Dakle kao što u naslovu piše, trebam pomoč oko odabira matične ploče! Uvjeti su da je soket am3, cca 1000 kn +- 200 kn te da podržava phenom II x4 i x6! Molio bih da više pažnje posvetite gigabyte-ovim pločama! hvala
TU matičnu sam gledao i sve ok samo mi nije jasno jel ovo VGA izlaz na matičnoj?
TU matičnu sam gledao i sve ok samo mi nije jasno jel ovo VGA izlaz na matičnoj?
Da,je (ima integriranu grafičnu koja se naravno može isključiti)
ima ko još kakav prijedlog ????
Pa kakve bi ti komponente stavljao na ploču?
Koji CPU, RAM itd?
Ako ćeš stavljati Semprona 140 i 512Mb DDR3 1066 Apacer, onda stvarno nema smisla takva jedna ploča.
Napiši šta bi metnuo gore, i dali planiraš kakav OC itd.
Mislim imaš za super cijenu 770 Ex3, stari chipset, ali USB3.0 i SATA3 podrška, te UCC, ono je što će zadovoljiti svakog korisnika za malo novca.
NE planiram nikakav OC , a na matičnu bi išle 4 gb rama corsair memorije ili kingston, jos neznam, a procesor phenom II 955 x4 , 3,2 ghz!
Šta će ti Corsair memorija ako ne planiraš OC?
Uzmi 770 Extreme 3 i miran si...
I 925 Phenom... Tih parsto megaherza ti ne znači ništa, a razlika u cijeni je očigledna (pošto ne OC-aš, 955 nema smisla).
Što mislite o matičnoj amd 790FX...
To je High End generacija chipseta od prošle godine... Ne konkretni model ploče...
Još uvjek jako dobar i sa kombinacijom sa DDR3 pločama,
samo je pitanje podrške za Thubane i novije CPU-e.
Navedi ploču ne chipset...
To je High End generacija chipseta od prošle godine... Ne konkretni model ploče...
Još uvjek jako dobar i sa kombinacijom sa DDR3 pločama,
samo je pitanje podrške za Thubane i novije CPU-e.
Navedi ploču ne chipset...
Lan party mislim...
Trebam matičnu koja podržava intelov proc i5(1156 socket) DDR3 i crossfire!
ima ko još kakav prijedlog ????
evo ploča zate i što got da navliš nanju progutače
http://www.links.hr/index.php?naziv=Mati%E8na+plo%E8a+GIGABYTE+GA-890GPA-UD3H%2C+890GX%2FSB850%2C+DDR3%2C+zvuk%2C+SATA%2C+G-LAN%2C+FW%2C+PCI-E%2C+USB+3.0%2C+HDMI%2C+DVI%2C+D-Sub%2C+ATX%2Cs.+AM3&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.476
Trebam matičnu koja podržava intelov proc i5(1156 socket) DDR3 i crossfire!
jel može naka od Gigabyte
Tražim matičnu na koju može ići procesor Celeron DDR2 da ima zvučnu u sebi mislim da to svaka sada ima!
I da nije tako skupa?
Koji socket?
Celeron postoji od davnina, pa sve do socketa 775.
zabuna sry
Evo da ne otvaram novu temu, zamolio bih vas za pomoc oko nekoliko informacija vezanih za ove dvije ploce jer se dvoumim.
Dakle prva je ASRock A770DE+ a druga Asus AM3 M4A785D-M PRO. ASRock-ica je vrlo hvaljena na ovom forumu i vidim da je svakako za preporuciti. S druge strane ova Asus-ica - o njoj ne mogu naci nista negativno na netu,a ima i ovaj jedan kvalitetan review -(link)
Moji zahtjevi nisu preveliki, na maticnu cu staviti Phenom II X2 550BE kojem se uspjesno otkljucavaju jos dvije jezgre i on je kao X4 stabilan na 3.3 Ghz(no mislim da ide i dalje,samo treba isprobavati) Necu ga pretjerano OC, najvise do 3,3Ghz X4. Eto mozda cu onako ako se uhvati vremena ici na nesto vise od toga(ali samo da isprobam) Tek druge godine mislim prijeci na DDR3 i jacu AM3 plocu te bih se tamo poigrao sa agresivnijim OC.om.
Inace,razlika u cijeni ovih ploca mi ne ne igra ulogu,mada varira cak i preko 150kn. kod ASrock-ice mi je zanimljivo to sto u BIOSu nudi mogucnost "neovisnog OC.anja" odnosnootkljucavanja pojedinih jezgri - tj mogu se dvije jezgre imati na npr 3Ghz a druge dvije na vise il manje od toga (ovisi o stabilnosti) To nisam znao do nedavno kad je forumas Don Kihoty ovo spomenuo. Kako se uopce zove ta opcija?? I da li je imaju sve ASRock MBO (npr od 770..pa nadalje ili..?) te da li imaju i druge ploce nesto slicno u BIOSu tj spomenuta ASUS ??
Da li ce ASrock mbo (ali i cpu) 100% pouzdano raditiako se u nju ubode napajanje koje ima samo 4-pinski power konektor??jer ona ima na sebi 8-pinski. Vidim da asusica ima samo 4-pinski konektor a to mi odgovara jer moje staro napajanje ima 4pina.
Ne treba mi crossfire tako da mi je na asrocku onda viska 1 pci-e x16 ;) a s druge strane, integrirana grafa na asusu ce mi bit dovoljno,jer se necu igrat(puno ;)..a ako i budem imam grafu od prosle konfe.)
Jos jedna manja prednost asusa je sto podrzava vece brzine memorije (1200 Mhz naspram 1066 koje navodi asrock). Zatim,asus navodi ovo :" FSB tuning from 200MHz up to 550MHz at 1MHz increment" a posto nemam iskustva s asrockom (a ni nigdje se ne navodi) zanima me da li je kod njega bolji i stabilniji FSB tuning ?
Btw planiram "home made" vodeno hladenje cpu.a cpu bez obzira sto ga ne planiram jace klokat.
Na kraju, nekako sam vise za ovu asus plocu ali bas zato sto ju nitko ne hvali kao ovu asrock sam malo u nedoumici, pa eto molim savjet ;) Tnx, Lp!
Koju god uzmeš, nećeš fulati...
A770DE+ je dugo dugo best buy, i jako dugo će se i dalje prodavati.
Njena mana je ta što nisu uzeli dizajn ploče od koje je drugo koljeno: A770CrossFire (koju sam također ima, odličan komad hardwarea),
nego od prvog koljena A770DE, koja je bila fail... Ne veliki fail, ali nije imala ACC.
E sad, ne znam dali A770DE+ podržava u zadnjem BIOS-u asinkrono OC-anje jezgri, nisam isprobao.
Znam da to podržavaju nove ploče od ASRocka:
870/880/890 chipseti.
U vezi asikrnog OC-anja na A770DE+ bi trebao provjeriti, ali znam da možeš zaključavati jezgre po volji koji
je također (bio) unikatni alat ASRocka (CACC), koji su kasnije implentirali i Asus i Gigabyte...
Vjerovatno će i OC-anje po jezgrama implementirati, ako već nisu, i drugi brandovi-
E sad, što bi mene smetalo kod te Asusice, je mATX... Ne volim male ploče, koliko god drugi šutjeli o tome.
MicroATX ima smisla meni, ali mATX mi nikad neće trebati...
Što se OC-a memorije tiče, i Asus službeno podržava DDR2 1066MHz, i službeno podržava OC-anu memoriju do 1200MHz (dakle u BIOS-u nemožeš odabrati tu frekvenciju nego samo putem OC-a doći do nje).
Vjerujem da to možeš na svakoj ploči koja bar podržava 1066MHz, ali uz uvjet da imaš DDR2 na 1200, u šta čisto sumnjam jer je to bacanje novca (ako već imaš 4GB DDR2 667/800/1066).
Da i meni se cini da nema fulancije koja god da se uzme.
E sad kad bi smo jos znali tocno znali dal A770DE+ podržava u zadnjem BIOS-u asinkrono OC-anje jezgri, mislim da bi znali sve bitno o toj ploci no nema veze. Inace nasao sam da ste na ovom forumu prije par mjesecu nesto pricali o "CACC" (ili CPUActive Core Control) -- link 1 , link 2 i koliko sam shvatio to je moguce na ovoj ploci sa 1.42 BIOS.om odnosno sa svima starijima od 1.20.
Samo da ponovim ono moje prethodno pitanje u vezi 8pinskog power adaptera, to sljaka 100% ako se ubode samo onaj 4pinski,jelda ?? (kompatabilnost sa starijim PSU..)
Radit će, budi bez brige..
Dali ova matična ima crossfire: Gigabyte GA-H55M-UD2H, Socket 1156, DDR3, G-LAN, ATX/mATX
Podržava li ona Procesore i3 i i5?
Na nju može ići i obična grafa koja nema crossfire jel tako?
Kod odabira ploča birajte kvalitzetnije proizvođače, znam da nema pravila ali evo prijatelj se opeko s Asrockom, riknila prvo zvučna , sad kompletna ploča..
Ugl Zasad su Gigabyte i Asus najjace po meni.
Šta je kupio N68C-S UCC i želio se igrati UCC boga na 4.5GHz...
Normalno da je umrla...
Meni je jučer umrla MSI 790XT-G45, no ne njenom krivicom nego mojom...
Pasivno hlađena regulacija napona i 1.55V = kaboom...
Kod odabira ploča birajte kvalitzetnije proizvođače, znam da nema pravila ali evo prijatelj se opeko s Asrockom, riknila prvo zvučna , sad kompletna ploča..
Ugl Zasad su Gigabyte i Asus najjace po meni.
U biti to se može desiti i sa bilo kojom drugom pločom, meni su na MSI riknula 2 memorijska slota a platio sam je oko 1000 Kuna.
Staru ASRockicu sam platio oko 500 Kuna 2007. godine i dan danas normalno radi sa blagim overcklockom.
Imam procesor E7200.Molio bih preporuku za matičnu i ram ;max do 1500kn.
evo da ni ja ne otvaram novu temu trebam maticnu do 1000kn
mislim staviti
hd 5850
Procesor AMD Phenom II X6 / Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon -pa ako netko moze dati preporuku
treba podrzavati i ddr2 i ddr3