Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.782.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ansha da ti sad ne citiram tvoje postove ali u sobi u kojoj imas temperaturu 22°C nemoze nikako biti razlika od 17°C.Ali moze biti u 1-2°C ovisno o plozaju kucista gdje se nalazi ako ga hladis vodom ili zrakom

Tako da tvoji senzori nisu ispravni na ploci tako da koliko god ti bio uvjeren u to na tih svojih 35°C dodaj jos 17°C imat ces odpeilike tu temperaturu procesora.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

meni stize nova maticna i kuler za koji dan, pa cemo ga clockamo i uporedimo rezultate :D 

Znaci FX 6300 ima da ide bar na 4.2ghz uz ovu maticnu i ovaj kuler. Pa cemo uporedimo rezultate! :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

4.2Ghz mora s bilo kakvom pločom i hlađejnem a s tim mora na oko 4.5Ghz.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

4.2Ghz mora s bilo kakvom pločom i hlađejnem a s tim mora na oko 4.5Ghz.

Osim ako nije užasni šrot primjerak ko moj.. da mu za 4,5 treba 1,4325V... (čitaj pod loadom do 1,48..)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 19:32 (Schweini7).
15 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Evo samo za vas dragi kolege - dobro, lazem, izmisljam, vi sve znate i u pravu ste! Gotova prica o ovome..

Moj PC  
1 1 hvala 2
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Evo samo za vas dragi kolege - dobro, lazem, izmisljam, vi sve znate i u pravu ste! Gotova prica o ovome..

ok kolega sve 5 samo bez ovoga da lazes(ovdje nije laz u pitanju:) i da mi sve znamo, jer neznaju svi sve! uzivaj u svom undervoltanom fx kao i ja u svom i7!{#}

idemo dalje da te pitam koliko si ga undervolto i kolika je razlika u temperaturi ak znas?!

jer ja sam uspio spustiti na svome cak za 0,110mV tj s defaultnih 0,990V na 0,880{#} temperatura mi je pala za cak 7°c! ja pre zadovoljan s ovim najeftinijim gotovim vodenim  hladenjem od 399kn(CM seidon120v)!! nebi se vratio na zrak da me koljete{#}!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koliko je subjektivno glasan taj Seidon?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Janer kaže...

Koliko je subjektivno glasan taj Seidon?

vise se cuje nekakvo zujanje ali tiho nije nista iritantno da se razumijemo (stavio sam cak u push-pull):

inace se vrti na minimalnim okretajima od cca 650rpm-a i na tome mi temp trenutno ne prelaze 50°c pod primeom95!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 10:11 (Stjepanj).
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Tih 50°C je kad je undervoltan?

U pravilu mi više živac dignu neka takva zujanja nego huk protoka zraka pa sad ne znam, hm hm...

Jer obično paraju tišinu u noći.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 10:42 (Janer).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Janer kaže...

Tih 50°C je kad je undervoltan?

U pravilu mi više živac dignu neka takva zujanja nego huk protoka zraka pa sad ne znam, hm hm...

Jer obično paraju tišinu u noći.

da undervoltan, inace stock 56-57°c( no ovo je i7 od 65w)! (dok je u kuci 23-24°c)! po noci bi ti moglo smetati (ako ti je u sobi upaljen samo pc) moram priznati, meni ne ali pitao si pa bilo bi glupo da slazem!{#}LP

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Da, to je zujanje pumpe i to me jako nervira u noći, ne mogu se uopće koncentrirati na rad na računalu. Hvala na info!

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo jedan mali test od 12min pod prime amd fx 8350 klokan na 4.589ghz sa  vodenim hlađenjem thermaltake 2.0 pro temperatura sobe je 22°C.

Jos samo da kazem termalna  pasta koja je stavljena na procesor je noname posto ovdje u bosni gdje sam ja tesko je uopce naci u trgovini neku skuplju i bolju od ove ova je placena nekih 3-4KM ili 12-15 KN.E sad posto se u to bas i nerazumijem ali evo kad sam vec napravio post dali je to samo nekih marketinški trik ili je stvarnost da skuplje i kvalitetnije paste imaju bolju provodljivost. Koju mi preporucujete

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:44 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Evo jedan mali test od 12min pod prime amd fx 8350 klokan na 4.589ghz sa  vodenim hlađenjem thermaltake 2.0 pro temperatura sobe je 22°C.

Jos samo da kazem termalna  pasta koja je stavljena na procesor je noname posto ovdje u bosni gdje sam ja tesko je uopce naci u trgovini neku skuplju i bolju od ove ova je placena nekih 3-4KM ili 12-15 KN.E sad posto se u to bas i nerazumijem ali evo kad sam vec napravio post dali je to samo nekih marketinški trik ili je stvarnost da skuplje i kvalitetnije paste imaju bolju provodljivost. Koju mi preporucujete

Ajde ako ti se da stavi ga na 4ghz i spusti napon na cca. 1.2-1.25V pa da vidim temperature koje ces imati.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Evo kako stoji na stock i koje su temperature isto nakon 12Min prime95 najnizi napon na kojem mi je stabilan je 1.248v

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav,treba mi jedan mali savjet oko uzimanja coolera.Mislim se između 

Zalman CNPS80F

Spire Sigor IV

zamjenio bi stock cooler na Athlon x4 651 .. 

0 0 hvala 0
14 godina
misizulja kaže...

Zalman CNPS80F

Spire Sigor IV

Kratko i jasno - Katana III

Protegni se malo, nećeš požaliti.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
15 godina
Deawood kaže...

Ima bakra, baš kao i kod NH-D14 bakra ima, samo što je pokriven slojem aluminija, ali nisam 100% siguran što od toga.

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en&set=1

NH-D15, http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=68&lng=en&set=1

Jep...stiže taj model i kod nas, najkasnije 15. 05. stiže na lager.

I da, cijena redovna će biti 680kn.

Prednarudžbe primamo od danas pa do 28. 04., na mail ivan@opric-informatika.hr

Promo cijena za one koji su voljni uplatiti pa čekati...580kn. (+37,50 dostava ako niste u Ri ili okolici)

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Performanse i cijena = odlična ponuda, s tim da ima skoro identične performanse za 100 kn skuplji Ereboss. Uzimam! {#}
Evo testova: http://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Themis/6.html

Steam, online igre, ostale stranice, Buby_24 čisto da se zna. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 15:13 (Buby_55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
misizulja kaže...

Zalman CNPS80F

Spire Sigor IV

Kaj se tiče zamjene hladnjaka,Nevinašce taj Zalman ima vent od 8cm koji se stalno vrti na 2500 okretaja a to je previše buke.Spire model je osjetno bolji izbor u praksi, on ima ventilator od 9cm koji se vrti na 2000 okretaja dakle znatno manje buke to sigurno.Cool

http://www.nabava.net/hladnjaci-za-komponente__470/spire-cpu-hladnjak-sigor-iv-98x88x35mm-21db__1731651

sudy_freak kaže...

Kratko i jasno - Katana III

Protegni se malo, nećeš požaliti.

Ako kupuje prek oglasnika onda da,Izlanuo se no mislim da on traži osjetno jeftiniji vent koji če ionako bit sasvim dovoljan u praksi.Vezano za Katanu 3/4 eto dolnji link, tako da se zna kako stvari stoje kod ovog hladnjaka i čemu je zapravo namjenjen.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

Kad bi neko išel kupovat novu Katana 3 ili 4, i to za neki procesor do 100W TDP-a takva kupnja bi bila jako neisplativa.U praksi za duplo manje love jel, može se kupit jako dobar Spire hladnjak za neki procesor do 100W TDP-a{#}

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6697bf0119d94f5289c175b4af840532.spire-kepler-rev-2-hladnjak-1156-775-fm1.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako itko još ima Mugen rev. A, a misli prijeći na noviji socket tipa 1155, 1156 neka kontaktira scythe.eu support, poslat će vam mount kit za 10€ (kit + poštarina).

Mugen 2 je i dalje super cooler ništa lošiji od novijih coolera. Clipove za instaliranje dodatnog ventilatora za push-pull setup možete kupiti u linksu.

Fortune favours the brave
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Da li je Thermaltake Contac 21 dovoljno dobar za i7 3770K?

13 godina
protjeran
BoobZ kaže...

zasto nebi bio?! no svakako bi bolje dobrodosao neki 120mm cooler...ipak je u pitanj "K" procesor nebus ga sigurno drzao na stocku{#}!

13 godina

imaš neki prijedlog?

14 godina
BoobZ kaže...

Dovoljno dobar za šta ?? Ako neš clockat onda je svaki cooler dovoljno dobar jer ne znam šta može bit gore od stock coolera a ako hoćeš clockat onda se baš i neš nešto naclockat s tim coolerom. Dakle kad pitate jel ovo dovoljno dobro ili jel ono dovoljno dobro jako je bitno naglasiti za šta !!

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Bok,

koji kuler da uzmem za fx 6300, moze best buy do 200kn i do 250kn. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
djurek03 kaže...

Bok,

koji kuler da uzmem za fx 6300, moze best buy do 200kn i do 250kn. Hvala

ford eleanor kaže...
BoobZ kaže...

imaš neki prijedlog?

CM 212 EVO  ili još bolje ovaj

CM 412S

{#}

15 godina
BoobZ kaže...

Nije mi jasno imas i7 koji je jedan od boljih proceaora i koji ima veliku cijenu a ti trazis neki bezvezni cooler koji kosta 150-200Kn.I osobno mislim da taj cooler sto navodis je smece za ta cpu.

13 godina
dreadmoore kaže...
BoobZ kaže...

Nije mi jasno imas i7 koji je jedan od boljih proceaora i koji ima veliku cijenu a ti trazis neki bezvezni cooler koji kosta 150-200Kn.I osobno mislim da taj cooler sto navodis je smece za ta cpu.

samo sam pitao, uzet ću Hyper 412S što je kolega gore predložio.

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav ljudi. Zanima me dali mi možete preporučiti koji dobar CPU cooler za moj AMD FX-6300 koji me počinje pomalo živcirati sa bukom iz kučišta.Ostatak konfiguracije pod moj PC ako zatreba.Zanima me nekakav cpu cooler koji ce smanjiti temperaturu procesora, smanjiti buku i da mi stane u kučište.Malo me počinje zabrinjavati ova temperatura od oko 75 stupnjeva pogotovo sada kad se bliži ljeto i one sparine. Budžet je oko 200-250 kn.

Evo slika temperature pa me zanima dali je to normalno...

http://gyazo.com/65f6520f6932613f721e72eae5efd946

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wordy kaže...

Pozdrav ljudi. Zanima me dali mi možete preporučiti koji dobar CPU cooler za moj AMD FX-6300 koji me počinje pomalo živcirati sa bukom iz kučišta.Ostatak konfiguracije pod moj PC ako zatreba.Zanima me nekakav cpu cooler koji ce smanjiti temperaturu procesora, smanjiti buku i da mi stane u kučište.Malo me počinje zabrinjavati ova temperatura od oko 75 stupnjeva pogotovo sada kad se bliži ljeto i one sparine. Budžet je oko 200-250 kn.

Evo slika temperature pa me zanima dali je to normalno...

http://gyazo.com/65f6520f6932613f721e72eae5efd946

Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO 1155/1150/1156/1366/755/FM1/AM3+/AM3/AM2S

Sve samo da neradi na stock cooleru.Probaj ovaj naci ili sta ti vec preporuce a sa ovim neces zazalit.

Intel Core™ i7
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice