Programiranje - ispis brojeva u zadanim okvirima

poruka: 111
|
čitano: 26.586
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Programiranje - ispis brojeva u zadanim okvir
Floki kaže...

Je, svaka čast, moram se riješiti mane da se zadovoljim da kod radi bez da ga optimiziram{#}

Ma nije to uopće optimizacija. Meni je to jednostavno normalni način razmišljanja - čist zato jer je jednostavniji, nema reuseanja elementa polja, nema petlje od kraja prema početku. Ovaj tvog kod isprva uopće nisam kužio što radi. Petlju do..while si vjerojatno mogao izbaciti da si drugačije formulirao uvjet za vanjsku while petlju i da si se poslužio if-uvjetom za j++. Ja sam inkrementaciju zapravo po skrivečki ugurao u if-uvjet: if (broj != 0) polje[brojIzvucenih++] = broj;. Prvi put sam zapravo sad napravio takvu pi*dariju - guranje inkrementacije u drugu naredbu - sam sebi se divim na tome. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 20:37 (mbaksa).
17 godina

Kužim algoritam, inkrementira post, zapiše polje[0] u prvom prolazu, i tada ne ide u petlju za provjeru

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Svidjela mi se tvoja ideja kako si iskoristio element polja za držanje random broja pa sam to sad uključio u svoj generator:

int[] polje = new int[brojBrojevaUNizu];            Thread.Sleep(15);            Random slucajniBrojevi = new Random();
            int brojIzvucenih = 0;           
            while (brojIzvucenih < brojBrojevaUNizu)            {                polje[brojIzvucenih++] = slucajniBrojevi.Next(1, rasponBrojeva + 1);
                for (int j = 0; j < brojIzvucenih - 1; j++)                {                    if (polje[brojIzvucenih - 1] == polje[j])                    {                        brojIzvucenih--;                        break;                    }                }            }
            return polje;

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 21:50 (mbaksa).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nego... Jesi skužio da imamo grešku (bug{#})? U generiranju random brojeva? Ako odabereš za maksimum 37, nikad nećeš dobiti broj 37! Naime:

maxValue
    Type: System.Int32
    The exclusive upper bound of the random number returned. maxValue must be greater than or equal to minValue.

Znači, drugi argument u metodi Random.Next trebamo uvećati za 1.

17 godina

Hm, nisam to znao, čak sam siguran da sam dobio maksimalni u nekoj kombinaciji pri provjeri

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Floki kaže...

Hm, nisam to znao, čak sam siguran da sam dobio maksimalni u nekoj kombinaciji pri provjeri

Imaš li dokaz da si u nekoj provjeri dobio maksimalni broj? {#}

Ukloni uvjet od 1.5x, pa upiši recimo brojeve tako da ti traži 4 broja od 1 do 5 i vidjet ćeš da se petica neće pojaviti!

17 godina
mbaksa kaže...
Floki kaže...

Imaš li dokaz da si u nekoj provjeri dobio maksimalni broj? {#}

Ukloni uvjet od 1.5x, pa upiši recimo brojeve tako da ti traži 4 broja od 1 do 5 i vidjet ćeš da se petica neće pojaviti!

Debugirano na svim mjestima!

na ovaj slučaj sam mislio kad sam ti rekao

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/vasi-programi-c/87536.aspx

kad ubacim 39 u kombinaciju koju tražim, izbaci mi dobitnu kombinaciju, ne vrti unedogled

ali to je C++, očito druga priča

17 godina
moderator
Floki kaže...

Debugirano na svim mjestima!

na ovaj slučaj sam mislio kad sam ti rekao

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/vasi-programi-c/87536.aspx

kad ubacim 39 u kombinaciju koju tražim, izbaci mi dobitnu kombinaciju, ne vrti unedogled

ali to je C++, očito druga priča

Nisam siguran da sam te posve shvatio. Ako i dalje govorimo o generiranju random brojeva, u tom kodu si s rand()%39) + 1 sam osigurao raspon od 1 do 39 (granice su uključene) - zbog ovog + 1.

PS I ja sam ispravio bug u svojim kodovima - dakle, ako još netko čita ovo, da zna da je greška ispravljena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 21:56 (mbaksa).
17 godina

btw., nemoj se naljutiti, prođe li tko kod tebe na ispitu{#}

šalim se malo{#}, jer poslušam kad vidim da netko ima što reći, a imao si.

i na box-u sam postavio ispravljenu verziju

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 22:09 (Floki).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Floki kaže...

btw., nemoj se naljutiti, prođe li tko kod tebe na ispitu{#}

šalim se malo{#}

Bez brige, nisam profesor. Doduše, da sam završio faks, možda bih to i bio (i vjerojatno upravo programiranja, pošto me isto fascinira još od kraja osnovne škole). Ovako programiranje proučavam iz, recimo to tako, zanimljivosti.

13 godina
neaktivan
Re: Programiranje - ispis brojeva u zadanim okvir

trebala bi mi pomoć oko programiranja loto kombinacija ali kombinacija uključuje i dopunski i broj kola i još broj ispred te cijele kombinacije može li mi ko pomoći ja sam inace iz osijeka pa tko bi mogao doć da vidimo jel to funkcionira uglavnom bavim se time desetak godina i nemogu sam dosad sam usio najviše pet pogodaka izracunat hvala:) evo primjera: 12 28.3,5,8,23,30,34,35/10

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 17:28 (static-x).
17 godina
moderator

Ne razumijem što tražiš od nas.

13 godina
neaktivan

treba da mi ispišeš jedno pedesetak kombinacija tako pa davidimo koji niz bi program nastavio ja sam skužio kako dobijaju loto kombinacije zanima me koliko bi on kombinacija izbacio i jeli za slijedeće kolo ona tamo uglavnom to je nekom ko zna vjerovatno pol sata posla naravno velik novac je u igri pa kom se da probat

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 17:45 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

treba da mi ispišeš jedno pedesetak kombinacija tako pa davidimo koji niz bi program nastavio ja sam skužio kako dobijaju loto kombinacije zanima me koliko bi on kombinacija izbacio i jeli za slijedeće kolo ona tamo uglavnom to je nekom ko zna vjerovatno pol sata posla

Ti si "skužio"? Mislim da bi bilo dobro da upišeš tečaj vjerojatnosti i statistike pa će ti onda biti jasno da nisi ništa skužio, da je tvoje "skužavanje" čist rezultat velikog neznanja, nepoznavanja vjerojatnosti i statistike. {#}

Glede loto-kombinacija dobivenih računalom - znaš kako se dolazi do tih brojeva? Random broj je ništa drugo do li sadržaj određene memorijske adrese u trenutku čitanja. Potom slijedi neka druga memorijska adresa. Ako ne napraviš randomizaciju na početku programa (što se u pravilu radi s vremenskom varijablom), uvijek ćeš dobivati iste brojeve. Dakle, nema tu nikakvog sustava ili "logike" koja bi značila da si u lovu na brojeve lota, nego se jednotavno iščitaju podaci na određenim memorijskim adresama.

Drugim riječima, od forumaša tražiš nešto što nema smisla niti može biti izvedivo.

13 godina
neaktivan

govoriš da je neizvedivo a dam ti primjer gore zanima me jel možeš ispisat takih pedesetak kombinacija tako uvedene sa brojem ispred broja kola i cijele kombinacije sa dopunskim i da program nastavi niz da li je to moguće tako napraviti ? još jednom primjer :                                25. 53.6,15,16,22,23,25,26/28                                                                                        26. 54.3,12,23,28,29,34,36/32                                                                                                         

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:12 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

govoriš da je neizvedivo a dam ti primjer gore zanima me jel možeš ispisat takih pedesetak kombinacija tako uvedene sa brojem ispred broja kola i cijele kombinacije sa dopunskim i da program nastavi niz da li je to moguće tako napraviti ?

Po kojem principu bi program nastavio niz? Razumiješ li ti da program radi ono što mu ti kažeš da radi. Ako si ti na papiru ne znaš nastaviti niz, kako ćeš onda napraviti program koji bi ga nastavio? Kad ni sam ne znaš princip. Kad NEMA PRINCIPA.

13 godina
neaktivan

evo ti gore primjer niza znaci 25 upisujemo ispred tog izvučenog kola pa 26  itako dalje jel sad razumiješ takav niz pravilni niz to je osnova ako to možeš ostalo je lako ja sve objasnim

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:26 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

evo ti gore primjer niza znaci 25 upisujemo ispred tog izvučenog kola pa 26  itako dalje jel sad razumiješ

Ti hoćeš da korisnik programa upiše brojeve izvučene u 25. kolu (i eventualno prijašnjim kolima) i da program onda sam izbaci brojeve za 26. kolo - jesam te dobro shvatio?

13 godina
neaktivan

ne vidi recimo izvlaci se kolo 88 ti broj 88 upisuješ ispred broj kombinacije koja je već prije izvucena recimo od 30 kola a slijedi niz jer je od 29 kola bio 87 i tako unazad sve je pravilno broj za brojem  jel kontaš i onda naravno 89 kolo ide znaci 89 ispred 31 automatski

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:37 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

ne vidi recimo izvlaci se kolo 88 ti broj 88 upisuješ ispred broj kombinacije koja je već prije izvucena recimo od 30 kola a slijedi niz jer je od 29 kola bio 87 i tako unazad sve je pravilno broj za brojem  jel kontaš

Ti misliš da se odigrana kola ponavljaju?

13 godina
neaktivan

pogledaj gore dodo sam još

13 godina
neaktivan

uglavnom broj kola se prvilno ispisuje ispred već točno jedne odigrane kombinacije neću ti reć sad koje hehe;)) broj kola koji se izvlaci naravno

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:41 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

pogledaj gore dodo sam još

Jednostavno ne kužim o čemu pričaš.

13 godina
neaktivan

aj dam ti primjer još sad pazi recimo sad se izvlaci 88 kolo u srijedu  pazi  85 26 i cijela kombinacija tog 26 kola sa dop izpod 86 27 i cijela kominacija sa dop ispod 87 28 ispod 88 29  i cijela ta jel 29 kola i onda on nastavlja niz gore od 88 kola kao ove prije što su ispisane

17 godina
moderator
static-x kaže...

aj dam ti primjer još sad pazi recimo sad se izvlaci 88 kolo u srijedu

OK

static-x kaže...

pazi  85 26 i cijela kombinacija tog 26 kola sa dop izpod 86 27

Možeš pisati na hrvatskom jeziku, koristeći interpunkcijske znakove i pune rečenice? Što 85 26, što 87 27?

static-x kaže...

i cijela ta jel 29 kola i onda on nastavlja niz gore od 88 kola kao ove prije što su ispisane

Kakav niz, tko, što, na koji način nastavlja?

13 godina
neaktivan

da li je sad jasnije probaj stavit na papir recimo odi u arhivu loto ombinacija ispiši si recimo 40 kola unazad od ovog sto izvlace taj broj kola ispred te izvucene kombinacije  recimo sad je 90 upišes 90 ispred 40 kombinacije i tak dalje

13 godina
neaktivan

85 je broj kola svi ti brojevi ispred su brojevi kola  ispred broja kola izvučene kombinacije od prije kako ne razumijes znaci upisujes broj kola koji se sad izvlaci ispred broja kola i cijele već izvučene kombinacije od prije i to u nizu  gle 85 kolo se izvlacilo broj 85 je iša ispred broja kombinacije 38 koja je već izvučena onda se nastavlja tak niz znaci 86 se izvlacilo logično jel 86 broj ispred 39 kombinacije i tak dalje u nizu

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:59 (static-x).
17 godina
moderator
static-x kaže...

85 je broj kola svi ti brojevi ispred su brojevi kola  ispred broja kola uzvučene kombinacije od prije

Ja te ni dalje ništa ne razumijem. Ti smatraš da se kola ponavljaju? Ili pokušavaš pobrojati sva kola koja se ponavljaju? Ili što?

Mislim da bi najjednostavnije bilo da ti to svoje staviš na papir, odskeniraš ili pofotkaš i onda staviš na forum, jer je iz ovog što si pisao nemoguće shvatiti što ti zapravo želiš, koja je poanta.

13 godina
neaktivan

sad sam objasnio detaljno pogledaj

13 godina
neaktivan

daj mi mail tamo cu ti poslat jedno desetakkombinacija sa objašnjenjem ko da aboriđinski pričam

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 19:03 (static-x).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice