C++ pokazivači pitanje.

poruka: 8
|
čitano: 8.097
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
C++ pokazivači pitanje.

Nedavno sam počeo učiti C++ . Učim iz Demistificiranog C++a. I jedna stvar me jako pati. Pokazivači. Shvatio sam što su, kako rade i njihove vrste, ali ne mogu dokučit njihovu svrhu. Ja sebi uvijek kad završim cjelinu slažem zadatke ( jer su u knjizi zadatci koji očekuju poznavanje matematike iznad razine za jednog sedamnaestogodišnjaka ) za rješavanje i tako polagano, ali temeljito prolazim kroz gradivo. Ali za pokazivače jednostavno ne znam što da si zadam. Koja je njihova svrha. I molio bih da mi date neki primjer problema ako nije problem po sljedećem principu - Treba mi zadatak koji se ne može rješiti bez pokazivača ili se bez njih znatno teže rješava. Ne treba mi objašnjenje što su pokazivači, koji imaju i kako rade ( to sam shvatio ). Treba mi objašnjenje primjene. Hvala :)

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: C++ pokazivači pitanje.

Call by reference prenos argumenata, ...

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
neaktivan
C++ pokazivači pitanje.

Evo jedan primjer: sve složene strukture podataka (stabla, liste, grafovi) gdje su sastavni elementi tih struktura klase zapravo zahtjevaju pokazivače. Probaj napraviti implementaciju crveno-crnog stabla i njegovo uređivanje bez pokazivača i skidam ti kapu. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
milin kaže...

Evo jedan primjer: sve složene strukture podataka (stabla, liste, grafovi) gdje su sastavni elementi tih struktura klase zapravo zahtjevaju pokazivače. Probaj napraviti implementaciju crveno-crnog stabla i njegovo uređivanje bez pokazivača i skidam ti kapu. :)

Hhahaha čovječe. Pa ja nisam ni klase još naučio :D

Osnove sam prošo. Samo što učim iznimno detaljno i jako puno low level koncepata pa ide polako :)

Zasad sam na funkcijama, a završio sam pokazivače. Sve sam shvatio o njima, ali se bojim da sam preskočio nešto jako važno.

14 godina
neaktivan
C++ pokazivači pitanje.

1) Napiši program koji kreira cjelobrojno polje P veličine N elemenata. Korisnik na početku programa unosi vrijednost za N. Polje popuniti slučajnim vrijednostima u intervalu [1,100] te ga ispisati.

2) Neka u funkciji main postoje dvije varijable;

int a = 1, b = 2;

Napiši funkciju koja mijenja sadržaj tih dviju varijabli.

3) Napiši funkciju koja će za neko cjelobrojno polje vratiti koliko je u njemu parnih a koliko neparnih brojeva.

Znači, dvije su osnovne namjene pokazivača; Dinamička alokacija memorije i sredstvo za komunikaciju među funkcijama. Kasnije se javlja još jedna primjena kod klasa, ali o tome kad dođeš do toga.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 22:50 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

1) Napiši program koji kreira cjelobrojno polje P veličine N elemenata. Korisnik na početku programa unosi vrijednost za N. Polje popuniti slučajnim vrijednostima u intervalu [1,100] te ga ispisati.

int a = 1, b = 2;

3) Napiši funkciju koja će za neko cjelobrojno polje vratiti koliko je u njemu parnih a koliko neparnih brojeva.

Znači, dvije su osnovne namjene pokazivača; Dinamička alokacija memorije i sredstvo za komunikaciju među funkcijama. Kasnije se javlja još jedna primjena kod klasa, ali o tome kad dođeš do toga.

Potpuno si shvatio pitanje. Zahvaljujem :D

17 godina
Zippo kaže...
TracerCPP kaže...

int a = 1, b = 2;

Potpuno si shvatio pitanje. Zahvaljujem :D

heh, kako ne bi, kad mu ide to :D

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
11 godina
neaktivan
C++ zadatak

Nadam se da ce mi neko pomoci!!!

Koristeci strukturu Patient napisati program koji ce evidentirati pacijente neke stomatoloske ordinacije. U main() definisati objekat strukture Patient koji ce sacuvati listu registriranih pacijenata u ordinanci. Program treba da nudi:

1. registraciju novih pacijenata

2. listu aktuelnih pacijenata

3. iskazivanje ime pacijenta dok ubacuje sa tastature.

0 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice