Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.732.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Stjepanj je u pravu to je smece od hladnjaka a jos je i ocigledno nesto prilikom instalacije poslo po zlu (mozda previse paste, mozda nije dobro sjeo...)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
ansha kaže...

Stijepanje ne kaki. 61C ne bi trebao imati ni sa stock coolerom u doti i to u 18C ambientu.

jel ti znas ista konkretno reci osim da ja kakim? tebi je dizanje temperature od 40+ stupnjeva s idlea nesto nevideno s sranjem od coolera kao sto je Lc cc97? na procesoru od 1,3V?

dakle: lc 97 ima za 25% manji protok zraka od lc 95,

1 heat pipemanje od lc 95,

za10% manji TDP od lc 95(ocigledno je i zakljuciti iz ovih nabrojanih razloga),

naravno i ovo sto je kolega nicky.sl predlozio;)

pa prema tome na koliko bi tebi onda lc 95 drzao tog fx 6300? na 40 stupnjeva u gamingu?a na koliko lc97 da je sve normalno instalirano?

taj svoj neiteres i ne slaganje(ocigledno imas nesto protiv mene) s mojim konkretnim komentarima prodaji negdje drugdje s takvim stavom da "ja kakim"! bez ljutnje naporan si!!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 22:15 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Poštovanje zanima me koji cooler da kupim za Intel core i5 760 2.8 socket je LGA1156 koji bi bio najbolji za njega pošto sad imam obični šta sam dobio sa njim a htio bih ga sada i OC malo pa tražim neki normalan cooler. Pa ako može pomoć.
Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Julic kaže...

Poštovanje zanima me koji cooler da kupim za Intel core i5 760 2.8 socket je LGA1156 koji bi bio najbolji za njega pošto sad imam obični šta sam dobio sa njim a htio bih ga sada i OC malo pa tražim neki normalan cooler. Pa ako može pomoć.
Hvala.

Preporucam ovaj izvrstan hladnjak http://www.bug.hr/cijene/search/?q=hyper+212

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Cooler jednakih karakteristika, a osjetno jeftiniji LC-CC-120

2 0 hvala 0
12 godina

Nisam ga nikad koristio pa ga se i ne sjetim ak kazu da je odlican.

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hvala na pomoči mislim da ču uzeti ovaj drugi pošto je jeftiniji a i po komentarima vidim da je dobar hvala još jednom.

1 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Raijintek nudi dodatnu podršku za AMD platforme

Odsada je montaža hladnjaka moguća tako da CPU vent. stoji paralelno sa RAM modulom.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

5 0 hvala 3
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može preporuka za intel cpu cooler da dobro hladi, ali da nije ekstremno glasan. Cijena do 200 kn, ali nije problem ni više ako ima dobar razlog za to. 

0 0 hvala 0
12 godina
axos kaže...

Može preporuka za intel cpu cooler da dobro hladi, ali da nije ekstremno glasan. Cijena do 200 kn, ali nije problem ni više ako ima dobar razlog za to. 

Ovaj ka stvoren za tebe http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/lc-power-lc-cc-120-cpu-hladnjak/214342.aspx

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Izgleda super cooler. Hvala! Koja je alternativa? I koji je idući bolji cooler?

0 0 hvala 0
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Alternativa bi bio recimo Raijintek Aidos. Isto odlican cooler za cijenu. A u nesto visem cjenovnom rangu (300 kn) apsolutni best buy Coolink Corator DS. 

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
axos kaže...

Izgleda super cooler. Hvala! Koja je alternativa? I koji je idući bolji cooler?

Cooler Master Hyper212 je odlican izbor

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 14:44 (nicky.sl).
13 godina
protjeran
No cijenom jednostavno nemogu konkurirati odlicnom. Lc cc120!
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Zahvaljujem na brzom odgovoru.

Kupujem u Linksa, a od navedenih nažalost ima samo LC power.

Evo link ako mislite da je još koji dobar javite.

http://www.links.hr/?option=katList&page=sviartikli&id_kategorija=050903&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord=

0 0 hvala 2
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo da javim. Kupljen LC Power 120. Super je. Nisam očekivao da je ovako velik. Posao radi i više nego dobro.

3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Zanima me sto mislite o limitu za tezinu coolera od strane proizvodaca ploca? Dali se na to treba obazirati?

Za moju plocu pise da je limit 450g, a gotovo svaki tower cooler prelazi 500g, pa tako i ovaj koji sada imam.

0 0 hvala 0
14 godina

Gdje si uopće našao koliki je limit težine cooler-a na ploči ??

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

pise pod faqs

http://www.gigabyte.com/support-downloads/faq-page.aspx?fid=2823&pid=4591

no s obzirom na amd-ov nacin postavljanja zna zaista biti problema radi tezine..

15 godina
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

pise pod faqs

no s obzirom na amd-ov nacin postavljanja zna zaista biti problema radi tezine..

Na baš taj model nisam nikad montirao teži hladnjak, ali isto tako nisam imao nikakvih problema prijavljenih nikad još zbog težine hladnjaka na bilo kojoj ploči.

A pogotovo sam ovaj Corator koji ima svoju težinu montirao i na masu low budget ploča, i nikad problema nije bilo.

To ograničenje težine mi ima smisla jedino možda u slučajevima kad se ne koristi backplate, dakle baš za one AMD ploče koje dolaze bez njega. I to je tad ok.

Ali koliko znam ta ploča dolazi sa backplateom, zar ne?

U tom slučaju nebi trebalo biti baš nikakvih problema.

11 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

pise pod faqs

Na baš taj model nisam nikad montirao teži hladnjak, ali isto tako nisam imao nikakvih problema prijavljenih nikad još zbog težine hladnjaka na bilo kojoj ploči.

A pogotovo sam ovaj Corator koji ima svoju težinu montirao i na masu low budget ploča, i nikad problema nije bilo.

To ograničenje težine mi ima smisla jedino možda u slučajevima kad se ne koristi backplate, dakle baš za one AMD ploče koje dolaze bez njega. I to je tad ok.

Ali koliko znam ta ploča dolazi sa backplateom, zar ne?

U tom slučaju nebi trebalo biti baš nikakvih problema.

Dolazi, da. I svaki tower cooler dolazi sa backplatom.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Planiram uzeti Intel Core i7 5820K i na njega staviti be quiet! Dark Rock Pro , a radim crveni build dali postoji nekakvo bolje rijesenje?

For The Horde
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 20:52 (Farming simulator 2015 xD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alien20 kaže...

U tom slučaju nemaš problema oko maks težine sigurno.

A ova izjava da svaki tower cooler dolazi sa backplateom - to ti ne stoji. Dosta ih dolazi - točno, ali svaki - ne.

11 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
alien20 kaže...

U tom slučaju nemaš problema oko maks težine sigurno.

A ova izjava da svaki tower cooler dolazi sa backplateom - to ti ne stoji. Dosta ih dolazi - točno, ali svaki - ne.

Da, valjda svi ovi tezi od 0.5kg dolaze.

15 godina
alien20 kaže...

Da, valjda svi ovi tezi od 0.5kg dolaze.

Čak i takve sam znao vidjet bez, tako da ni to nije pravilo...

EDIT: pogotovo kad se radi o AM socketu, za koji većina ploča dolazi sa backplateom, ali ipak neki rijetki modeli i ne, međutim iz tog razloga često nema AMD backplatea sa hladnjacima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 6:27 (miki1981).
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav!

Slabo poznajem trziste za hladnjake, pa se nadam da će mi netko ovdje moći pomoći.

Dakle, imam u kući jedan kompjuter kojeg koristim kao media server, a budući da ga nemam gdje drugdje staviti osim u dnevnoj sobi, taj kompjuter mora biti tih. Već sam pola posla napravio (kupio Antec P180 kućište), ali mi još uvijek treba neki hladnjak za procesor koji će biti nečujan. Procesor je Core 2 Duo E6750 (LGA775). Procesor ni u kojem slučaju ne planiram overclockirati, pa mi samo treba neki hladnjak koji će ga super ohladiti i po ljeti (jer mi se kompjuter nalazi iza televizora pa je ljeti tamo dosta vruće).

Planirao sam na hladnjak potrošiti do 300kn s time da bih prvo pogledao što se nudi od rabljenih.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Enzo kaže...

Pozdrav!

Slabo poznajem trziste za hladnjake, pa se nadam da će mi netko ovdje moći pomoći.

Dakle, imam u kući jedan kompjuter kojeg koristim kao media server, a budući da ga nemam gdje drugdje staviti osim u dnevnoj sobi, taj kompjuter mora biti tih. Već sam pola posla napravio (kupio Antec P180 kućište), ali mi još uvijek treba neki hladnjak za procesor koji će biti nečujan. Procesor je Core 2 Duo E6750 (LGA775). Procesor ni u kojem slučaju ne planiram overclockirati, pa mi samo treba neki hladnjak koji će ga super ohladiti i po ljeti (jer mi se kompjuter nalazi iza televizora pa je ljeti tamo dosta vruće).

Planirao sam na hladnjak potrošiti do 300kn s time da bih prvo pogledao što se nudi od rabljenih.

Hvala!

Da ali što je s ventilatorima u napajanju, na grafičkoj itd. I oni stvaraju buku. Imaš i cpu hladnjake samo s pasivnim hlađenjem. Ako Procesor nije clockan i pc služi za multimediju moglo bi i to bit ok.

14 godina

Uzmeš onaj povoljni LC i ručno mu staviš vent fixno na najmanje okretaje. To je sasvim dovoljno da hladi taj CPU a nećeš ga čuti. 

16 godina

S time nemam problema. Jedan ventilator na kucistu je onaj koji sam dobio s kucistem i vec je stavljen na najmanji broj okretaja (pomocu prekidaca na njemu). Graficka je vec pasivna a a napajanje je jako tiho (chieftec arena 450w). Jos samo moram naci tih hladnjak za CPU.

10 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Definitivno jedan od najboljih hladnjaka je Phanteks PH-TC14PE , ako ne i najbolji , stoji rame uz rame Noctua nh-d15 bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice