zanima me koji je proc najbolji od ova 4,htio sam kupit phenom black edition ali ga nema vise u ADM-u ?
hvala unaprijed na odgovorima :)
zanima me koji je proc najbolji od ova 4,htio sam kupit phenom black edition ali ga nema vise u ADM-u ?
Athlon II X4 ili Phenom II X4 u nekom drugom shopu.
Odi u Protisa,imas Phenoma ii x4 965 za 830 kn link
Athlon II X4 je najstari od ova 4,jel tako?
po cemu je nabolji
a izabrao sam si sve vec u ADM-u a i dosta su jeftiniji od konkurencije
@nbafan
protis je na losem glasu tako d aih izbjegavam,a jel to stalno takva cijena ili je sad neka akcija?
po cemu je nabolji
@nbafan
protis je na losem glasu tako d aih izbjegavam,a jel to stalno takva cijena ili je sad neka akcija?
Athlon II X4 je jedini quad core medu njima.FX4100 je dual core sa 4 logicke jezgre, I3 takoder.
Intel definitivno! Otvara mogućnosti da nekad nadogradiš sa i5/i7.
po cemu je nabolji
@nbafan
Ja bih na tvom mijestu uzeo phenom II 965 be. Ima 4 jezgre i (navodno) se dobro overclocka. Ja sam narucio komp i vec 12 dana cekam, jos mi nije dosao, niti sam dobio kakav e-mail. Ako ces proci 200kn skuplje u kojem drugom ducanu radije kupi tamo, ja da sam na tvom mijestu ne bih kupovao iz protisa, niti cu ikad vise kupovat, koliko god jeftini bili!
Ako ih uzmiaš za ganeralno upotrebu tipa surfanje, face, gaming i to, onda ti je manje više svejedno. Intel ima bolju "podršku" kod developera igara, tako da su njegovi procesori bolji sa igrama. Dva AMD-a se clockaju pa se to sve pomalo iznivelira. Zašto je Protis na lošem glasu ?? Imaš tamo Phenom II X4 koji je nabolji od ova 4.
phenom 965 nema u adm-u zato sam i postavio ovu temu da uzemem neki drugi :D
jel mozda netko zna hoce li opet dobiti u adm-u phenom x4?
phenom 965 nema u adm-u zato sam i postavio ovu temu da uzemem neki drugi :D
jel mozda netko zna hoce li opet dobiti u adm-u phenom x4?
Odluci se di ces uzet
pa necu nigdje drugdje uzimat kad sam si sve vec slozio u adm-u kad imaju besplatno sastavljanje i dostavu samo trebam jos proc,biram između ova 4
pa necu nigdje drugdje uzimat kad sam si sve vec slozio u adm-u kad imaju besplatno sastavljanje i dostavu samo trebam jos proc,biram između ova 4
Imaju besplatno slaganje i dostavu samo kad sve kupis kod njih,nadam se da ces sve kupiti,moras i optiku uzeti...
A da ides na 6100,idi na FX jer se da dosta naclockat...
Svi AMD BD procesori u FX, dakle BE.
A ploču si izabrao već ? Ako nemožeš potrošiti više para za recimo FX 6100, onda preporučam FX 4100. Možeš ga mrtav ladan stavit na 4.5Ghz sa malo više napona od početne vrijednosti i sa stock hlađenjem i super. Intel je skuplji, u praksi bolji nije ( vs FX @ 4500 Mhz ). Ako ćeš brojati svak watt potrošeni, onda uzmi Intel jel tu ima nedvojbenu prednost.
I3 2100/2120 je fenomenalan izbor za gamersko low-end računalo.
Tako da njega kupi slobodno jer je odličan.
Ja bi odabrao i3-2120, čisto zato što sam perfekcionist pa ne podnosim da jedan FX-4100 troši duplo više od i3 a sporiji je. Dobro, FX se može clockati, al onda troši 3x više a nije puno brži pa sve gubi smisao.
Cinebench R11.5:
i3-2120 @ 3.3GHz - 3,3 pts
FX-4100 @ 4.6GHz - 3,8 pts
pa da,sve cu uzet kod njih
nisam jos izabrao plocu zato kaj neznam koji cu jos proc uzet :D
koja je najeftinija kombinacija ploce+proca od fx-4100,fx x6 i i3 2100/2120 ?
FX-Series X6 6100je sa 6 jezgri?
i samo da napomenem,nebi isao na clockanje
pa da,sve cu uzet kod njih
nisam jos izabrao plocu zato kaj neznam koji cu jos proc uzet :D
koja je najeftinija kombinacija ploce+proca od fx-4100,fx x6 i i3 2100/2120 ?
FX-Series X6 6100je sa 6 jezgri?
i samo da napomenem,nebi isao na clockanje
Onda i5 2310 i asrock h61
preskup mi je ovaj proc
koja je maticna za fx x6 6100 ?
koja je maticna za i3 2100/2120 ?
koja je maticna za fx-4100 ?
preskup mi je ovaj proc
koja je maticna za fx x6 6100 ?
koja je maticna za i3 2100/2120 ?
koja je maticna za fx-4100 ?
Reci koliko para imas za sve
4500(kanta + monitor)
da ozivim temu, bilo koji core i5 sandy bridge je bolji u igrama od bilo kojeg amd procesora
OC-ani i5 2500k
mislio sam uzet novi procesor koji je bolji za igre intel i3 2120 ili amd fx-4100?
mislio sam uzet novi procesor koji je bolji za igre intel i3 2120 ili amd fx-4100?
i3 2120
i3 2120
zasto???
Oba su 2C/4T, Intel ima napredniju arhitekturu, efikasniji je, manje troši, manje se grije! Bolji je procesor, to je sigurno!
Znači slažeš novi komp jel, tak onda reci kaj se tog tiče taj navedeni proc je Sandy Bridge serije i preskup je za ono kaj nudi s obzirom na sadašnju konkurenciju.Ok Intel procovi su bolji u igricama, no ako uzmeš FX-4300 onda je taj proc nešto bolji u igricama u odnosu na FX-4100 to sigurno i bolja je kupnja opčenito od bilo koje Intel i3 serije bez greške.FX proc moš klokat kako hočeš, on ima neke CPU instrukcije koje i3 procesori nemaju i taj spomenuti FX-4300 troši nešto manje struje i malo se manje grije od FX-4100 i to je to.
http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x4-4300-38ghz-8mb-95w-am3-box/64279
http://www.protis.hr/products/details/procesor-intel-core-i3-3220/61309
Tu je cijenom blizu novi FX-6300 jel, koji košta kao neki i3 Ivy Bridge proc no itekako je bolja kupnja opčenito gledano od tih spomenutih Intel procova za istu lovu.
http://www.protis.hr/products/details/amd-cpu-desktop-fxseries-x6-6300-35ghz-14mb-95w-am3-box/63851
http://www.protis.hr/products/details/procesor-intel-core-i3-3225/61308
Kolega ja sam govorio koji je bolji od dva navedena gore... i3 SB/IB je bolji od bilo kojed FX 4XXX!
Što se tiče best buy-a, slažem se s tobom, i3 nije dobra kupnja za te novce osim polovnih i3 5XX Clarkdale, koji idu na 4GHz ko od šale.
Kolega ja sam govorio koji je bolji od dva navedena gore... i3 SB/IB je bolji od bilo kojed FX 4XXX!
Što se tiče best buy-a, slažem se s tobom, i3 nije dobra kupnja za te novce osim polovnih i3 5XX Clarkdale, koji idu na 4GHz ko od šale.
Ja sam mu samo dal širi izbor, jer možda ne zna šta se nudi trenutno pa eto mu onda ponude. No opčenito gledano FX-6300 je najbolja kupnja, bez dileme uloženo+dobiveno jer ipak ne kupuje komp svaki dan sad je možda orjentiran na igrice a šta donosi budučnosti ko zna.Uglavnom i sa FX-6300 idu igrice bez frke, a bilo koji drugi zahtjevniji posel na kompu tu FX-6300 potuče svaki Ivy Bridge i3 kad si rekel keks.