na asrock 1155 ploče se navodno mogu staviti i 775 hladnjaci, a nevidim nikakve razlike u layoutu s recimo gigaybteovim pločama. jel bi mogo na gigaybte isto staviti
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Također ta se kompatibilnost uvelike odnosi na hladnjake koji koriste standardni način instalacije putem tzv push pinova. Verzije s vlastitim backplate rješenjima ponekad se ne mogu koristiti.
gledao sam slike na asrock stranici, tamo se skoro rupe ni ne poznaju.
tek kad sam pogledao malo bolje 1000x1000 slike se pozna.
thanks
Također ta se kompatibilnost uvelike odnosi na hladnjake koji koriste standardni način instalacije putem tzv push pinova. Verzije s vlastitim backplate rješenjima ponekad se ne mogu koristiti.
meni se Xigmatekov hladnjak sa standardnim push pinovima nije htio instalirat na 1155 ploci...to je beskorisno busenje rupa na ploci...
kak misliš nije htio instalirat, razmaci među rupama bi trebali biti ok? zar ne
da sam stisnuo imalo jace ploca bi pukla...od tada ne vjerujem njihovim "inovacijama",razmaci u rupama su ok,sve je ok samo kuler ne sjeda i gotovo.
pa mislim kako si stavljao hladnjak? jel matična već bila u kučištu?
ja uvijek matičnu držim u ruci, i pridržavam jednom rukom odozdola tako da nema šanse pući
ako fizički ulazi i čvrsto se drži nevidim razloga
Zalman Performu sam sa Gigabyte EP35-UD3 (s.775) bez problema prebacio na AsRock Z68 UD4 (s.1155). Obratiti pozornost treba samo na pasivne hladnjake oko procesora jer sam se na momenat smrzao misleći da će me oni ometati da spustim Performu do procesora no i to je prošlo ok(bar pola cm prostora još ima)
da sam stisnuo imalo jace ploca bi pukla...od tada ne vjerujem njihovim "inovacijama",razmaci u rupama su ok,sve je ok samo kuler ne sjeda i gotovo.
Neće puknuti ne brini, nisi ti toliko jak da slomiš PCB.
Pročitaj malo uputstva od hladnjaka da bi si olakšao instalaciju,
ako nisi siguran da to "možeš sam", prepusti nekome iskusnijem.
Neće puknuti ne brini, nisi ti toliko jak da slomiš PCB.
Pročitaj malo uputstva od hladnjaka da bi si olakšao instalaciju,
ako nisi siguran da to "možeš sam", prepusti nekome iskusnijem.
montirao milijun puta intelove hladnjake i znam sta radim,taj kuler nije mogao sjesti na plocu i gotova prica.kao ni vlasnik poslije mene,nije mogao montirati Coolermasterov V6 na 775 rupe.okani se corava posla,kupi 1156/1155 kuler i to je to.
Pošalji mi cooler, ako ja ne uspijem namontirati, pošaljem ti novi 1155 cooler
u protuvrijednosti tvog coolera.
Ali ako uspijem, ostaje mi tvoj cooler.
Montiranje snimam i stavljam na YT.
meni se Xigmatekov hladnjak sa standardnim push pinovima nije htio instalirat na 1155 ploci...to je beskorisno busenje rupa na ploci...
Ja sam bez bada iz znatiželje stavio stock Intelov LGA775 hladnjak.
A za CM V6, kao što rekoh, problema može biti jer su rupe zakrenute pa se mogu međusobno poklat backplateovi.
btw evo slike gdje se vidi dva seta rupa.
Pozdrav decki i cure.
Molim vas za pomoc.
Imam maticnu plocu asus p7p55d
socket za procesor je 1156.
E sada, posto nemam pojma o tome zanima me koji hladnjak procesora da trazim? Isti socket 1156 ili je neki drugi?
I koliki je problem zamjeniti hladnjak procesora?
Vidim da ima 4 plasticna nosaca tj kopce sa strelicama vjerovatno za skidanje.
Znaci koji hladnjak preporucujete, koji socket treba biti hladnjak? I dali bi ja to mogao sam zamjeniti i sta mi je jos potrebno za promjeniti hladnjak sa ventilatorom?
Unaprijed puno hvala
Ovako , isti hladnjak ti podrzava vise socketa tj. ima vise razlicitih adaptera za montiranje ! Za primjer cu ti stavit CM Hyper 612S , on podrzava sockete : 775 , 1155 , 1156 , 1366 , AM2 , AM2+ , AM3 , AM3+ ...
Nije problem zamijenit hladnjak procesora ! S svakim hladnjakom dobis upute za montiranje , a imas i puno tutorijala na netu o tome !
Do kolko para trazis hladnjak , dali namjeravas OC-at ... ?
Mogao bi to i sam zamijenit , kod montiranja hladnjaka ti je jos potrebna i termalna pasta koju stavis na procesor u kolicini zrna riže i zatim na njega stavis hladnjak ! Ona se u dobije s hladnjakom , a ima je i posebno za kupit !
Hladnjak tipa Thermaltake, Corsair, Zalman i slicni
Za primjer Thermaltake ISGC 200, ima dva hladnjaka i ventilator u sredini.
Cijena do nekih 300-400 kuna.
Procesor je intel i5 na spomenutoj maticnoj ali ima originalni hladnjak koji bi sada zamjenio.
Znaci nemoram skidati maticnu.
Samo skinem hladnjak, ocistim procesor, stavim termalnu pastu i stavim novi hladnjak?
I naravno ukljucim hladnjak u maticnu :)
Postoji li jos nesto osim tog dijela posla?
I pitanje. imam 2 ventilatora 120x120 ali nemam nikakve nosace ni vijke za njih, gdje to mogu kupiti u zagrebu?
Jedan bi isao naprijed a drugi na straznju stranu kucista.
I koliko znam prednji mora usisavati zrak u kuciste a straznji izvlaciti zrak iz kucista? ili sam fulao nesto? :(
U tom cijenovnom rangu gledaj Scythe Mugen 3 , Spire Thermax III , CM Hyper 612S ...
Meni je lakse montirat kad je maticna skinuta , imam vise mjesta za manevriranje !
Tako je , skines hladnjak ...
Vijke za vent imas u Chipoteki , i ostalim takvim trgovinama ( vjerojatno i u trgovinama informatickom opremom ... )
Raspored ventilatora za optimalan protok zraka kroz kuciste : prednji - upuhuje
bočni - upuhuje
stražnji - ispuhuje
gornji - ispuhuje zrak iz kucista
A vidi, nije problem skinuti maticnu ali tko ce mi onda kablove sve vratiti na prava mjesta nemam pojma :)
A mjesta za skinuti hladnjak imam kad maknem graficku tako da nece biti problem.
Hvala puno na pomoci :)
E i dali na hladnjake mogu ici oni gumeni pipci, bracketi ili kako se vec zovu :(
Rupe su mi vece pa nebi sarafio vijcima nego stavio te gumene drzace. jel moze to sa tim?
Hvala jos jednom.
Hladnjak montiraj onako kako ti pise u uputama , najvjerojatnije vijcima ( vecina se tako pricvrscuje ) !
imam ovu maticnu plocu, socket 1155 Gigabyte H77M-D3H, pa me zanima koji hladnjak je kompatibilan sa tom maticnom plocom..?
imam ovu maticnu plocu, socket 1155 Gigabyte H77M-D3H, pa me zanima koji hladnjak je kompatibilan sa tom maticnom plocom..?
99% dostupnih hladnjaka u trgovinama. Usput, na svakom u specifikacijama piše koje sockete podržava...