C++ zadatak

poruka: 34
|
čitano: 19.347
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: C++ zadatak
mate kaže...

trebam pomoc naime treba mi napravit jedan zadatak a kaze ovako

deklariraj jednu strukturu (to znam)kojom se opisuje  racunalo aa barem 5 razlicitih clanova(barem ri razlicita tippa podataka)

HVALA Smijeh

Mislim da ako znaš deklarirat strukturu da ni ovo nije teško :D Samo u strukturu stavi 5 različitih varijabli članica. Evo recimo za čovjeka, pa ti smisli za računalo :

struct COVJEK

{

string ime,prezime;

unsigned int broj_cipela;

double visina, tezina;

};

16 godina
neaktivan
C++ zadatak

fala napravio sam :D

procesor:intel e8400 matična:gigabyte ep35 ds3l grafička:xfxhd4870

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
C++ zadatak

Algoritam ispisuje n članova Fibonaccijevog niza. Fibonaccijev niz je niz u kojemu je svaki sljedeći član zbroj prethodnih dvaju članova (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, …). Svaki n-ti član niza izračunava se po formuli Fn=Fn-1 +Fn-2, tj. izračunava se kao zbroj prethodnih dvaju članova. Prvi i drugi član niza jednaki su 1.
Algoritam provjerava je li učitani broj n savršen broj (jednak je zbroju svojih djelitelja koji su manji od njega, npr. 6=1+2+3 ili 28=1+2+4+7+14).
Potrebna mi je hitna pomoc za ova dva  zadatka i za jos jedan,pa ako mi moze neko riješit bilo koji,bit cu mu zahvalan

MarinOršulić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: C++ zadatak
MarinOrsulic kaže...

Algoritam ispisuje n članova Fibonaccijevog niza. Fibonaccijev niz je niz u kojemu je svaki sljedeći član zbroj prethodnih dvaju članova (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, …). Svaki n-ti član niza izračunava se po formuli Fn=Fn-1 +Fn-2, tj. izračunava se kao zbroj prethodnih dvaju članova. Prvi i drugi član niza jednaki su 1.
Algoritam provjerava je li učitani broj n savršen broj (jednak je zbroju svojih djelitelja koji su manji od njega, npr. 6=1+2+3 ili 28=1+2+4+7+14).
Potrebna mi je hitna pomoc za ova dva  zadatka i za jos jedan,pa ako mi moze neko riješit bilo koji,bit cu mu zahvalan

Pa ne ide to tako kako si zamislio da ti netko da gotovo rješenje, a ti kažeš na to hvala. Moraš nešto i sam.

Uzmi ovaj prvi. iz formule je vidljivo da ti trebaju tri varijable, nazovimo ih fib, fib1 i fib2, dakle fib = fib1 + fib2, ako uzmemo da je fib Fn, fib1 Fn-1 i fib2 Fn-2

1. Inicijaliziraj fib i fb1 na 1 a fb2 na 0

2. U petlji koja ide od 0 do n:

ispiši fib

fib varijabli pridruži zbroj fib1 i fib2

fib2 varijabli pridruži fib1

fib1 varijabli pidruži fib

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 14:45 (Floki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice