612s
bolji od mugena3? u kojem to svijetu?
cim veci tdp tim veca prednost mugena 3
612s
Znači Mugen 3 i nemogu fulati, bolji od mog sadašnjeg?
Mogu i dodatni vent stavit na njega zar ne?
na najvećem prikazanom ti baš i ne stoji teorija... veća je razlika na manjima...
a i najveća razlika od 1,6 stupnjeva...
BTW. ja iam 412s i ne mogu se požaliti... drži 955 na 3,6 ispod 53 stupnja. i to po ovoj vručini...
Bolji je ali bolji izbor za svotu novca nije :D
Kako misliš ne kužim...
Šta mislite o ovom: Cooler PROLIMATECH Genesis?
Možeš ti i sad s tim kojeg imaš smanjiti temperaturu. Prva stvar je reinstalacija jel možad nisi dobro pastu zamuljao. Druga stvar ti je undervolt. Isključi turbo šit i spusti napon ispod 1.3V. Siguran sam 99% da ploča po defaultu daje previše napona Phenomu. Spuštaj ispod 1.3V i testiraj stabilnost da vidiš dokle može. Skinut ćeš najmanje 7 do 8C samo s tim. Ako nemaš nakanu clcokati onda cooler netrebaš ni mjenjat. Probaj pa vidi. Od coolera ti preporučam do 300 kn Hyper 212 evo, do 400 kn Xigmatek Aegir. Preko 400 kn Noctua i šlus.
Ninja je nešto jača kod velikih termalnih disipacija, ali su slični dosta. MMugen bolje reagira na dva venta anego Ninja koja je više kao pšravi pasivni cooler. Xigmatek Aegir je bolji od oba.
http://nl.hardware.info/reviews/2297/4/cooler-master-hyper-612s-review-testresultaten-koelprestaties-high-speed
Pitao je od ona tri, u prijašnjem postu sam napisao da je najbolji izbor Mugen... Čitajte malo..
Uzimaj provjerenog Mugena 3 , a ionako su ta dva hladnjaka jako slicna !
http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2008/07/06/gigabyte-g-power-2-pro-cooler-review/1
Jel valja šta ovaj hladnjak? :o
Nikad nisam čuo za njega a vidim na reviewu da dosta dobro hladi, jel isplativa kupnja za 150 kn? :o
Nemoj kenjat frende, rekao sam ti 150kn, i da mi nepaše na am2 a da druge brackete nemam...inače još je na prodaju, a brackete ću probati naći,znam da ih imam negdje
Hladnjak je jako dobar, super hladi, u rangu višeg segmenta, al podosta skup, radije uzmeš mugena 2/hypera 612S/212 Evo il tako nešto.... Ovisi za koju lovu ti se nudi taj prolimatech genesis...
Hladnjak ima definitivno previsoku cijenu za komplikacije koje donosi. Moraš obratiti pažnju na činjenicu da uz njega nema ventova i da moraš kupiti 2 x 12 cm ili dva 14 cm venta i to je dodatno trošak od 100 kn najmanje. I još uz sve to nehladi baš kao najbolji cooleri.
Koliko ja vidim tuče mugena 2, mrvicu, 2 stupnja razlike, a za noctue imaš kupiti posebno kit za bilo koji socket...
Evo LINK
Mogu ti reći iz iskustva da nemaš potrebe bacati pare na skupe hladnake ako nećeš clockati baš extra. Ja sam imao povoljni hladjak, pa srednje klase hladnjaki sad vrhunski hladnjak. Isto tako procesore od 4, 6 i 8 jezgri. Netreba ti skup hladnjak ako nećeš clockati extra. Za tišinu ili umjereno clockanje su ovi od 300-tinjak kuna taman.
Koliko ja vidim tuče mugena 2, mrvicu, 2 stupnja razlike, a za noctue imaš kupiti posebno kit za bilo koji socket...
Evo LINK
po tim grafovima je cm v10 najbolji, imao sam ga i to uopce nije istina ultraextreme 120 ga pojede u svim segmentima.. Taj hladnjak je obična laž
Aegir je mrcina od coolera to je sigurno. NH-D14 je bolji, ali ovaj slabiji model Noctue sumnjam.
Noctua dolazi sa mountom za AMD, nema potrebe to odvojeno kupovati.
uff ja ovo nabavljam i to baš u ovim bojama :)
mugen 3 ce na prodaju da ga hebeš :)
Imam ti ja NH-U12-P, u neprovjetrenom kucistu i neklimatiziranom prostoru sa svih 6GB memorije u Linxu i CPU na 100% mi drzi Phenoma II X4 @ 3.6GHZ 1.328V na 58 stupnjeva, s tim da nemam Noctuin vent, cooler je odlican, rekao bih da je u rangu sa tim Xigmatekom i Mugenom.
Imam ti ja NH-U12-P, u neprovjetrenom kucistu i neklimatiziranom prostoru sa svih 6GB memorije u Linxu i CPU na 100% mi drzi Phenoma II X4 @ 3.6GHZ 1.328V na 58 stupnjeva, s tim da nemam Noctuin vent, cooler je odlican, rekao bih da je u rangu sa tim Xigmatekom i Mugenom.
+ navelike hvaljena podrška za kupce od strane Noctue...
kak tak puno-meni phenoma x6-1.47 držala ta noctua na 52-55 stupnjeva plafon...imal jedan ispuh vent na njemu-jedan upuh-orginal noctuini..pa kaj bi radi kvalitete ventilatora tak bila razlika v temperaturi?
kak tak puno-meni phenoma x6-1.47 držala ta noctua na 52-55 stupnjeva plafon...imal jedan ispuh vent na njemu-jedan upuh-orginal noctuini..pa kaj bi radi kvalitete ventilatora tak bila razlika v temperaturi?
Pa fino ti je navel u kakvom prostoru, niti jedan hladnjak ne može maksimalno efikasno i uspješno hladit jači proc kad je u prostoru oko 30 stupnjeva ili još više.A tolko stupnjeva če bit sigurno u nekom neklimatiziranom prostoru, ako je vani skoro 40 stupnjeva jer jači komp još dodatno grije prostor itekako i onda imaš to kaj imaš.
Svi testovi na internetu kad se testira neki CPU hladnjak, rađeni su u prostoru do 25 stupnjeva(klimatizirano kao treba normalno) tak to ide obično.
Tako je, ambijentalna temperatura ima direktan utjecaj na temperature svakg dijela kompa pa tako i CPU-a. Pogotovo kod zračnih hladnjaka.
u sobi neam ni klimu(ovak struju previše plačam),trenutno je 30stupnjeva-em grije moj komp-s 24inchnim lcdom em sony lcd tv 102 ekran-užas..jedino kaj je bila jedna stranica kučišta otvorena...mislim da je sve do 60stupnjeva ok-.,nakon 60stupnjeva već više nije to to,..