Intel i7-6700K Skylake

poruka: 283
|
čitano: 60.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Intel i7-6700K Skylake
toxic kaže...

msi krait je top za mene ;)

ma sve su odlicne no asus ima "ono nesto" da me yebes...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
14 godina
Stjepanj kaže...

ma sve su odlicne no asus ima "ono nesto" da me yebes...

Potpis.

ps. ne bi te yebao.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Intel i7-6700K Skylake

Prva stvar koja mi je upala u oko je da nema LPa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Kako je tako velika razlika u FPSU u igrama 

fakat je zvijer ovaj novi proc razmisaljm opasno da prodam svoj 4770k 

12 godina
odjavljen
Intel i7-6700K Skylake

Ovi gore video benchmark mi je čudan. Na svim recenzijama, vidiš jedva par posto prednosti 6700k pred 4790k, i ode odjednom desetak+ fpsa... Npr

Koe lud ode?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 11:08 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
eywa33 kaže...

Ovi gore video benchmark mi je čudan. Na svim recenzijama, vidiš jedva par posto prednosti 6700k pred 4790k, i ode odjednom desetak+ fpsa... Npr

Koe lud ode?

Razlog večeg broja FPS kod Skylake-a bi mogao biti zato jer se koristi Titan X. 

Da pojasnim : Skylake ima bolju/moderniju arhitekturu od Devil's Canyon-a pa zbog toga može da izvuče još više FPS-a iz Titan X-a. Što znači da jedan I7-4790K ne može da u potpunosti iskoristi jedan Titan X.

Dokaz za ovo je da pogledate u videu Sandy Brigde i Ivy Bridge.  Vidite kako svaka nova arhitektura ima više perfomanse.

Barem bi to bilo logično.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
17 godina
Intel i7-6700K Skylake

bas me zanima kako bi se ponasao sa r9 fury/x serijom

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

A gledaj u CPU intenzivnim igrama sigurno bi bilo nekog pomaka pogotovo u minimalnom fps-u.

12 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
4mal kaže...

A gledaj u CPU intenzivnim igrama sigurno bi bilo nekog pomaka pogotovo u minimalnom fps-u.

Ja znaci koji igram GTA V i BF4 a za te dvije igre se zna da vole CPU bi profitiro u min fps-u kad bi prodo 4770k i uzo 6700k?

12 godina
odjavljen
Intel i7-6700K Skylake

Imaš pravo vjerojatno. Titan x otklanja bneck ali te scenarije necemo gledat na dx12. Barem ne bi tribali... 

Zapravo je i malo neobicno kakve ce posljedice dx12 imati na gejmimg s obzirom na cpu. Bneck bi trebao bit eliminiran, gpu jedini limitirajuci faktor. Onda će cpu industrija djelomicno izgubit smisao kakvog danas ima u gejmingu...ili jedan gigant intel to nece dopustit?! Zivi bili pa vidili

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haha intelu ce najveci poslovni prijatelj biti BN!
12 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
Puls3 kaže...
4mal kaže...

Ja znaci koji igram GTA V i BF4 a za te dvije igre se zna da vole CPU bi profitiro u min fps-u kad bi prodo 4770k i uzo 6700k?

Ne bi preporucio taj potez... 

Stjepanj - pa točno tako. Bneck je prijatelj intelu vec duze vremena, zapravo taj ogranicavajuci api... Totalno mi je nezamisliva situacija kakvu bi trebao stvorit dx12 s pogledom na cpu... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 12:29 (eywa33).
12 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...
Puls3 kaže...
4mal kaže...

Why bro?

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Pusti čovjeka nek troši novce. Možda mu i skill malo poraste...

Freak Show Inc.
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
Puls3 kaže...
4mal kaže...

Da dobio bi ali samo ako imaš Titan X jer iz anandtechovog review-a vidimo da sve slabije od Titan X jedan I7-4770/4790K obavljaju istom mjerom u nekim igrama čak i bolje. 

Ponavljam ovo temeljim na videu koji si ti linkao i anandtechovom reviewu da ne bi bilo zabune. Jer iz videa se vidi da je jedan I7-4790K "bottleneck" za jednu Titan X u cpu intenzivinim igrama zato I7-6700K ima bolji rezultat. Ako sam u krivu neka me netko ispravi možda sam ja nešto krivo shvatio.

12 godina
odjavljen
Intel i7-6700K Skylake

Petko - ...

Gk104 ne sekiraj se, petko je poznat po zahebanciji... Ali prelazak na skylake ti stvarno ne bi pomogao dovoljno da primjetis. Puls je dobro rekao, jedino gpu monstruozni setupi mogu dat neku primjetniju razliku... Ja se ne bi sekirao da iman 4770... Zapravo danas bi trebao i instalirat hasu dc xD...

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Intel i7-6700K Skylake

@nvidia gtx 680 ako nečeš puno nadoplatiti onda idi na Skylake ali kažem razlika je nikakva jedino ako misliš nabaviti Titan X. Iako to nema previše smisla jer možeš clockati svoj I7-4770K i smanjiti razliku između 4770K i 6700K

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Petko - ...

Gk104 ne sekiraj se, petko je poznat po zahebanciji... Ali prelazak na skylake ti stvarno ne bi pomogao dovoljno da primjetis. Puls je dobro rekao, jedino gpu monstruozni setupi mogu dat neku primjetniju razliku... Ja se ne bi sekirao da iman 4770... Zapravo danas bi trebao i instalirat hasu dc xD...

Gk104   dobra dobra haha. Hvala na konkretnom odg :P

12 godina
neaktivan
Intel i7-6700K Skylake

Jos mi je cudno kako jedna graficka kao titanX moze bit botl za i7 4790k cudno.. @Puls slika je vrh hahah

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Jos mi je cudno kako jedna graficka kao titanX moze bit botl za i7 4790k cudno.. @Puls slika je vrh hahah

Raspravit ćemo to kad ti izađe crveni karton! Zadrži misao...

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Nemoj da ga sad dobije kad misli uzeti novi i7, nece se moci pohvaliti:p
13 godina
Intel i7-6700K Skylake

Nemogu vjerovati kako i7 2600k se jos drzi za gaming po ovim slikama.

Btw sto se dogodilo sa ovim gtx? bio na poslu :P

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

Btw sto se dogodilo sa ovim gtx? bio na poslu :P

Imao je intelektualni proljev, pa su ga moderatori stavili na odjel intenzivne njege.

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
2600k se ne drzi, tako mozemo u nedogleg...izgleda da je dosla nova faca i zove se skylake, intel skylake":)
17 godina
Stjepanj kaže...
2600k se ne drzi, tako mozemo u nedogleg...izgleda da je dosla nova faca i zove se skylake, intel skylake":)

Ma drži se. Realno, tih -20% u odnosu na najnoviji procesor ne igra ulogu u bottlenecku bilo koje pristojne grafičke, 
(pod tim mislim na sve osim najnaj vrha ponude)
a i za sve ostalo prosječan korisnik nema razloga za brigu. Kod mene na poslu ljudi još savršeno pristojno rade na 
njemu (2700k@4,2Ghz) photoshop/illustrator/aftereffects odrade poslova. Ono, uz najbolju volju nemogu opravdati izdatke i ponajprije
traume reinstalacija sustava i psovanje kolega zbog komplet novih strojeva (jer naravno skylake treba sve novo).
Tih 20% apsolutno nikoga ne svrbi, osim benchmarke. Jasno, jedino ima smisla za one koji idu u novo ili bitno pojačanje,
nekakav skok iz pradavnih Bloomfield i7 920, Yorkfield q9550 ili još starijih q6600 ili slabijih 2 jezgrenih, celerona, patniuma
( i pripadajućih pandana iz AMD tabora). Zagrižene gamere koje ja kontaktiram uvijek više svrbi novac za bolji/dodatni monitor, periferiju, 
ssd i naravno grafu. Procesor i ram (od nekih 8 gb kupljen prije 3-4 godine) već gotovo zaborave koji imaju.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina

Pogotovo se dobro drži ako uzmeš u obzir da se Sandy clocka bolje od bilo koje generacije iza i bez cirkusiranja sa delidom i extremnih hlađenja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 17:01 (itomic009).
17 godina

Zajeb kaže...

Najjaci si

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 18:09 (zvonac).
17 godina
Intel i7-6700K Skylake

mali off

meni je facinantno da npr z68,78 se jos uvijek dobro drze sa vecinom novog hw-a

p.s moja je stara matichna 4 godine i jos uvijek radi ko vurica

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Moze se sandy klokat koliko hoces, haswell na 4.5ghz radi ono sto sandy radi na 5,1-5,2ghz...
17 godina
Intel i7-6700K Skylake

znaci sky na 5.0 radi ono sto je sandy cenov radio na Branki ...zbunio si me

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 21:12 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice