Radna temperatura fx-4170

poruka: 8
|
čitano: 1.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav, prošli tjedan sam sâm sastavio i kupio komponente i sve ih sam ugradio (prvi put mi je da baš cijeli kompjuter spajam) i napravio sam sve savršeno, vodio sam računa i o cable managmentu itd...

jučer sam nabavio battlefield 3 od frenda i instalirao i pokrenuo igricu. otišao sam u opcije i namjestio sve do kraja (sve ultra, apsolutno najviše postavke) na rezoluciji 1360x768@60Hz. nakon početnih par minuta, hladnjak procesora se počeo derat ko lud, ja izađem iz igrice a u aXtu programu piše da vent radi na 7000rpm i da je temperatura 52°C. ugasim igricu i nakon nekog vremena se vrati na 3400rpm i 35 stupnjeva. procesor je amd fx-4170 sa stock cooler-om (htio sam uzet coolermaster hyper 412s s njim al nisam imao para) pa me zanima dokle bi se temperatura digla da sam pustio i može li mu to trajno naštetiti? može li se smanjiti opterećenost procesora ako povisim rezoluciju na 1080p (HD)? kolika je dobra radna temperatura kod ovakvog igranja (jer u aXtu mogu namjestit target temperature)? ostatak konfe vidite u moj pc. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

52°C u igrama je u granicama normale , al mi nije jasno zasto je hladnjak radio na visokih 7000rpm-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Radna temperatura fx-4170

nešto više od 7000rpm. mislim da je to zato što je target temperature postavljena na 45°C, pa on poludi pokušavajući to uspostaviti. uglavnom, oće li pomoći išta ako dignem na fullHD rezu? i koja je kritična temperatura procesora?

15 godina

Po meni kojih 70°C neka granica , a i ovako ti je u BIOS-u namjestena kriticna temp. pa ako ju pređe komp ce se ugasit !

Eventualno probaj s drugim hladnjakom dal vidis jel u njemu problem , jer mi se cini suludo 7000rpm-a na 52°C !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako je sad GPU usage na 99%, onda neće ništa pomoći dizanje rezolucije. Ako ti je GPU usage manji pa dizanjem reze staviš veći naglasak na grafu i više se optereti, to možda i pomogne. U svakom slučaju ti je 52C daleko od neke opasne temperature. CPU ima zaštitu da se sam gasi šta god ti postavio u tom profilu tako da se on neće oštetiti. Uzmi si grugi cooler ako ništa drugo onda radi buke. A ovaj sad postavi na auto, neka BIOS regulira, možda dozvoli višu temperaturu ali manju buku.

14 godina

Stavi ti njemu u biosu da on počne vrištati na 7000 okretaja kad dođe do 70 stupnjeva ko što je haf932 rekao,znači target temp.nek bude 70 a mislim da bi i matična trebala imati postavku da se brzina ventilatora uključuje prema potrebi i voltaži koju proc trenutno koristi.Jer ak imaš uključenu opciju C&Q automatski ti se proc downclocka i radi na frekvenciji koja mu trenutno odgovara,tj.kolko je potrebno određenom programu.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

tnx, al je najviši default setting 65ºC. sad sam malo igrao pa izlazio i pratio brzinu venta i temperaturu i ne ide preko 60-ak i 7000rpm. znači da naštelam na 65 target temp i pojačam slušalice da ne čujem hladnjak dok ne kupim novi ?{#}  tvrdite da mu ništa neće bit ako radi na 60-ak ºC?

15 godina

Nece mu nista biti na 60°C !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice