pozdrav, prošli tjedan sam sâm sastavio i kupio komponente i sve ih sam ugradio (prvi put mi je da baš cijeli kompjuter spajam) i napravio sam sve savršeno, vodio sam računa i o cable managmentu itd...
jučer sam nabavio battlefield 3 od frenda i instalirao i pokrenuo igricu. otišao sam u opcije i namjestio sve do kraja (sve ultra, apsolutno najviše postavke) na rezoluciji 1360x768@60Hz. nakon početnih par minuta, hladnjak procesora se počeo derat ko lud, ja izađem iz igrice a u aXtu programu piše da vent radi na 7000rpm i da je temperatura 52°C. ugasim igricu i nakon nekog vremena se vrati na 3400rpm i 35 stupnjeva. procesor je amd fx-4170 sa stock cooler-om (htio sam uzet coolermaster hyper 412s s njim al nisam imao para) pa me zanima dokle bi se temperatura digla da sam pustio i može li mu to trajno naštetiti? može li se smanjiti opterećenost procesora ako povisim rezoluciju na 1080p (HD)? kolika je dobra radna temperatura kod ovakvog igranja (jer u aXtu mogu namjestit target temperature)? ostatak konfe vidite u moj pc. hvala