znaci sky na 5.0 radi ono sto je sandy cenov radio na Branki ...zbunio si me
!hah dobra
znaci sky na 5.0 radi ono sto je sandy cenov radio na Branki ...zbunio si me
!hah dobra
opa znaci ulaganje samo u mbo+cpu!
odlicno prelazim odma na skylake
e ta ti je pametna
podržava ddr3l, odnosno low voltage ddr3 koji baš i nema puno ljudi na svojim kompovima...
a kad već moraš ići na novo ni dd4 nije tolika razlika
uvijek tu lovu za ram mozes iskoristit nesto drugo od hw-a
p.s pojavile se prve z110 maticne od Asrocka i ASUSA
cijene od 900 do 2 keka a i5 6600k kosta oko 2300kn-a!
evo doso skylake kod nas, u adm je cijena 3089 kn
da skoro ko i i7 4790k..
sada haso ide u zaborav ovima koji nabavljaju novi pc ili rade upgrade..
a inaće pogledo sam ploce najjeftinija trenutno je 975kn za keš
to je za i7 a 5-ica - 2250 kn
ni mat.nisu lose sa cijenama od 1k do 1.8
uz ddr3/dd3l da se tu fino slozit
i7 bb konba 4k
i5 bb konba 3.2k!!
stvarno nema potrebe ic na ddr4
p.s
cpu fan nije u kutiji..jbg
sad koji cooler ide na to? isto ko i za hasu?
Mislim da zasad samo ASUS Z170-P D3 podržava i obične DDR3 s 1.5v, koja je inače 108€ na Computeruniverse, kod nas 955kn.
Al tko slaže novu konfu definitivno nek ide na DDR4, na CU sad ima 16GB 2133MHz za 96€, samo treba pričekat da takve cijene dođu kod nas. (kod nas isti crucial trenutno ~150€)
za novu se slazem
da skoro ko i i7 4790k..
sada haso ide u zaborav ovima koji nabavljaju novi pc ili rade upgrade..
a inaće pogledo sam ploce najjeftinija trenutno je 975kn za keš
Ne ide haso u zaborav, haswell-e je bolja kupnja od skylakea.
Meni je stigo ram (ddr4), sad jos moram birat 6700K ili 5820K, 99% ide 5820K al je ponuda ploca losa kod nas...
Iako privlaci me malo i Skylake posto je novo i egzoticno
Ne ide haso u zaborav, haswell-e je bolja kupnja od skylakea.
Meni je stigo ram (ddr4), sad jos moram birat 6700K ili 5820K, 99% ide 5820K al je ponuda ploca losa kod nas...
Iako privlaci me malo i Skylake posto je novo i egzoticno
Ne ide u zaborav nego će se lagano sve selit na LGA1151, ponuda ploča za LGA1150 će opadat i tako to, kako to inače ide sa svakom novom generacijom. A Haswell-E je so last year.
Inače ja bi na i7-5820k išao, ako zbog ničeg drugog onda bar zbog zalemljenog ihs-a.
Zalemljeni ihs mi i je jedan od glavnih razloga, a ni 4 ekstra threada nisu za bacit..
Zalemljeni ihs mi i je jedan od glavnih razloga, a ni 4 ekstra threada nisu za bacit..
Kako god okreneš i7-5820k nudi snage na bacanje i zaista će te dugo služiti a i dobru cijenu drže s godinama.
Da, a za "gamere" najbolje ugasit HT, dignit na kakvih 4GHz i držat ga ispod 60C bez problema. Ti vjerojatno ciljaš što veći overclock, može i to al onda potrošnja i zagrijavanje eksponencijalno rastu.
A da ploče nisu ovako nedostupne i skupe osobno mi ne bi bilo žao dati tih 3400kn za novi 5820k(čak dapače), i onda bi bio miran s tim bar 3-4 godine, osim ako ploča ne cicikrepne pa onda bude problem pronaći drugu.
Forsira se sad prelazak na DDR4 al šteta je što je apsolutno nebitno u praksi s obzirom na DDR3. Al sad kad se već pojavio DDR4, moraju ga terat. Fora je sa memorijom što gubiš novce bezveze. Moraš prodat DDR3 i uzet DDR4 a nemaš ništa od toga.
Forsira se sad prelazak na DDR4 al šteta je što je apsolutno nebitno u praksi s obzirom na DDR3. Al sad kad se već pojavio DDR4, moraju ga terat. Fora je sa memorijom što gubiš novce bezveze. Moraš prodat DDR3 i uzet DDR4 a nemaš ništa od toga.
Isto je bilo i sa prelaskom DDR2->DDR3, kao i sa gotovo svim drugim memorijama prije...
Stigao Skylake u ADM - klik
Dali je Intel normalan s tim cijenama i7 3100kn,i5 2300kn + skupe ploče i DDR4...
Nije problem u Intelu, cijene su ostale praktički iste kao kod prošlih i5 i i7 nego je problem u nama i konverziji USD - Euro. Slično je i s pločama, recimo asus z97m plus je 120€ a nova z170m plus 125€, razlika minimalna.
U SAD-u je i5-6600k ~1700kn a i7-6700k ~2400kn, što bi bile skoro odlične cijene za nas a kamoli su za njih.
Dali je Intel normalan s tim cijenama i7 3100kn,i5 2300kn + skupe ploče i DDR4...
Nije problem u Intelu, cijene su ostale praktički iste kao kod prošlih i5 i i7 nego je problem u nama i konverziji USD - Euro. Slično je i s pločama, recimo asus z97m plus je 120€ a nova z170m plus 125€, razlika minimalna.
U SAD-u je i5-6600k ~1700kn a i7-6700k ~2400kn, što bi bile skoro odlične cijene za nas a kamoli su za njih.
Onda se navedeno isplati zasigurno vani kupiti jer kod nas tečaj luduje...
6600k vs 4690k ima li ikakve razlike u performansama? Razlika u cijeni je nekih stotinjak kn, al uz to treba i dd4. Da li pefromanse opravdavaju tih 100kn + ddr4 module?
Da nisu normalni, ne bi onda imali svoju "klijentelu"..
Pa jel moguće da su stavili integriranu hd 530, koja je izgleda, kako već piše u nekim recenzijama, slabija nego integrirana grafika koju su stavili na nedavni desktop Broadwell..
Kakva je tu logika..
Da nisu normalni, ne bi onda imali svoju "klijentelu"..
Tako je to kada nema neke snažne konkurencije i lako se bahatiti.