Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.751.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Wordy kaže...

Pozdrav ljudi. Zanima me dali mi možete preporučiti koji dobar CPU cooler za moj AMD FX-6300 koji me počinje pomalo živcirati sa bukom iz kučišta.Ostatak konfiguracije pod moj PC ako zatreba.Zanima me nekakav cpu cooler koji ce smanjiti temperaturu procesora, smanjiti buku i da mi stane u kučište.Malo me počinje zabrinjavati ova temperatura od oko 75 stupnjeva pogotovo sada kad se bliži ljeto i one sparine. Budžet je oko 200-250 kn.

Evo slika temperature pa me zanima dali je to normalno...

http://gyazo.com/65f6520f6932613f721e72eae5efd946

Cooler Master Hyper 412S   Zalman CNPS10X OPTIMA  Raijintek Themis
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

ovaj Raijintek Themis mi i ne izgleda kao dobra ponuda prema ovome Zalman CNPS10X OPTIMA takoder i njegova cijena, jednostavno ovaj zalman po svemu izgleda poprilicno bolji izbor! nisam isao guglat no veca povrsina i 1x heat-pipe vise sve govore ak me iskustvo ne vara!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler za amd athlon 7850 BE. Hoćel LC CC 95 bit dostatan ili da gledam šta bolje ? Želim neki lagani overclock postić ( sa 2,8 na 3.0 ili 3.1).

U zadnje vrijeme mi fps u lolu dropa sa 50 na 10. Sumnjam na CPU jer u HWmonitoru mi prikazuje max temperaturu 69C (a max operating temperature cpua je 73)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 22:58 (kenan.M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

prevelika je to temperatura za cpu za to imas fps dropove nema veze sto pise da je 75°C max

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Koji cooler za amd athlon 7850 BE. Hoćel LC CC 95 bit dostatan ili da gledam šta bolje ? Želim neki lagani overclock postić ( sa 2,8 na 3.0 ili 3.1).

U zadnje vrijeme mi fps u lolu dropa sa 50 na 10. Sumnjam na CPU jer u HWmonitoru mi prikazuje max temperaturu 69C (a max operating temperature cpua je 73)

temperatura je normalna i nije prevelika,to sto neko nije zadovoljan sa 70 C to razumijem ali da to nije OK je glupost

CPU ce radit perfektno i na 70 C ne brini

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

intelovim procesorima to ne igra puno ulogu ako rade preko 65°C ali kod amd je problem ako nisi imao amd nemoj bezveze gluposti pricati

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

intelovim procesorima to ne igra puno ulogu ako rade preko 65°C ali kod amd je problem ako nisi imao amd nemoj bezveze gluposti pricati

imao sam

Athlon X2 4200+

Athlon X2 5600+

phenom II x4 840 bez problema radio na 70C takodje.

ne pricam gluposti

70 stepeni je OK,nije idealno ali bez problema ce da radi i AMD i intel

11 godina

Imao sam ja athlon 6000+ i nije radio ok na vise od 65c. A i vrlo tesko ga je bilo hladiti.

Hejjjjj
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo vidis on je rekao igram lol temperatura proca je  69°C te ima fps dropove razlog cega je velika temperatura.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kolega dreadmoore je upravu. Imao sam ovaj problem i prije, zamjenom paste temp su pale na nekih 35C u idle i fullload 55-60C i stime je fps postao veoma stabilan (50+ uvjek, bez dropova). Nakon mjesec dana od mijenjanja paste opet mi se proc pregrijava (i opet su se vratili užasni dropovi na 10 i manje fpsa) i zbog toga sad kupujem custom cooler jer mi se neda mijenjat pastu svakih mjesec dana. Moguće je i da sam nepravilno stavio pastu.

Dakle, u vezi mog prvobitnog pitanja, jel LC CC95 dostatan ili da gledam nešto u rangu aidos/themis-a? Mislim da šta god kupim ne može bit gore od ovog stock coolera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 15:47 (kenan.M).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
kenan.M kaže...

Kolega dreadmoore je upravu. Imao sam ovaj problem i prije, zamjenom paste temp su pale na nekih 35C u idle i fullload 55-60C i stime je fps postao veoma stabilan (50+ uvjek, bez dropova). Nakon mjesec dana od mijenjanja paste opet mi se proc pregrijava (i opet su se vratili užasni dropovi na 10 i manje fpsa) i zbog toga sad kupujem custom cooler jer mi se neda mijenjat pastu svakih mjesec dana. Moguće je i da sam nepravilno stavio pastu.

čisto da si malo vizualiziraš

ako ideš u cjenovni rang themisa, onda si pogledaj i hyper212+ mada će ti i ovaj lc-cc95 biti napredak u odnosu na stock amd drlog

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.4.2014 15:56 (nixass).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Trebao bih neki hladnjak za AMD Phenom II X4 970 do max 300kn. Matična je Dfi Lanparty ut 790fx-m2r znaci socket am2+. Zelim da hladnjak bude tih i efikasan, jer je ovaj stock cooler jednostavno prebucan, a i ne hladi bas nesto. Trebao bih i termalnu pastu do oko 30kn. Procesor ne mislim još clockat, ali želim se osigurati za budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 14:33 (McWinner).

0 0 hvala 0
15 godina
McWinner kaže...

Trebao bih neki hladnjak za AMD Phenom II X4 970 do max 300kn. Matična je Dfi Lanparty ut 790fx-m2r znaci socket am2+. Zelim da hladnjak bude tih i efikasan, jer je ovaj stock cooler jednostavno prebucan, a i ne hladi bas nesto. Trebao bih i termalnu pastu do oko 30kn. Procesor ne mislim još clockat, ali želim se osigurati za budućnost.

KLIK

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nekoliko sam puta pitao, ali sad je sigurno, kolega dolazi iz Njemačke.

Alpenfohn K2 - idealo.de

Raijintek Nemesis - idealo.de

Jel tko kupio Nemesisa otkako je postao dostupan kod nas?

Uzeo bih njega, ali kako mi je bitna tišina/buka, smetaju mi njegovi loši ventilatori, loših specifikacija.

Hvala unaprijed! 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Ma kupiš polovni NH-D14 za 350-400 kn i je hebeš sve te kopije Noctue.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

ovo je za mene svejedno malo pretjerana cijena,  no evo jedne rijetke ponude famozne noctue d14;

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-hladnjak-noctua-nhd-14-malo-koristen/17454.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 20:51 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...
itomic009 kaže...

ovo je za mene svejedno malo pretjerana cijena,  no evo jedne rijetke ponude famozne noctue d14;

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-hladnjak-noctua-nhd-14-malo-koristen/17454.aspx

Već sam se javio.
Premišlja se navedeni forumaš.

itomic, ako naletiš na kakvu ponudu - zovi!

Kao da ne bih gledao NH-D14 da ih ima po oglasnicima.

Lovio danas jednu rabljenu na ebay.de i pobjegne mi za jedan pišljivi eur.

Sad je ostala druga ponuda koju pratim. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Katana 4 vs CM TX3 EVO?

Siky1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Moze li neko preporucit dobar cooler za pc do jedno 50-60KM 190-230kn ;) Maticna:Asus F2a55m a proc. AMD A8 5600K[ne planiram klokovati]

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
king44 kaže...

Moze li neko preporucit dobar cooler za pc do jedno 50-60KM 190-230kn ;) Maticna:Asus F2a55m a proc. AMD A8 5600K[ne planiram klokovati]

Koje su mu temperature na stocku?

Hejjjjj
11 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
king44 kaže...

na stocku 40c a na full load ide preko 55c  , razmisljao sam za hyper tx3 evo

17 godina
king44 kaže...
Chico12 kaže...
king44 kaže...

ako se drži oko 55 onda ti, kaj se hlađenja tiče, ne treba ništa jače.. osim ako je bučan..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
nixass kaže...
king44 kaže...
Chico12 kaže...
king44 kaže...

ako se drži oko 55 onda ti, kaj se hlađenja tiče, ne treba ništa jače.. osim ako je bučan..

sta mislite o Deepcool GAMMAXX 200 ili CM Blizzard T2

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

imam problem sa pregrijavanjem procesora kad imam više toga otvorenog. Sada već par puta mi se dogodilo dok igram LOL, skype call, winamp i igru na fejsu otvoreno da se proc jednostavno pregrije, dođe do thresholda i pc se sam ugasi da se zaštiti.

Trebam prijedlog za neki jeftini cooler. Nabavio bih ga osobno na području Zagreba, bez online narudžbi itd.

MBO: AsRock M3A770DE

CPU: AMD Athlon II X4 640, 3.0GHz

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 19:45 (itomic009).
17 godina
tajo1960 kaže...
Zero Chance kaže...

Pozdrav,

imam problem sa pregrijavanjem procesora kad imam više toga otvorenog. Sada već par puta mi se dogodilo dok igram LOL, skype call, winamp i igru na fejsu otvoreno da se proc jednostavno pregrije, dođe do thresholda i pc se sam ugasi da se zaštiti.

Trebam prijedlog za neki jeftini cooler. Nabavio bih ga osobno na području Zagreba, bez online narudžbi itd.

MBO: AsRock M3A770DE

CPU: AMD Athlon II X4 640, 3.0GHz

prvo provjeri u biosu na koliko je postavljena granica kritične temperature proca da se sam ugasi, provjeri i postavke cpu hladnjaka i ventilatora da li je na inteligent postavkama ili na konstantnom broju okretaja, ispuši i očisti hladnjak od prašine, promijeni termalnu pastu između proca i hladnjaka pa onda pogledaj temperature i vidi kakvo je hlađenje. 

Tnx na savjetima.

Izgleda da je bilo do prašine, jučer sam ga ispuhao i rezultati su otprilike ovakvi:

U idle: prije 35° - poslije 20°

U gameu: prije <60° - poslije max 30°

Izgleda da ipak nemam potrebe za novim coolerom, ali zaključak bi bio da bi bilo odličo ispuhati kučište i komponente svaki neki period (prvi puta od kupnje znači 2-3 godine haha) {#}

Pretpostavka je majka svih zajeba. || To do list....go to Pamplona and run in front of bulls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kako bi bilo staviti još jedan vent na Katanu 4, i da li bi imalo nekog boljeg učinka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
VidoM kaže...

Kako bi bilo staviti još jedan vent na Katanu 4, i da li bi imalo nekog boljeg učinka?

tek kod extream  overkloka!{#}ali nista pretjerano, cisto je dovoljno da iza coolera imas onaj na kucistu sto izbacuje zrak! taj je jos bitniji!

11 godina
neaktivan

Pozdrav, imam AMD Athlon II X4 640, preporucite neki cooler do 200kn (ako ista valja do tog ranga)
Socket AM3 (bilo bi dobro da je i AM3+ jer cu vjerovatno upgrade-at na neki AM3+ procesor...) 

Siky1234
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice