svi samo kritiziraju to je najlakše {#}

17 godina
static-x kaže...

prvo bi napravili tu bazu jel uveli bi kombinacije i ispred njih te brojeve kola onda bi trebalo jel postavit da program traži prvi broj i tak dalje a ja bi  objasnio kak sam dobio recimo u toj i toj kombinaciji prvi broj i to pro gramer upiše itd . pa neznam ja to napravit a svi samo kritiziraju to je najlakše {#}

Ma daj molim te ne kenjaj. Većina ljudi ti je pokušala pomoći, samo ti nisi dao niti jedan konkretan odgovor ili primjer kako bi to radilo. Kako da ti netko pomogne, ako ne zna o čemu uopće govoriš?

Iskreno ja sam se sprdao s tebe i dalje ću se, jer iskreno ne kužim tri čiste što pokušavaš napisati. Malo stani na loptu, probaj formulirati 2-3 rečenice bez "jel", "e", "kužiš", malo pravopisa i možda ti netko pomogne.

Kako god da bilo meni izgleda da ti trollaš, ništa drugo.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
14 godina
neaktivan

Ma ljudi ja mislim da loži, nema šanse da netko može biti ovako glupast!!!!!

vlastoručni potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 19:04 (karaandrijan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde da mu olakšamo.

Prvo što trebaš su instrukcije iz Vjerojatnosti.

P-vjerojstnost

P=broj povoljnih kombinacija/broj mogućih kombinacija

Broj povoljnih kombinacija je naravno 1. Jer se izvlači jedna jedina kombinacija.

Nadalje ....

Broj mogućih kombinacija je 39 povrh 7 što iznosi 15380937 kombinacija.

Uvrstiš u formulu i vjerojatnost da dobiš sedmicu ti je 0.000000065%

Ajde sad trk u HL i ispisati sve te kombinacije i "dobiti" neke pare :D 

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hrvojestr kaže...

Ajde da mu olakšamo.

Prvo što trebaš su instrukcije iz Vjerojatnosti.

P-vjerojstnost

P=broj povoljnih kombinacija/broj mogućih kombinacija

Ma, ti niš ne kužiš! On je "skužio" princip po kojem se "izvlače brojevi" (tj. po kojem točno određena loptica izleti), dakle "iznašao" je algoritam kojim se dolazi do sljedeće dobitne kombinacije! On zna fiziku kretanja loptica sve do kvantne razine. Tako da je tu račun vjerojatnosti nebitan. {#}

17 godina
neaktivan

Tako je, skužio je algoritam, samo što ga ne zna napisati na papir, kamo li u nekom programskom jeziku.

Valjda kao u onom filmu Genijalan um, vidi brojeve u glavi.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 22:34 (FlyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oh oh onda ovdje imamo susret s bićem neke nove dimenzije.

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

reci ti meni( by the way super se izražavaš) šta bi ti trebo da bi to funkcioniralo napiši sve pa ću pokušat odgovorit

16 godina
odjavljen

Ne može funkcionirati nikako jer je izvlačenje SLUČAJNO! Šta ti tu nije jasno? Od n izvlačenja, u svakoj kombinaciji, brojevi koji se izvuku ne ovise o ničemu.

Na izvučene brojeve jednak utjecaj imaju broj kola, mjesečeve mijene i prosječni broj mobitela po ženskom stanovniku mlađem od 21god u Demokratskoj Republici Kongo. Broj koji ispadne je sasvim slučajan, nepredvidiv i nikakav program, kako god on bio napisan, ne može izračunati koja će kuglica pasti.

Jedan jedini način da pogodiš koja će biti kombinacija je izrada simulacije bubnja - ta simulacija bi morala uključivati težinu bubnja, kuglica, zraka u bubnju, gravitaciju, veličine bubnja, kuglice, brzinu okretanja bubnja u milisekundu i manje... Svaka, ama baš svaka varijabla bi morala biti uključena. Simulacija bi se vrtila na superračunalu i na kraju bio dobio {#}. Zašto? Zbog teorije kaosa - kad je uključen toliki broj varijabli, sustav se počne ponašati nepredvidivo jer najmanja promjena samo jedne varijable (npr. gustoća zraka koja ovisi o vlagi u prostoriji, količini CO2, temperaturi...) bi uzrokovala sasvim n-ti krajnji rezultat.

Ako ti nije jasno, pročitaj par puta, googlaj teoriju kaosa i možda ti postane jasno zašto ti nikakav simulator (program) nebi mogao predvidjeti kombinaciju za loto.

A ako i dalje misliš da kombinacija ovisi o broju kola - žao mi je. Potraži pomoć drugdje, ovo nadilazi informatički forum.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice